Hvala vsem .
Naj napišem še kratko poročilo. Imel sem srečo z vremenom, da je zdržalo kljub dokaj slabim obetom ni deževalo.
Začel sem ob 4.00 pred občino Tržič , čez 1h15 sva bila na Dobrči (spremljal me je Jure Čebašek).
Spust z vrha je bil vratolomen, bila je gosta megla, gps ni delal, rešilo me je to,da sem dva dni nazaj še enkrat šel pogledat, kje bo potekal spust. Mimo Prevala sledi strm vzpon na Begunjščico, tempo je oster -hotel sem se držati časovnic Juretu, ki je začel rahlo zaostajati povem, da naj gre kar tako naprej, ker bom z vrha itak prišel nazaj, da se potem po melišču spustiva navzdol na Zelenico. Vrh dosežem v 2h57min. Ravno pri vstopu v strm spust se spet srečava. Nadaljujeva spust, previdno vendar hitro. Jure mi da dva gela (bil je moj šerpa) in predlaga, da grem naprej ker ne bo mogel navzdol tako hitro. Kot kamikaza vendar še vedno pod nadzorom odbrzim navzdol. Na Zelenici sem v 15 minutah.Sledi vzpon na Vrtačo 2180m, na začetku se rahlo vzpenja, nato jo zavijem desno direktno proti vrhu, strmina je huda. Na vrhu je čas 4h03min, poženem se navzdol sprva po travi nato po melišču, v dobrih 22minutah sem spet na Zelenici, tu spet nadaljujeva skupaj spust na Ljubelj. Po 4h43min se prileže topel čaj. Tu naju pričaka Valentin iz TGsportlife, obnovim zalogo nekaj gelov, Jureta pa odpelje nazaj v Tržič. Pot nadaljujem do prve serpentine po cesti, nato zavijem levo v hrib (ta del do dolge njive sva prejšno soboto obdelala z Miklošo M.). Na Košutnici 1966m ura pokaže 5h51min, sledi nekaj spusta (kar zahtevno) in že sem na sedlu.Tu si dam palice na hrbet in pričnem s plezanjem. Ta del me je najbolj skrbel , je nevaren -bila je gosta megla, jeklenice in klini pa so bili poledeneli. Po 6h in 32min sem na Velikem vrhu 2088m in usklajeno ravno na vrhu se dobiva z Karničar Tonetom.Tu je rahlo megleno in piha močan hladen veter. Tone teče spredaj, da mi ni treba gledati smeri, tempo je oster, tak da ga komaj sledim, najprej rahlo navzdol nato spet gor. Kladivo 2094m doseževa točno po 7h urah. Tu gre pot spet navzdol, ves čas tečeva, pa spet gor, dol, gor, dol. Zaradi varnosti sva šla do Košutnikovega turna zgoraj skoraj ves čas po markirani poti!!! Ker sva vse spuste in ravninice pretekla v ostrem tempu, vzpone pa s hitro hojo mislim, da nisva kaj dosti zgubila na času (bom enkrat preveril). Na vrhu Košutnikovega turna sva po 8h 16min. Sledi noro hitrih 16min spusta do dolge njive. Tu se slikava in nato nadaljujem sam proti Stegovniku 9h 50min (ves čas hitro tečem razen strmih vzponov). Sledi spust na Javornik po 10h36min. Tu me čaka moja draga Katarina in Bojan Ambrožič. Popijem topel čaj, zamenjam nogavice in hitro naprej. Pot gre najprej malo navzdol po kolovozni cesti, Bojan diktira hiter tempo. Ko začneva vzpon se pokaže, da sem že malo v rdeči coni (za mano je že 11h mučenja). Kljub temu dosežava vrh Storžiča v 56min oz. ura kaže 11h 36min. Tu se kljub temu da sem izmučen zavem, da če ne bo kake nesreče (zvin gležnja) bo čas Tržiške poti -T24 izboljšan. Sledi hiter spust proti Polani . Stiskam zobe in s težavo držim tempo Bojana. Bolečine so hude (kolena, stopala...). Ko greva dol si želim da bi šlo gor, ko gre gor obratno. Začneva še zadnji vzpon na Tolsti vrh 1717m, kolikor se da se trudim hitro vzpenjati, pomagam si s palicami. Na vrhu ura kaže 12h 42min. Sledi hiter spust, s težavo se trudim držati Bojana, če ga ne bi bilo poleg se sigurno ne bi tako mučil in bi bolj lagodno nadaljeval spust. Da je res letelo pove čas, saj sva s Tolstega vrha mimo Kriške do Tržiča potrebovala le eno uro. Hvala BOJAN; ko boš sam kdaj šel po tej poti sem tvoj dolžnik.
Pritečeva na cesto v Tržič, sledi še 300 m ravnine mimo avtobusne postaje in levo čez most pred občino. CILJ, konec trpljenja. Tu naja počaka Katarina, ki ovekoveči prihod v cilj. Skoraj sem pozabil na uro, ustavim jo in ta kaže : 13h 42min 50s.
Hvala vsem, ki so držali pesti, mi pomagali pri načrtovanju poti, ogledu posameznih odsekov,
še posebaj pa spremljevelcem na poti:JURETU (oprosti če sem te preveč gonil, je bilo še na začetku, ko sem bil še poln energije, če bi bilo na koncu bi bilo obratno -vprašaj BOJANA),
TONETU bil si super diktator (tempa), BOJANU bil si ob meni, ko je bilo najtežje, prižigala se je rdeča lučka, spravil si me od Planine Javornik čez Storžič -Polano-Tolsti vrh-Kriška- in navzdol do Tržiča v TREH urah in nekaj minutah. Če bi bil tu sam sigurno ne bi bilo tako. HVALA
Hvala pa tudi moji dragi Katarini, ki me je pri tem podpirala in pomagala.
Hvala vsem

Več pa na .:
http://bojanambrozic.wordpress.com/2012 ... -pot-t-24/
https://www.facebook.com/turni.portal/p ... 3348144049