Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 janezs
Zdravo.
Mene mika, prve dni v tednu, sem bil, na pol dogovorjen z nekom , pa me ni poklical. Za vikend sem dogovorjen, da grem v Pulu. Potem, pa razen vremena ni tezav. Lp.
Uporabniški avatar
 jernej555
No mene je tudi izdalo zdravje :? Tako da če bom v soboto ok se lahko kaj dogovorimo za drug teden. Vreme kot kaže bo :D
 samol
Pozdravljeni.

No pa sem le našel nekaj časa,da se prvič na tem forumu malo razpišem :)

Že dolgo spremljam forum in verjetno sem prebral vse prispevke na temo K-24 na tem in še kje.

Pred dvema letoma smo se bolj kot za zabavo kot zares s kolegi pogovarjali, da bi lahko opravili to preizkušnjo. Nekako vsi so bili zainteresirani, sam pa sem prevzel organizacijo. Prvo leto smo hitro po par »treningih« obupali saj nismo bili dovolj pripravljeni. Lansko leto pa me je tik red odhodom »piknilo« v kolenu in žal je bila sezona planinarjenja končana. No pa smo se odločili, da je leto 2012 pa res pravo za podvig. Po dveh prestavitvah (vreme) je končno le prišel čas, ko je šlo zares …

Na pot smo se želeli odpraviti že v petek (3.8.) zvečer, ko so se kar naenkrat nad Koroško začele zgrinjati nevihte, spet smo mislili da nebo nič, vendar smo se ob pijači na hitro dogovorili … nič jutri je nov dan. :D Support na Travniku je bil že pripravljen, vendar smo imeli srečo, da je bil pripravljen tudi še v nedeljo. (Pevci pač ne gredo domov po enem dnevu … Hvala očetu za stand by) Tudi drugi support se je bil pripravljen žrtvovati še za drugi dan.
Uro štarta smo pustili isto (22h). Polni pričakovanja in nabiti z adrenalinom smo se točno ob 22h zagnali na pot. Še prej pa naredili par slik ob medvedu in spomeniku. (Hvala mami za prevoz in fotografiranje)

Slika

Prvi del poti do in skozi Žerjav do odcepa na Uršljo goro smo pretekli, hitro smo bili tudi že na Naravskih ledinah, kjer se na hitro vpišemo in že drvimo naprej proti Uršlji. Luna nam je vso noč sledila in prav prijetno se je bilo »sprehajati«. :roll:
Na vrhu Uršlje gore se na hitro slikamo ob križu, se malo okrepčamo in se že spuščamo proti Križanu. Spust je bil kljub dokaj svetli noči kar adrenalinski in paziti smo mogli na vsak korak.

Slika

Od Križana do Slemena spet nadaljujemo v rahlem teku. Do Smrekovca nadaljujemo tempo razmeram prilagodljivo. Ceste na Smrekovec kar noče biti konec. Na Smrekovcu si na hitro privoščimo sendviče iz nahrbtnika, družbo pa nam delajo koze, ki verjetno niso dobile nič za večerijo, saj se jih komaj otepamo. :--
Pot nadaljujemo po Smrekovškem pogorju, kjer nam zaradi mokre trave čevlji kar hitro premočijo. Ko pridemo do Komna nas preseneti sončni vzhod, ki nam da dodatnega zagona in motivacije. Ob spustu iz Komna pokličem oz. zbudim prvi suport na Travniku, kje nas pričakajo pevci z vso robo s katero smo jih založili v dolini. Na hitro se okrepčamo, zamenjamo mokre nogavice (kolega zamenjata še obuvala, do sem sta bila kar v tekaških copatih) in nadaljujemo proti Loki ... med potjo do Loke pa se začnejo prvi izzivi, kolega že ob spustu iz Komna začne čutiti bolečino v kolenu, drugemu se ob zamenjavi obutve začnejo pojavljati žulji, prav tako tudi sam po nekaj kilometrih od Travnika začutim žulje na obeh petah. Kot da žulji nebi bili dovolj se mi prvič v življenju ob spustih začne v levem kolenu pojavljati neprijetna bolečina, ki po ravnem in navzgor skoraj mine, ko pa se začne spust pa postaja vedno bolj močna. Uf … pa šele blizu Raduhe smo :( S kolegom si vsak na svojo razbolelo koleno dava bandažo in bolečina za trenutek popusti, nato pa se spet nadaljuje.

Vzpon na Raduho je bil kar »pester« saj te razgiban teren vso pot drži na visoki koncentraciji in od tebe zahteva dosti energije. Pa še na vrh moraš in se vrniti nazaj do odcepa na Durce. :bum: Spust je bil za oba s kolegom zaradi bolečin v kolenu kar prava muka … sam sem sicer izumil neko čudno tehniko spuščanja, ki sem jo nato obdržal vse do konca. Ob spustu nas preseneti klic prijateljevega tasta, da nas čaka na Grohatu z medicinami. Sam je namreč pot že prehodil in je iz izkušenj predvideval da bomo kaj potrebovali :D

Slika

Na Grohatu nas je na mizi pričakala hrana katero smo po telefonu naročili dan prej. Res so prijazni in tudi drugim priporočam, da jih prej kontaktirajo, da ne čakajo potem po nepotrebnem. (GSM na Grohatu 041-417-951) S kolegom nisva imela največjega apetita, medtem ko je tretji pojedel skoraj vse … Sam sem imel probleme z apetitom kar skozi celo pot. Verjetno so zato krive čokoladice in par gelov, katere sem vzel prvič.
Ko se okrepčamo in malo omilimo bolečine v kolenih jo mahnemo naprej proti Sp. Slemenu. Kolega vedno bolj zaostaja in malo naju začne že skrbeti. Ko zagrizemo v vzpon na Olševo pa so bolečine prevelike in žal naju zapusti. :( Vzpon na Olševo se zaključi s prekrasnimi razgledi iz vrha, zapiha tudi vetrič in vsaj meni je hoja po grebenu do vrha vlila kar nekaj dodatne motivacije.

Slika

Spet je sledil mučni spust do travnika kjer se začne pot proti Kumru. Tu smo lansko leto ob treningu izbrali napačno pot zato sva bila tokrat bolj pozorna, vendar je sedaj pot res dobro zmarkirana tako da ni bilo problema. Pot do Kumra zna biti res dolga … tako zelooooooo se vleče :lauf: in kar ni je konec, pa še sonce je dajalo vse od sebe. :shock:

Slika

Končno zagledava Kumra in tam naju pričaka še zadnji support. Starši kolega, njegova punca in pa kolegica. Spet sledi standardni postopek, hrana, preoblačenje ... no jaz pa sem bil deležen še masaže obolelega kolena z neko žavbo, ki je bila prav ognjena in vsaj do vrgla Pece sploh nisem čutil bolečine temveč samo toploto. :oops:

No zdaj pa zares, vzpon na Peco. To bo prava preizkušnja! In res je bila, vendar se je vse dobro končalo. Lepo počasi in vztrajno sva se vzpenjala po klancu, ki si res zasluži takšen vzdevek. Sama ljuba strmina. :bum: Uf, res je zadnji vzpon pravi zalogaj. Nenehno sem se spominjal besede ZID, ki jo je toliko udeležencev, ki so opravili s potjo uporabilo prav na tem vzponu. Vendar zida kar ni bilo :)
Za nagrado, ko "priplezaš" na vrh, pa se ti še tam v daljavi pojavi Kordeževa glava, ki se ti potem res počasi, počasi bliža.

Slika

Kar naenkrat sva vendarle dospela do vrha! Sledil je val navdušenja, zaprosiva, da naju fotografirajo in se z mešanimi občutki zazreva po celi poti, ki sva jo prehodila. Kar nekako ne morem verjeti! :clap:

Slika

Zdaj pa če 3h spusta pa bo :( Bo koleno zdržalo? Nič sem si rekel, mora itak ni druge rešitve. Spet vzpostavim mojo tehniko za spust, stisnem zobe in greva. Ob koči niti nisem obstal, saj sem si želel da čim prej mine. Hitro sva že v Heleni. Odločiva se za spust mimo Pikovega, tako da naju je še vseeno čakalo malo vzpona … da ne pozabiva kako to zgleda :wink:

V Mošenik prispeva 10 min pred planiranim koncem, na tiho sva si želela da bi prišla v center pred 20:30 in to nama je tudi uspelo.
Ob prihodu na cilj sva bila deležna še malega sprejema, ki pa je v trenutku prihoda zgledal prav velik … manjkalo ni niti šampanjca. :laola :piti: :laola

Slika

Pred samim začetkom sem s pomočjo različnih forumov in izkušenj iz treningov sestavil terminski plan, katerega smo / sva se držali skoraj celo pot in je bil naravnan na 22 oz. 22ur in pol.

Slika
Slika

Na koncu moram pohvaliti markacista (verjetno janezs) saj je pot glede na lansko leto, ko smo za trening prehodili del poti in se tudi izgubili dobro označena. Vsekakor pa predlagam, da se za prvič pot prehodi v delih oz. s spremstvom.

Za vse ki še ne veste se knjiga v katero se vpišeš nahaja v gostišču Lunder na avtobusni postaji v centru Črne.

Sled in GPS: http://www.sports-tracker.com/#/workout/SamoL/6t586dkgkdms7pf7
(Zadnjih 7 min mi je zmanjkalo baterije)
Uporabniški avatar
 janezs
Cestitam fantje.
Vedno cestitam, vsem tistim, ki zberejo pogum in se lotijo poti. Poznam namrec, kar nekaj ljudi, ki so,vsaj po moji oceni, zmozni opraviti to pot. Kje je vzrok, ali nimajo ja.. ali pa imajo sebe prevec radi in si hocejo prihranit, pot in trmo do zeljenega cilja. Cestitam vama, da sta kljub bolecinam, pot prehodila do konca. To me spominja na moj prvi krog, ki sem ga , zakljuceval vzratno na globokih sestopih Urslja -Jazbina. Glede ociscene poti ste pravilno sklepali.Poti nisem cistil le od planine Vodol, do planine Javornik, na podrocju Raduhe in Tomazeve koce do vrha Pece. Na moji zadnji K24 sem opazil, da bi bilo se nekaj dela, med planinama Vodule-Javornik. Prav tako pa manjka kar nekaj markacij po Smrekovcu. Upam ,da so odsevne markacije v vecini se nalepljene. Od Kramerce do Krizana jih je nekdo ze snel.

Se enkrat vama cestitam za vstrajnost in korosko trmo. Lp. :laola :laola :laola :laola
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
@samol čestitke za lepo zgodbo s fotkami.
:laola

@janezs - Ne morem verjet, da se lahko nekdo spravi odstranjevat odsevne markacije :evil:
Uporabniški avatar
 janezs
Pozdravljeni, vidim, da je vse nekam utihnilo na tej strani. V petek imam namen prehodit K24. Zacel bom v Zerjavu ob 22h. Smer Peca. Lahko se kdo pridruzi. Lp.
Uporabniški avatar
 zvone
janezs napisal/-a:Pozdravljeni, vidim, da je vse nekam utihnilo na tej strani. V petek imam namen prehodit K24. Zacel bom v Zerjavu ob 22h. Smer Peca. Lahko se kdo pridruzi. Lp.

Pozdravljen Janez!

Vau! Pravo vabilo ob pravem trenutku!
Pogoji bodo "za bogove"! Če si kdo "želi skalp K-24"- je to prava priložnost.

Seveda, ob predpostavki, da je "ustrezno pripravljen" (to je tudi pogoj).

Mogoče se vidiva.

Lep pozdrav! Zvone
Uporabniški avatar
 janezs
Pozdravljen Zvone.
Ja mislim, da bo ena lepa jesenska turca.
 hoja
janezs napisal/-a:Pozdravljeni, vidim, da je vse nekam utihnilo na tej strani. V petek imam namen prehodit K24. Zacel bom v Zerjavu ob 22h. Smer Peca. Lahko se kdo pridruzi. Lp.

Pozdravljeni!
Štart v petek ob 22h-razumem prav?
Mogoče pa..... :?

Lp
Uporabniški avatar
 janezs
Zacetek poti bo v Zejavu na Becinski crpalki, ob 22.00h. Zbiralisce kaksnih 20' prej, za pogovor. Do takrat lep pozdrav.

Janez
Uporabniški avatar
 zvone
janezs napisal/-a:Zacetek poti bo v Zejavu na Becinski crpalki, ob 22.00h. Zbiralisce kaksnih 20' prej, za pogovor. Do takrat lep pozdrav.

Janez

Pozdravljen Janez!

Žal, me ne bo!

Želim ti "toplo noč", "ne prevroč dan" in veliko lepih trenutkov po čudoviti K-24.

Srečno! :wink:

lp. zvone
Uporabniški avatar
 janezs
Pozdravljen Zvone, prejel sem tudi tvoje ZS. Tudi jaz tebi zelim, na tvoji poti veliko lepega. Pa drugic , lep pozdrav iz Celovca. Sedaj pa boma zbral potrebne stvari in pocasi krenil na pot. Druzbo mi bo delal sinov sosolec in mogoce se kaksno presenecenje.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 32

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA