Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 vencelj
Uspešnemu nastopu na 13. LM sledijo:
:arrow: Sladkih 6
:arrow: Palmanova
:arrow: Barbarin tek v Velenju
:arrow: :?: :?: - možnosti je še več: Lože pri Vipavi, Dolsko...
Žal je v teh kratkih dneh še manj možnosti za tek...sedaj sta bila dva dneva praznikov, preživel sem jih delavno :evil: :twisted: :!:

lp, vencelj
Uporabniški avatar
 raf
:arrow: jaz letos načrtujem samo še nastop v Palmanovi
Seveda bom po desetdnevnem leanarjenju mal začel z razgibavanjem in načrtujem, da bom do Palmanove naredil še ene 6 do 8 treningov, da malo preguncam svoje kitke in kosti. Problem,ki ga imam je v tem, da ensotavno mi zmanjka časa, za kaj več ob vseh drugih obveznostih. Seveda se zavedam, da za polovičke to nekako zadostuje.
Problem bo nastal ,ko se bom odločil za 42 in tam bo tole moje trenutno trimčkanje odločno premalo, da uspešno pretečem tapravega. Ampak vse ob svojem času......
Uporabniški avatar
 vencelj
Sladkih 6- drugič...Povsem drugače kot prvič- tudi dolgih tekov se je treba učiti- predvsem na napakah. Tokratnih 60 km je bilo precej več od pričakovanj, precej več od dosedanjih najdaljših (42km- če ne štejem teka od župana do župana, ki je bil vendarle čisto druga kategorija). :D
Do Palmanove je še slabih 10 dni, malce me skrbi, da sem v tem času daljših tekov izgubil potrebno hitrost in kar bo še časa bom moral delati na tem :lauf: , sploh pa do teka sv. Barbare v Velenju, ki je krajši in hitrejši...da ne bom delal polžem sramote :oops: :!:

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 tae
vencelj, čeprav je ta tema tvoja, ker je tvoj koledar, si bom dovolil nekaj napisati glede na to, da te poznam. Pa mislim, da te tudi ostali forumaši. Vsi vemo, da si tekaški fenomen in si sposoben brez treninga ali pa z zelo malo treninga v primerjavi z drugimi teči hitro ne glede na razdaljo. Tako, da boš na obeh omenjenih tekih letel, kot ponavadi. Se vidimo na busu.
Uporabniški avatar
 lenči
vencelj napisal/-a:Sladkih 6- drugič...Povsem drugače kot prvič- tudi dolgih tekov se je treba učiti- predvsem na napakah. Tokratnih 60 km je bilo precej več od pričakovanj, precej več od dosedanjih najdaljših (42km- če ne štejem teka od župana do župana, ki je bil vendarle čisto druga kategorija). :D
Do Palmanove je še slabih 10 dni, malce me skrbi, da sem v tem času daljših tekov izgubil potrebno hitrost in kar bo še časa bom moral delati na tem :lauf: , sploh pa do teka sv. Barbare v Velenju, ki je krajši in hitrejši...da ne bom delal polžem sramote :oops: :!:

LP, vencelj

Vencelj, polžki iz ostalih ekip te bomo vedno veseli in kakšna sramota :shock: , čast in priznanje :laola , škoda , da tečeš v ekipi Hitrih polžev :wink: .

Pa hiter tek in lahke noge v Palmanovi :lol: .
Uporabniški avatar
 vencelj
tae napisal/-a: si sposoben brez treninga ali pa z zelo malo treninga v primerjavi z drugimi teči hitro ne glede na razdaljo.

Tole pa ni čisto res. Res je, da imam majhno kilometražo, mislim pa, da jo uspešno nadomeščam s svojim ne ravno sedečim delom, pravzaprav sem v glavnem na nogah, v gibanju, veliko na stopnicah (tudi zato bi rad enkrat preizkusil "klasične" štenge v MB- brez dodatkov), običajno z obremenitvijo...Posledica je lahko včasih (pre)utrujenost, pametno kombiniranje s tekom in seveda počitkom (ki je pol treninga :!: ) pa v končni fazi lahko da dobre rezultate. Med tednom zato tečem le redko (zvečer, ko pridem domov, mi paše le še tuš, nekaj pojest in postelja), tek pa bi samo stopnjeval utrujenost v izčrpanost, kar bi bilo slabo za rezultate (kontraproduktivno). :nono:
Se vidimo na busu :!:

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 vencelj
Tudi Palmanova je mimo. S tekom sem zedovoljen, če pogledam nazaj svoje zadnje pretečene polmaratone (LM 2006- 1:24:20; Ptuj- september 2007- 1:24:33; Sežana 2008- 1:24:06), ki so se vsi vrteli okrog tempa 4 min/km, je bila Palmanova (neto1:22:51), pretečena v tempu 3:55/km, malce hitrejša. :D :D .
Sezone pa še ni konec: Lože me "vlečejo" (možnost je majhna), štafetni tek okrog Škalskega jezera, Kališče (Dolsko bom tokrat izpustil)...
Kaj pa je sedaj to...kje je konec sezone :shock: :?: Ga ni :?: Ja, itak, to je bilo včasih, ko je bilo tekem manj, sedaj se vse skupaj drži in vrti v krogu :hello:
O planu za naslednje leto bom še malo razmislil :roll:

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 vencelj
:juhuhu:
Barbarin tek v Velenju je super uspel, vsi tekači zadovoljni...
34. letošnja tekma je za mano, res zadnja pa bo Kališče gor-dol-gor, 27.decembra.2008 :lauf: . Ekipa :TF) XY je že skupaj, upam, da se kdo ne premisli :?
V igri je bilo še več tekov:
:arrow: kros v Vrtojbi, zaključek pokala PN 2008 in prvi od štirih krosov PN :arrow: naslednje leto bo moj koledar drugačen :!: Nastop na prvem od štirih bi me avtomatsko potegnil v kolesje- tega pa nočem :!:
:arrow: Dolsko je preblizu Kališču (datumsko :wink: ) :!:
Če na Kališču s petintrideseto letošnjo tekmo zaključim tekmovalno sezono, bo to že precej nad pričakovanji, rekord v številu tekem v enem letu je pa itak že presežen :juhuhu:
Da ostalih 2008 rekordov tukaj (zaenkrat) ne omenjam.

Lep pozdrav, vencelj
:D
Uporabniški avatar
 IRA
Ma vencelj, ti si legenda!

Srečno še do konca leta ... in seveda v novem :twisted:

Eni pa capljamo za tabo ....
Ha ha ha ... kako se je to optimistično slišal!!!
Ni letelo na tempo, kilometre, hitrost ... ampak na sem pa tja kakšno progo :twisted:
Uporabniški avatar
 vencelj
To je zdaj to za letos, kar se tekem tiče!
Včerajšnje Kališče gor-dol-gor s skupno 1600 višinskimi metri vzpona in 800 m spusta je bilo še zadnje dejanje mojega letošnjega tekmovalnega koledarja. Svoj lanski rekord sem popravil za dobre 4 minute :juhuhu: .

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 vencelj
Pred enim letom sem veliko ugibal o svojih načrtih za leto 2008, sedaj sem stvari na hitro preletel in sem z realizacijo zadovoljen:
:arrow: pretečene km sem povečal iz 1195 leta 2007 na 1622 v letu 2008 :juhuhu: ;
:arrow: tekme zadnja štiri leta: 12, 21, 27, 35 :lauf: ;
:arrow: Od 35 tekem je bilo le 5 gorskih (za duletovo lestvico), ostalo bolj ravninske:
2 maratona (Radenci, LM)
2 polmaratona (Sežana, Palmanova)
teki na stezi (DP 5000m, EVACS 1500 in 5000m, TF 10-ka)
Slo rekreativni pokal
Pokal PN
Gorenjski pokal
...
:arrow: Prvič nastopil na 12 ur Kališča, od izzivov mi še vedno manjka Grintovec :roll:
:arrow: žal me letos ni bilo na GM4o (opravil sem krog za potrditev članstva v klubu) in na SAM-u :(
:arrow: Udeleženec 100km teka od župana do župana :D
:arrow: V glavnem sem zelo zadovoljen tudi z doseženimi rezultati :!:

Predvsem pa sem povsod na tekaških terenih srečal veliko pozitivnih ljudi :laola :TF)

Lep pozdrav, vencelj
Uporabniški avatar
 vencelj
Hmmm...o koledarju za naprej pa zaenkrat še zelo malo...ali nič...ga pač še ni :roll: .
Tekem bistveno manj, ne bodo prioriteta...sproti, za veselje in užitek...kaj pa vem...

Čas ni hitra cesta med zibelko in grobom, marveč prostor na soncu, kjer se lahko ustaviš!

Brez obveznosti, več sproščenosti, spontanosti, ...

Živi danes! Smehljaj se danes! Danes bodi srečen! Osvobodi svoje srce nevidnih spon! Ne dovoli, da bi tvoje veselje do življenja in tvoja sreča bila odvisna od tisoč in ene ničeve malenkosti!

In več preprostosti!

Ljudje, vrnite se! Vrnite se k preprostemu življenju, k preprostim stvarem! Vrnite se k dobroti, prijateljstvu in zadovoljstvu!

Lep Pozdrav, vencelj
Uporabniški avatar
 tae
vencelj, vidim da si prebiral pregovore, ali pa le bolj globoko razmišljal o življenju.

Glede na to, da te poznam, bi ti skoraj težko verjel naslednje tvoje izjave:
Tekem bistveno manj, ne bodo prioriteta...sproti, za veselje in užitek...kaj pa vem...

Brez obveznosti, več sproščenosti, spontanosti, ...

Vem, da te služba omejuje s treningi, vem pa tudi, da si tekmovalen in vem, da rad stojiš na stopničkah. Rad bi tekel za dušo in užitek, vendar je tudi v borbi s časom užitek.

Če boš tekme iz 35 zmanjšal na 30 jih bo še vedno veliko.

Kdaj bo prišel moj čas, ko bova ciljno črto pretekla z ramo ob rami ? :shock: :D
Uporabniški avatar
 vencelj
tae napisal/-a:vencelj, vidim da si prebiral pregovore, ali pa le bolj globoko razmišljal o življenju.

Kdaj bo prišel moj čas, ko bova ciljno črto pretekla z ramo ob rami ? :shock: :D

Tae, dolgo je tega, kar o življenju razmišljam bolj globoko...so pa običajna nihanja, včasih sonce, drugič oblaki, včasih vzponi, pa spet padci, tu pa tam kak tram, v katerega se zaletimo z glavo,...plima in oseka...življenje je pač tako...In, kdo je že rekel tisto: kar me ne uniči, me okrepi :!:

Tae, dobro delaš, ni daleč dan, ko bova ciljno črto pretekla z ramo ob rami...že sedaj se veselim tega trenutka, pač verjamem vate, v tvojo vztrajnost...slej ko prej bo obrodila sadove :!:
:D :lauf: :juhuhu:

Lep Pozdrav, vencelj
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 39

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA