Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 IRA
Osvežujem plan 2009 ...

Januar – 11.1.2009 Medea Marathon
Februar – mesec treninga :lol:
Marec – 1.3.2009 Gorica, 22.3.2009 Sežana
April – 19.4.2009 Dunaj
Maj – 3.5.2009 Trst / Jesolo 23.5.2009
Junij – "moj mesec" puščam odprt 8)
Julij – 25.7.2009 Romerlauf
Avgust – 23.8.2008 Vrbsko jezero
September – Milje / Garda
Oktober – 20.10.2009 Ljubljanski maraton
November – Palmanova/ Sladkih6
December - Istra - prvi del 33km

Takole ... leto se je ravno začelo in zato se mi zdi prav, da napišem še kakšno besedo o tem novem planu, ki je vedno bolj aktualen... seveda, saj prihaja drugi vikend že prva tekma ... prva želja, cilj ...

Pred sabo imam okviren plan, ki se bo seveda iz meseca v mesec spreminjal, mogoče kdaj celo iz dneva v dan pa vseeno, ni mi tako važno ... ni tako pomembno, da je vsak mesec en polmaraton, da pridejo točno takrat in takrat ... najbolj od vsega mi je pomembno to, da imam jaz pred seboj neko željo, nek cilj, nek datum ... ki me preganja in mi preprečuje, da se "zasedim"!

Kot se vidi ... je Verona že odpadla.
Zelo mi je žal za Verono, dogovorila sem se že za prevoz, dobila podatke za nočitev, vse je bilo lepo in prav v moji glavi, ampak žal ... včasih se je potrebno čemu tudi odpovedat ... dolgo sem se borila in se nisem dala, saj s trmo in z glavo skozi zid bi šlo vseeno ... pa vendarle ... sem se prepustila in priredila plan ... saj, a ni ravno tu umetnost ... da znamo vijugat sem in tja, da znamo sprejemat spremembe in furat svojo pot naprej ... letos mi Verona pač ni namenjena ... ok, vredu je ... pa gremo dalje!

Tako sem se odločila, da bo mesec februar, mesec treninga ... in marec takoj začenjam s polmaratonom in ob koncu dodam še enega... torej plan bolj kot ne ostaja enak ... "vsak mesec en polmaraton" ... pa se je malo spremenil v "12polmaratonov v letu 2009!"

V svoje tekaške vode moram vpeljat tudi nekakšen red, malo bolj zdisciplinirat teke in malo manj tečt "prosto po Prešernu" ... določene teke bom še vedno pustila za dušo, po občutku ... določene pa malo začinila in spremljala kakšne okuse bodo imeli :lol:

Težko pa si napišem plan že vnaprej, z novim letom se pri meni definitivno začenjajo kar konkretne spremembe ...
Kar se bo poznalo predvsem v službi. Uvajanja nove delavke je konec, tako, da jo jaz ponovno maham na teren ... s terenom pa je drugače kot z delom v delavnici ...
Teren se ne konča ob 15h, teren se ne nahana blizu doma, blizu kuhinje, wc-ja, blizu vsega na "dosegu ruke" ... tako, da bo v moje življenje spet prišel totaln kaos, totaln nered, ki ga bo potrebno nekako ujet, usmerit v prave tirnice ... najt način, dneve, čas ... ki bo namenjen treningom, ki bo namenjen druženju, ki bo namenjen dragemu ... ki ...

... življenje je polno prilagajanj, polno improvizacij ...

... pa pojdimo, zagrizimo v življenje!

Bo že kako!
Uporabniški avatar
 lenči
.O, IRA, a mi boš v Gorizi za zajčka tempo 6.00 :lol: :wink: :?:
Drugače pa saj veš, tekaška oprema v avtu in če je priložnost, greš tečt. WCji so dosegljivi na vsaki bencinski, preoblačenje ni problem, torej :wink: , da se ne bi izgovarjala, tudi kakšen kRožnik bo treba oddelat :D . Veš kako bo luštno, ko boš kljub vsemu uspela najti čas za čudovite teke. Vse se da, prilaganje pa je tisto, ki bo naredilo možnosti za realizacijo :wink: :lol:
Uporabniški avatar
 IRA
Hi hi hi ...

Točno tole sva debatirala z Daliborjem nedolgo nazaj ... da bom mela tekaško opremo kar v avtu ... pol pa nazaj grede na kRožnik .... glede na to, da me bo pa po celi Sloveniji zadosti pa pridem mogoče enkrat tudi v Celje, enkrat h Kseniji :twisted:

Vse bomo zrihtal ... ni da ni :twisted:
Uporabniški avatar
 lenči
IRA napisal/-a:Hi hi hi ...

Točno tole sva debatirala z Daliborjem nedolgo nazaj ... da bom mela tekaško opremo kar v avtu ... pol pa nazaj grede na kRožnik .... glede na to, da me bo pa po celi Sloveniji zadosti pa pridem mogoče enkrat tudi v Celje, enkrat h Kseniji :twisted:

Vse bomo zrihtal ... ni da ni :twisted:

Ja, jaz to prakticiram, saj veš :lol: :wink: , sicer plansko, ampak bo treba biti pripravljen na vse. Samo malo naj se dan podaljša, pa bo super. Se vidimo :wink: , očitno smo res padle not :lol: :P
Uporabniški avatar
 IRA
Nek zapis iz dnevnika sem obljubila Kseniji ...
... prilagam:

Dober dan ...

Zunaj prekrasno božično sneži ...
Res je lepo, tako pravljično, tako praznično ... tako ... lepo!

Če nam jo letos gode recesija, če so naše misli obremenjene s tem in onim, s tistimi skrbmi, ki so vezane na osnovno preživetje ... pa so nam prazniki prizanesli.
Božič se je krasno odvijal, darila majhna in toliko bolj osebna... večerja pripravljena z ljubeznijo, raznolika in spet vsi mi na kupu!
Kaj, če človek sploh lepšega... potem dva prekrasna dneva na smučišču in danes ... skoraj poldne, jaz pa še vedno v pižami, pod deko ... nič in nihče me ne preganja... krasno je... zunaj pa sneži. Padajo konkretne snežinke in vabijo, vabijo, da skočim v superge, si nataknem božičkovo kapico, rdečo jakno ... tadebele pajke in se podam v tekaške kilometre ...

Uh kako mi manjkajo ... ta teden dejansko ni in ni šlo skozi ... pa saj ne, da imam slabo vest, samo tako zelo mi manjka ... tako zelo ...
Uh kako bo pasalo, se že veselim ...

Še prej pa me čaka, da zapišem par stavkov ... in še malo poležim, še malo občutim tisto, ko se mi nikamor ne mudi, ko mi nič ni treba, ko ni nikjer nikogar ... ko ... je tako praznično in lepo!!!
Sedaj gre zares, res čutim TISTI praznični občutek!

Na BOŽIČNI dan sva se z Daliborjem odpravila na Cerkno, prekrasen dan, u izi smučanje, uživanje ob kuhanem vinu, vonju in okusu klinčkov in sončku .... potem se je prevesilo v sneženje, pravo zimsko idilo ...
Sprehodila sva se po Cerknem, šla na kosilo in v najino prenočišče ... bil je že kao večer, a ura praktično šele pet in prav nič pametnega ni bilo za počet .... tako so nastajale misli, padale obljube...
Treba je bilo najt nekaj izzivalnega, nekaj - kar ima postavljano rok trajanja, nekaj konkretnega, s konkretno kaznijo - da prežene vse tiste omamne misli, da bi te zaneslo ...
Začela se je igra besed, igrale so se tako kot so se igrale snežinke po nebu ... in beseda je dala besedo ... padla je BOŽIČNA OBLJUBA!

... in nobena obljuba ni tista taprava, če ni napisana na glas ...
Če ni nekje zabeležena, merljiva, znana, zapisana ... zakričana!
Kajti, če ni ... če ni povedana je praktično ni ... je samo v tvoji glavi in če se spremeni, če klecne, če se premakne ... če ... sploh nihče ne ve .... sploh ni nič drugače ... ker je samo v tvoji glavi ...

Tako ... tako pišem, sedaj, danes in tukaj!
... torej, BOŽIČKOVA OBLJUBA!

Slika

Božičkova obljuba ima pravila, ima rok trajanja, ima kazen ima veselje in potencial, Božičkova obljuba je izziv!

Gre pa takole:
Z novim letom se pripravlja napad na moje noge, rit, kilograme.
Spet sem pri tistih mislih, da je potrebno izgubit kakšen kilogram, da bom lažje tekla ... prav tako je treba napast moje pomarančne korenine... včasih se zares počutim, kot da sem gor zrastla med agrumi, na kakšnem drevesu ... vsaj po koži na nogah in riti izgleda tako.

Torej ... Božičkova obljuba ali napad na grši del mene se glasi takole:
- rok trajanja 2 meseca (torej do marca)

Terapija - moj del:
- popolna abstinenca od PIZZE
- popolna abstinenca od SLADKARIJ
- nadaljevanje teka 3x, 4x tedensko

Terapija - Daliborjev del:
- vsak dan 10minutna masaža nog in riti (ali z drugo besedo celulit attack ma Dalibor čez )

Nagrada:
če zdrživa dva meseca brez kršitev, torej vsakodnevna masaža, nič sladkarij in nič pizze se po vseh gravitacijskih silah in pitagorovih izrekih mora kaj poznat ... ali na celulitu, obliki ali na tehtnici ... pač nekje se mora nekaj poznat!
V kolikor bo napad uspešen, bo Božičkova prisega izpolnjena si oblečem kratko kiklo in greva za nagrado na BOWLING IN NA ŽIRAFO

V kolikor v dveh mesecih prekršim, sem dolžna Daliborju 100€ ... (za vsak kiks)

On pa je obljubil, da me bo masiral čisto vsaki dan, edina izjema je ta, če bo moral na izpit na obalo in bo pač tam prespal.
Takolele ...

... zdej sem vam jo pa izdala, ha ... pa jo maste...
BOŽIČKOVO OBLJUBO NAMREČ!
Uporabniški avatar
 Ksenija
jst bi tud masažooooo
evo jst se držim s teboj in prisegam da ti vsak kiks javim... kazen določiš ti...
tale Božiček pa letos mene ne mara ;)
ampak tud jst bi oblekla krilo... da bo pa tole držalo pa copy še Dragici ;) ona je šele strogaaaa
Uporabniški avatar
 lonely
FEBRUAR imaš prazen--jaz in -aisha- greva na polmaraton Ferrara 15.02.

Če želiš..........

Lp
Uporabniški avatar
 IRA
Ksenija napisal/-a:jst bi tud masažooooo
evo jst se držim s teboj in prisegam da ti vsak kiks javim... kazen določiš ti...
tale Božiček pa letos mene ne mara ;)
ampak tud jst bi oblekla krilo... da bo pa tole držalo pa copy še Dragici ;) ona je šele strogaaaa

Jest sem itak "ŽE IN!", tako, da kdorkoli se pridruži, dobrodošel!!!

Kar se tiče nagrade, komot se zmenmo tut enkrat skupi pa gremo v kiklah na bowling in žirafo :twisted:

Kar se pa tiče kazni ... si je pa treba najt takšno zaresno, konkretno ... tebi prilagojeno...
Jest sem se odločla, da ne bom kršila, ker nimam denarja :P :P :P

Edini sladkor, ki mi je ostal je v kavi(kar bo na začetku pomenilo kako kavo več, da prebrodim krizo) in izjemoma (samo na uradnih tekmovanjih) Dextro :twisted:
Vse ostalo moram plačat €€€ :shock:

Lahko bi si pa kakšno tekaško kazen dale še zraven, recimo za vsak kiks 20km v KOSU :twisted: :P 8) :lol:
Bi bla vzgojna pa še koristna :D :lol: 8)

Rok je postavljen do marca, da se v prvi vrsti otresem ODVISNOSTI, potem pa dalje po poti zdrave prehrane ... in napada na kilograme!
Predvsem moram napadet drugačen način prehranjevanja .... verjetno bom spet proti prirejenem Montiju zavila ...

Skratka, to je bil že pogled naprej ... za enkrat smo pri odvajanju od cukra ... se dva dni že kr malo tresem in delam kroge do kuhinje in nazaj ... (češ sej je rekel, da se uradno začne s ponedeljkom ... ampak ne.... ne maram začenjat na ponedeljek :twisted: )

Danes je drugi dan! :twisted:
Uporabniški avatar
 niki
IRA napisal/-a:

Kar se tiče nagrade, komot se zmenmo tut enkrat skupi pa gremo v kiklah na bowling in žirafo :twisted:

Jaz bi šla tudi na bowling, samo ne bi nič hujšala :twisted:
A sem vseeno dobrodošla :lol:
Uporabniški avatar
 IRA
niki napisal/-a:
IRA napisal/-a:

ITAK!!!

Že vidim nov projekt ... polžke na bowlingu :twisted:
Uporabniški avatar
 Ksenija
haha bowling mamo tud v Zagorju,pa žirafe tud ;)
Uporabniški avatar
 IRA
Ja pa jade ... a zdej bomo pa skos v Zagorju al kva ... :twisted:

NEMA! :lol: 8)
Uporabniški avatar
 Ksenija
se vidi da sem delala v trženju ane ;) pa še na čemšeniško te lahko vlečem, rabiš samo palice, te ti lahko jst posodim ;)
Uporabniški avatar
 niki
IRA napisal/-a:
niki napisal/-a:
IRA napisal/-a:

ITAK!!!

Že vidim nov projekt ... polžke na bowlingu :twisted:

Komaj čakam !!! :juhuhu: Pa kiklco tudi imam :lol:
Uporabniški avatar
 niki
Ksenija napisal/-a:haha bowling mamo tud v Zagorju,pa žirafe tud ;)

Mene tale tek v nedeljo fuuuulll mika :D , ki se menite...
Samo imam en izpit naslednji teden, pa ne vem kako bom ta teden napredovala z učenjem :roll:
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA