Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Manny
Bojan_K napisal/-a:In zakaj naj voda ne bi bila primerna?

Ne govorim iz svojih izkušenj ker sem čisti začetnik :wink: :oops: ampak v tistih dveh knjigah Tek za začetnike in Tekaški trener (obe ima ta spletna knjigarna) se navaja nekako, da voda ni dobra med in po teku, ker se med tekom izčrpaš, voda ti pa še dodatno "odplakne" natrij iz telesa. Ne piše dobesedno tako ampak tisti, ki trenirate že veste, kaj hočem povedati.

Zasledila sem, da naj bi bila voda še slabša kot če sploh ne piješ? Meni se pa to zdi čudno, ker vodo rada pijem. Bom poskusila z doma narjenimi sokovi.
 Manny
izzardly napisal/-a:Zmiksam banano, tekoči jogurt, javorjev sirup/med, cimet/ingver v prahu, zmleto laneno seme in razredčim z mineralno vodo ali naravnim sokom. Sem glede okusov malo razvajena.

Čez dan pijem navadno vodo z nekaj mineralne (10:1), da ne spiram elektrolitov iz telesa.

Trenutno pijem večje količine ingverjevega čaja z medom, ker sem zbolela.

LP

Kje pa nabaviš javorjev sirup? In kako zmelješ laneno seme? Enkrat sem ga probala zmlet, še mlinček sem kupila, ampak gre povsod celo skozi, nazadnje sem ga pa stran vrgla.. :?:
Uporabniški avatar
 Loni
Javorjev sirup dobiš na policah z bio izdelki v vsaki malo večji trgovini ali pa v trgovinah z zdravo hrano. Laneno seme jaz meljem brez problemov v mlinčku za kavo. Drugače pa dobiš npr. v DM ali Muellerju tudi zdrobljenega, samo pravijo, da je boljše, če je sveže zmleto.
Uporabniški avatar
 Radolca
tako "akleh" oziroma izbirčen po teku pa tudi ne smeš biti :!: danes sem poslušal, da ti pivo da največ pred tekom :!:
Uporabniški avatar
 IČA
Med tekom in takoj po nadomestim izgubo elektrolitov, tekočine in energije z izotoničnim napitkom. V večini kar kupljenim v trgovini. Po teku, za regeneracijo pa napitek iz čokoladnega mleka z dodano banano in beljakovinskim prahom iz sirotke. Po navadi pa popijem še kakšno vitaminsko šumečko C vitamina in železa.
 diler
:arrow: Pred in po teku pijem samo eno in edino stvar, ki je nebi zamenjal za nič drugega. po okusu superioren, po sestavi pa še toliko bolj, saj ima poleg vseh potrebnih vitaminov IN mineraLov še BCAA aminokisline, glutamin in maltodekstrin :) to je POWERBAR PERFORMANCE SPORTS DRINK ! 8)
Uporabniški avatar
 izzardly
LoniM napisal/-a:Javorjev sirup dobiš na policah z bio izdelki v vsaki malo večji trgovini ali pa v trgovinah z zdravo hrano. Laneno seme jaz meljem brez problemov v mlinčku za kavo. Drugače pa dobiš npr. v DM ali Muellerju tudi zdrobljenega, samo pravijo, da je boljše, če je sveže zmleto.

Tako je, hvala Loni. Jaz kupim vse v DMju. Njami.
 tigeer
Mislim da večina glede na vprašanje kaj pijemo po teku bo najprej pomislil na pivo to je to :) drugače pa sam uporabljam ob večjihtreningih za regeneracijo endurox R4 mislim da kaj boljšega na slovenskem tržišču ni ,je p to žal kemija.
Uporabniški avatar
 izzardly
Velik vas omenja pivo, ampak alkohol pospeši izločanje vode iz telesa in s tem niste nič naredil. Al se motim?
Uporabniški avatar
 areh
izzardly napisal/-a:Velik vas omenja pivo, ampak alkohol pospeši izločanje vode iz telesa in s tem niste nič naredil. Al se motim?

Po moje z enim pirom ni nč narobe. Poznam nekaj dobrih kolesarjev in tekačev, ki se ne branijo enega piva po treningu.
LpA
Manny, ker si omenila, da ne maraš umetnih napitkov, ne bom komentiral vseh "umetniških" priporočil. Iz njih lahko razbereš predvsem to, da ima vsakdo svoj recept. Dopolnil bi samo Klopotčevo mnenje, ki je zame še najbolj pravo. Ker sem po branju Polnokrvnosti večkrat poskusil z morsko vodo, si danes upam trditi, da je res najboljše, kar lahko dodamo svoji pijači, če gre za povečane potrebe, to pomeni nad 1 uro in temp. nad 20. Sicer pa samo vodo - za dobro jutro, dober tek, dobro voljo in dober občutek. Živimo namreč na planetu vode in približno 70 % naše teže je čista H2O.
Še tole - v skrbi za zdravje sem se seveda vprašal, koliko je morska voda sploh še neoporečna. Plastenko, ki sem jo napolnil med Kornati, so mi preverili v laboratoriju, kjer kontrolirajo večino slovenske vode, in mi zagotovili, da je brezhibna. Pomembno je le to, da jo zajamemo čimbolj proč od kanalizacije, po možnosti spomladi in vsaj 20 cm pod gladino (zaradi možnih oljnih sledov - jaht je vse več).
Kadar mi pa po teku manjka energije, je najboljše zrelo sadje, ki tudi vsebuje predvsem vodo.
 Manny
LoniM napisal/-a:Javorjev sirup dobiš na policah z bio izdelki v vsaki malo večji trgovini ali pa v trgovinah z zdravo hrano. Laneno seme jaz meljem brez problemov v mlinčku za kavo. Drugače pa dobiš npr. v DM ali Muellerju tudi zdrobljenega, samo pravijo, da je boljše, če je sveže zmleto.

Ej hvala :P Ali mi lahko poveš, kakšen mlinček za kavo uporabljaš - električni ali tistega ročnega, ki se vrti na vrhu? kaj takega? Slika - ker meni semena uidejo skozi...
Jeb napisal/-a:Manny, ker si omenila, da ne maraš umetnih napitkov, ne bom komentiral vseh "umetniških" priporočil. Iz njih lahko razbereš predvsem to, da ima vsakdo svoj recept. Dopolnil bi samo Klopotčevo mnenje, ki je zame še najbolj pravo. Ker sem po branju Polnokrvnosti večkrat poskusil z morsko vodo, si danes upam trditi, da je res najboljše, kar lahko dodamo svoji pijači, če gre za povečane potrebe, to pomeni nad 1 uro in temp. nad 20. Sicer pa samo vodo - za dobro jutro, dober tek, dobro voljo in dober občutek. Živimo namreč na planetu vode in približno 70 % naše teže je čista H2O.
Še tole - v skrbi za zdravje sem se seveda vprašal, koliko je morska voda sploh še neoporečna. Plastenko, ki sem jo napolnil med Kornati, so mi preverili v laboratoriju, kjer kontrolirajo večino slovenske vode, in mi zagotovili, da je brezhibna. Pomembno je le to, da jo zajamemo čimbolj proč od kanalizacije, po možnosti spomladi in vsaj 20 cm pod gladino (zaradi možnih oljnih sledov - jaht je vse več).
Kadar mi pa po teku manjka energije, je najboljše zrelo sadje, ki tudi vsebuje predvsem vodo.

Vsem hvala za izvirne ideje :idea: :)

Kako pa drugače človek še lahko pride do čiste morske vode, ne da se ravno odpelješ do Kornatov? Meni se to ne bo izšlo? Kaj pa če solim vodo in s čim naj solim? Morska sol, himalajska sol?

Pozdrave vsem!
 Manny
klopotec napisal/-a:
Bojan_K napisal/-a:In zakaj naj voda ne bi bila primerna?

Ker z njo "Moj trener" nič ne zasluži. Drugače pa ni slaba. Lahko jo malo "oživiš" z limono ali pomarančo ali jabolčnim sokom, po res dolgih tekih pa še malo nerafinirane soli ali morske vode.

Seveda pa so najboljši umetni napitki, ki jih priporoča "Moj trener".

:idea: :idea: Hvala!
 klopotec
Ni nujno da greš do Kornatov. Malo še počakaj, da postane bolj mrzlo in greš na našo malo obalo, recimo v Izolo in jo zajameš tam. Lani novembra sem jo tam zajel in jo testiram v enem plastičnem balonu. Še sedaj se ni pokvarila. Če bi bilo z njo kaj narobe, bi že zdavnaj zasmrdela.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA