Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...

Kakšnih tekov si želite?

Klasični ravninki z eno krajšo in eno daljšo progo
28
43%
Tek čez hrib - dolžina cca 12-15km
11
17%
Krožni tek, ki traja več ur cca 6
26
40%
Uporabniški avatar
 bernarda
Ira!

Na prvi strani Slovenija teče 2009 in olimpiski teki(link), je na desni strani v pomanjšanem merilu zgibanka, kjer so zajeti vsi tekaški teki v Sloveniji.Tam boš našla mesece in datume, kateri niso tako obremenjeni s teki.Seveda sta to najbolj vroča meseca julij in avgust, ter november :oops: :wink:

P.S. Lahko pa ti jo tudi osebno pošljem, samo naslov rabim.

Lp.
Uporabniški avatar
 Vreme
Ira odlično, očitno še nekdo ki se bo konkretno lotil zadeve. Samo namig, 12 urnega teka še nimamo!!!! :wink:
Uporabniški avatar
 Hojca
Vauuu IRA, ti pa presenetiš vsakič znova, izziv za izzivom :shock: :wink:

Karkoli se odločiš bo super, sem pa za trojko glasovala, mi je ta vrianta krasna. Tako da, če bom le doma, pridem :D
 spela*
Nataša napisal/-a:
uh, kolk enih vejic :lol:

Hehe, Nataša, saj v kakšnem drugem prispevku jih pa nekaj manjka, pa se potem to uravnoteži. :wink:

Drugače sem pa glasovala za drugo možnost. Bi mi bila pa tudi prva čisto všeč.
Uporabniški avatar
 bernarda
Mogoče, kakšen štafetni tek. Ekipe, se sestavijo na dan tekmovanja po naključnem izžrebu.Naprimer v "bobnu" so številke, vsak posameznik si vzame številko iz njega(skrito seveda) .Tekači z enakimi številkami(odvisno koliko oseb bo v štafeti) so ekipa. :shock: :wink: :?: :!:

Ali pa si posameznik(vodja ekipe)izžreba, še preostale tekače :idea: :?:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Krožna zadeva, kot je Formaraton je lahko uspešna predvsem (moje mnenje pač), če je podprta s čipi. Drugače so pri kroženju problemi in dvomi.
Na kratke teke gre običajno le bližnja okolica (regija), razen če gre za kakšno ligo? Druga varianta je najbolj primerna za množice in tudi najbolj humana – malo gor in malo dol pa tra-la-la proti cilju, sredi poletja po hladni senčki. Poezija.
Osebno sem za daljši tek, morda le 4 urni. Tudi takšnega še nimamo in je primeren za trening maratona. Sredi avgusta je super in zadnji daljši tek pred Logarsko, vmes pa tapering.
Moj glas je bil seveda za tretjo varianto.

Pogum naj ostane, dela bo veliko :D
Uporabniški avatar
 Speedy
Podpiram idejo o kakem res "novem" teku...

Mislim da je najbolje, da narediš tek ki lepo sede v okolje v katerem bo. Nima vsak kraj najboljših pogojev za cestni, gorski tek ali tek po čudoviti naravi, tako da rinit v nekaj na silo nima smisla.

Klasičnih tekov malo gori doli je res že veliko, ker je to še najlažje speljati...

Pasal bi še kak cestni tek, uličarka, s hitro progo in točno razdaljo 5 ali 10k. Samo tu so takoj problemi z zaporami in stroški in posledično takih tekov ni veliko, pa tudi trenutna moda je bolj stran od hitrosti in asfalta.

Ultra zadev osebno ne maram, ker pa je ultra v vzponu, bi (če že) kazalo razmišljati o čem, ki tudi uradno šteje. Npr. tek na 50km ali na 100km ali pa kake urne variante: 6, 8, 12 ur in to s progo in terminom, ki res omogoča rekorde. Pa s pogledom naprej, da zadeva postane tradicionalna...

Meni bi se še najbolj zanimiv zdel kak štafetni tek (teh pa res manjka) s tremi čalni v ekipi, kjer vsak član teče različno razdaljo (in mogoče tudi konfiguracijo proge) v skupni dolžini cele ekipe tja do 20-25 km. Če je le mogoče, se naj vse predaje dogajajo na štartno-ciljnem prostoru in s tem odpade logistika razvažanja ljudi na start pa še bolj zanimivo je vse skupaj.
Uporabniški avatar
 zuli5
Take ideje lahko samo toplo pohvalim!Kakršenkoli že bo tek ga podpiram,osebno so mi pa pri srcu dolgi teki v stilu sri chi moya ko si meje postaviš sam in jih presegaš :D ,se pravi nekaj takega kot je forma,sladkih 6....je pa res da je fajn če je zadeva podprta z čipi,kot je že povedal Zdravko.Želim ti čimanj ovir in veliko dobre volje pri organizaciji :D .
 klas
OJla, daj dušo teku, naredi nekaj v smislu: deep forest run. To si (glede na vaše okolje) lahko privoščiš :)

Naj bo med 15-30 km. Štart in cilj Borovnica, potem pa takoj gor na planoto in po njej čez divje, globoke gozdove po prijetnih, tihih makadamih in kolovozih, ki jih pri vas tam zgoraj ne manjka, lepo v hladu krožno nazaj dol. Torej npr. 20 km divjine - samo gozd in ničesar drugega, nobene hiše...nič. To se mi zdi, da bi pasalo v vaš konec, če že zbiraš predloge :) LP
Uporabniški avatar
 vencelj
nana napisal/-a:15.8. je Kranjskogorska 10ka. Lani je sicer odpadlo, letos je pa zopet razpisana. Predlanskim sem srečala veliko TF-jevcev.

Kranjskogorska 10-ka je letos v koledarju Gorenjskega pokala v rekreativnih tekih... http://www.klub-trmastih.si/gorenjskip.htm :roll:

LP
 Nataša
eh, pa kva pol. Irin tek bo bolj zanimiv :wink:
 Nataša
neeee. temu se reče podpreti prizadevanja članov Tekaškega foruma! :clap:

men ta Borounica ni kej prou bliz ... :lol:
 Nataša
aha, sem te narobe razumela. Ja, no, točke so seveda pomembne. V nasprotnem primeru se človek decembra lahko vpraša, kaj je v tem letu sploh naredil.

:lol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA