Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
skorc napisal/-a: P.S.: A sva se midva srečala v ponedeljek zvečer v Hervisu - VIP?

Če mene sprašuješ, je zelo možno, vendar ne vem h kateremu obrazu spadaš :D
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
jpotoc napisal/-a:Še moja definicija gorskega teka: Tekmovanja, kjer se pojavi Simon Alič in zmaga (med slovenčki), spadajo zagotovo med gorske teke. Tam kjer je drugi ali tretji, bi se dalo že debatirati... Če je slabši kot 10 to zagotovo ni gorski tek.

Spet smo pred dilemo, ker se med "slovenčki" ni pojavil Simon Alič, niti ga ni bilo med 10. Kaj torej sedaj :?:
Predlagam, da predlagamo še kak predlog, katerega bi naj predlagatelj predlagal predlagacijski komisiji, ki bi na podan predlog predložila v razsodbo popolnoma nov predlog.

Žalostna vest, ki ni uradna: Tek čez Pohorje letos baje odpade :--(
in že je tu predlog, da ga odlaufamo netekmovalno ... v lastni režiji
Uporabniški avatar
 markor
ZdravkoC napisal/-a: Žalostna vest, ki ni uradna: Tek čez Pohorje letos baje odpade :--(

Ti to resno :?:
Za kaj pa mi pol treniramo ob sobotah/nedeljah?? :oops:
Najprej SAM, zdaj Pohorje - še Firenze mi "zaprejo" - pa grem med fuzbalere.. :lol: :--
lp
m
Uporabniški avatar
 AVI
ZdravkoC napisal/-a:
jpotoc napisal/-a:Še moja definicija gorskega teka: Tekmovanja, kjer se pojavi Simon Alič in zmaga (med slovenčki), spadajo zagotovo med gorske teke. Tam kjer je drugi ali tretji, bi se dalo že debatirati... Če je slabši kot 10 to zagotovo ni gorski tek.

Spet smo pred dilemo, ker se med "slovenčki" ni pojavil Simon Alič, niti ga ni bilo med 10. Kaj torej sedaj :?:
Predlagam, da predlagamo še kak predlog, katerega bi naj predlagatelj predlagal predlagacijski komisiji, ki bi na podan predlog predložila v razsodbo popolnoma nov predlog.

Žalostna vest, ki ni uradna: Tek čez Pohorje letos baje odpade :--(

Tole za Pohorje, če drži potem..... :--( ...ja nič nadaljujem na drevesu, kjer sem ostal po odpovedi SAM-a.... :lol:

Glede gorskega tega in Simona, pa tole, "bolj za hec kot zares".....ne vem kdo se je potem spomni da so 4 občine....gorski maraton....in še za državno prvenstvo...jpotoc, poglej lanske rezultate... :-- :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 Vreme
Ne mi rečt, da Pohorje odpade :--( , sicer pa jaz med fuzbalerje pač ne bom šel, bom ga raje te mahnil po Rokovnjaški, upsss... :mrgreen:
 Cici
No, na tole temo se je tudi meni porodilo eno vprašanje: Ker je po dolinah vroče, se podajam vse višje v hribčke. Ravnokar sem se vrnila s krasnega kroga Matizovec - Kofce - Veliki vrh - Kladivo - Pungart - Kofce - Matizovec. Celo zeblo je, huraaa! Do Kofc po cesti naokoli sem se pregrizla le z delnim tekom, potem sem z izjemo parih desetih metrov do grebena hodila, tam sem večinoma tekla, razen pred samimi vrhovi, kjer je bilo prestrmo, dol in nazaj pa seveda spet tek. Ko sem se hitre hoje vzpenjala proti Velikemu vrhu, sem se ves čas spraševala "Kako lahko eni tole laufajo?" in to tudi sicer ves čas tuhtam. Ajde, na Komno, pa tam do Triglavskih še gre, ampak da bi recimo Komarčo laufala?! Zame so vsi taki ornk klanci (recimo tudi na GM4O) bolj hitra hoja, a se potem to še vedno šteje kot "gorski tek"? Saj dejansko na terenu niti ni važno: tek ali hoja, glavno, da je luštno. Pa vendar ... Ima kdo kako idejo? Vsem pozdrave, Cici
 milk
Za gorski tek so že zdaj postavljeni veliko preblagi kriteriji. Očitno pa se "približevanje" gorskega teka ravninskim tekačem pospešeno nadaljuje. Meni se zdi, da bi bilo bolje, če bi se ravninski tekači približevali gorskemu teku. Najbolje bi bilo, da bi uvedli za tovrstni tek dva naziva. Tako kot se loči tek gor-dol in gorski maraton, bi morali gorski tek razdeliti na gorski tek, ki bi bil res gorski po okolju in strmini (vsaj 10% povprečnega naklona in ne največ, kot je zdaj) in na tek navkreber, ki bi se lahko odvijal tudi po bolj urbanem okolju (makedamskih in asfaltnih cestah ipd. in bi imel povprečni naklon načeloma do 10%, tako kot je to definirano sedaj za tekmovanja v gorskem teku. Organizatorji tekem bi morali opredeliti kam spada njihova tekma in jo tako tudi imenovati, tako bi udeleženci že takoj vedeli, s kakšnim tekom oziroma progo se bodo soočili. Grintovec, ki bo čez slaba dva tedna je lep primer gorskega teka, večina ostalih tekem, pa spada v kategorijo: tek navkreber. Za uvrstitev trase v kategorijo gorski tek, bi morala več kot polovica poti potekati po gozdnih in planinskih poteh, čim manj pa pa po cestah, kolovozih in podobnih (prevoznih) poteh. Pri takih pogojih bi naprimer tek na Osolnik še za las odgovarjal kriterijem za gorski tek.
 milk
Zdaj ko smo nekoliko bližje definiciji, kaj je gorski tek, lahko postavimo mejo tudi za to, kdo je dober gorski tekač. Po moje je zelo dober gorski tekač tisti, ki lahko teče po progi s povprečnim naklonom 10%, s povprečno hitrostjo 10 km/h.
Uporabniški avatar
 Aleš TM
milk napisal/-a:Zdaj ko smo nekoliko bližje definiciji, kaj je gorski tek, lahko postavimo mejo tudi za to, kdo je dober gorski tekač. Po moje je zelo dober gorski tekač tisti, ki lahko teče po progi s povprečnim naklonom 10%, s povprečno hitrostjo 10 km/h.

Tukaj bo treba dodat še dolžino,saj kakšen kilometer ali dva upam tudi jaz teči v takem tempu,pa sem le povprečen gorski tekač.
Primer:
vzpon na Široko je dolg 4.7km,višinske razlike pa je 600m.Povprečni naklon je 11%,maksimalni pa 29% (vendar le kratek del nekje na sredini).
Moj najboljši čas je 33:40 ali ~9km/h.
Zmagovalec 2010 je imel čas 29:17
rekord proge je pa okoli 26-27min. (ne vem točno)
Na tej progi le redki tečejo povprečno 10km/h,pa so zelo dobri gorski tekači :wink:
 tiguan
Kje je tista meja, da lahko rečeš, da je gorski tek, če nimaš športne ure je težko zračunat pretečeno razdaljo v klanec.

Kolk je to 800višinske/uro, več kot 1000m/uro....???
Uporabniški avatar
 zz topka
800m višine/uro je 25% manj kot 1000m višine / uro. :?

Ma, jast pridem v povprečju skoraj enkrat bolj počasi do cilja kot ta najbolj hiter in sem še vedno ne prav ta zadnja, ma pa prav zmerom zmagam :D
In ne zamenjam za ravninskega ever.... :)
To jast.
Kdo drugi pa .... :arrow:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA