Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
herb elliott napisal/-a:Moje vprašanje je popolnoma na mestu .Sprašujem se kje so tekači in ne rekreativci,saj bi človek pričakoval ,da v sloveniji ob tolikšnem navdušenju za tek nekdo le zmore 5000m pretečt v času 15 minut.saj nekateri trenirajo dneve in dneve potem pa gredo na tekmovanje in tam zmorejo takšen tempo kot starejša ženska ali moški blizu šestdesetih let.

To vprašanje naslovi na Atletsko zvezo Slovenije. Me prav zanima kakšen bo njihov (užaljen) komentar.
Uporabniški avatar
 Loni
herb elliott napisal/-a:kaj je bojan,kam pa ti spadaš :FO:

Med fejst fante :!: :!:
Uporabniški avatar
 RoKo
Kaj hoče ta steve ovett? :D :D :D , bi mogoče ustanovil kamp in treniral bodoče slovenske rekorderje?
Jaz nisem prav nič žalosten, nasprotno-zelo vesel sem svojih rezultatov, kakršni koli so že in rezultatov članic in članov tega tega foruma. :clap: :clap:
Avtori bi s prebiranjem lahko opazil, da TEKAŠKI forum združuje gorske, ultra, rekreativce, začetnike in vseh vrst tekače, nikakor ni namenjen ustvarjanju rekorderjev. Če pa to uspe - ala nam vera. :wink:
Uporabniški avatar
 herb elliott
no lepo ,da si že slišal za s.ovetta.ne vem čemu razburjanje.vprašal sem samo kje so tekači ,ki zmorejo 5000m tam blizu 15minut.nisem omenjal časa izpod 15minut oz.še kaj več(14minut)...vidim ,da veliko fajst fantov pridno teče in nabira kilometre vsak dan in se udeležuje veliko tekmovanj v sloveniji in tujini.in verjetno vam je eden izmed ciljev ,ko greste na tekmo pretečt razdaljo čim hitreje ali pa se morda motim.
Uporabniški avatar
 herb elliott
Ogledal sem si blog bojana ambrožiča in vidim, da je fant ,ki ga zanima veliko stvari(astronomija zanima tudi mene)želim mu veliko uspehov.
Uporabniški avatar
 Uroš Sobočan
No da še svoje mnenje podam, mislim da si malo zgrešil s temle vprašanjem. Resda je da gre to za tekaški forum, toda ali je definicija tekača da preteče 5000 m v času 15 min? Kot so že kolegi napisali kaj smo potem torej mi?

Na forumu imaš velik razpon klasifikacije od tistih ki tečejo za dušo, tistih ki radi "tekmujejo" za sebe pa vse do tistih profesionalnih športnikov. Slednji napišejo tu pa tam kako poročilo iz prireditev, vsakodnevno prebiranje foruma pa jim verjetno ni v krvi saj imajo za sabo dovolj močno ekipo in podporo.
Torej je večina informacij na forumu predvsem v obliki nasvetov "starih mačkov", ki svoje izkušnje, težave in dogodke delijo z nami, da to "znanje" ne bi zamrlo oziroma, da bi vsi uživali ob športanju in ne popustili ob prvi večji oviri.

Torej ja po mojem je tako vprašanje tudi bolj primerno za AZ Slovenije kot pa za forum, ki je po mojem mnenju namenjem predvsem druženju, spoznavanju, zabavi in pa da se tu pa tam tudi kaj naučiš, kot pa temu, da bi dosegali neke rekorde, ki sodijo na atletska tekmovanja. Resda je mnogo fantov odličnih z odličnimi rezultati, ampak vprašanje "KJE SO TEKAČI?" je pa čist zgrešeno saj s tem mečeš nas vse ostale ki ne tečemo 3 min/km v koš oziroma kot da smo 3. kategorije.

Ne vsak izmed nas je TEKAČ, če zbere pogum, obuje čevlje in s tem ve da bo naredil nekaj dobrega zase. Tu ni merilo čas, niti hitrost, niti uvrstitev, temveč nasmeh v cilju in dejstvo da si rečeš "Uspelo mi je!" in je ves trud, ki si ga skozi celo leto pridno namenil treningom, poplačan v enem samem dnevu. Drugi dan je verjetno že pozabljeno vse skupaj razen sladke bolečine, ki te na dosežek spominja še nekaj dni.

@Urška Sonček to je dejstvo :wink:
Uporabniški avatar
 herb elliott
potem pa vam res svetujem ,da iz rok snamete ure(ki nisdo navadne budilke ampak prave moderne tekaške ure) IN SE RES POSVETITE SAMO TEKU IZ UŽITKA,morda sem res komu stopil na žulj ko sem omenil teh 15 minut na 5000 m...dobro veste o čem govorim in prav radi bi nekateri tekli vsaj pod 17 minut na 5000 m....nekaj tekmovalnosti pa je v vas....sam sem tekač in vem o čem govorim..res snamite ure iz rok ,nehajte jest vitamine, obujte navadne čevlje(ne pa vsako leto tri štiri nove modele kot šminkerji)
 Nataša
mene ta tema spominja na srednjo šolo, ko smo se kregali, kdo je bolj kul: Kamničani ali Domžalčani. Skratka, brezveze. Kakšen je zdaj smisel dokazovanja, kdo je bolj "tekač"?
Uporabniški avatar
 ROSI64
Letos pa ne bo več Ljubljanski maraton tekaška prireditev :( , ampak po mnenju "herb elliott-a" sprehajalna prireditev. :lol:
Uporabniški avatar
 Medicius
herb elliott napisal/-a:potem pa vam res svetujem ,da iz rok snamete ure(ki nisdo navadne budilke ampak prave moderne tekaške ure) IN SE RES POSVETITE SAMO TEKU IZ UŽITKA,morda sem res komu stopil na žulj ko sem omenil teh 15 minut na 5000 m...dobro veste o čem govorim in prav radi bi nekateri tekli vsaj pod 17 minut na 5000 m....nekaj tekmovalnosti pa je v vas....sam sem tekač in vem o čem govorim..res snamite ure iz rok ,nehajte jest vitamine, obujte navadne čevlje(ne pa vsako leto tri štiri nove modele kot šminkerji)

Če se kdo gre "šminkerja" si to ti na tem forumu saj se iz drugih, ki so pač počasnejši od omenjenega rezultata dobesedno norca delaš. Zase se brigaj, pa boš lažje in bolj zdravo živel ne pa, da se registriraš na forum samo zato, da odpreš temo, ki nima ne repa, ne glave. Zdaj pa odteči v tem tempu na drevo pa se zjoči. Pa pazi, da se ne spotakneš ob kakega polža!
 spela*
Nataša napisal/-a:mene ta tema spominja na srednjo šolo, ko smo se kregali, kdo je bolj kul: Kamničani ali Domžalčani.

In kdo je zmagal? :D
Pri nas v osnovni šoli smo se kregali, ali so boljši A-jevci, B-jevci ali C-jevci. Itak da smo bili A-jevci najbolj kul. :mrgreen:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA