Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 dpop
FOTR, hvala za tako "slikovit" prispevek :cast: :cast:

Si bom kar sprintal...

Osebno sicer ne delam strečinga pred ali po teku... ampak
čisto tako zjutraj (začnimo dan z nasmeškom PRESS) pa
občasno zvečer....

Tiste vaje za hrbet in kolke so mi pa itak na kožo pisane
odkar me "križ je.e"..

LP Darko

P.S. Fotr, se priporočam(o) tudi za v prihodnje! :wink:
Uporabniški avatar
 S*
Si bom poskušala zapomnit te vaje, predvsem tiste, ki jih lahko uporabim v naravi. Vedno je fajn poskusiti kakšno novo, da malo popravim lastno "koreografijo" strečinga Slika Ponavadi si na svojem "stadionu" (beri Betnavski gozd) po teku poiščem kakšno klopco, potem pa strečing pa še kakšni trebušnjaki pa sem kontenta Slika.

LP SuzanaSlika
 Lučko
Jaz pa imam s strečingom dva vprašanja:
- ali se je v začetku pred tekom, se pravi z neogretim-"mrzlim" mišicam dobro raztegovat na tak način?
- ali se je po teku, ko so mišice deformirane, dobro raztegovati na tak način?
Osebno, so mi "stari maratonski mački" povedali takole: pred tekom se ogrej z rahlim tekom, po teku se izteči. Jaz sem pristaš tega, ne strečinga. Stvar presoje!
PS
Baje se med strokovnjaki mnenja zelo krešejo!
 dpop
Lučko napisal/-a:Jaz pa imam s strečingom dva vprašanja:
- ali se je v začetku pred tekom, se pravi z neogretim-"mrzlim" mišicam dobro raztegovat na tak način?
Osebno, so mi "stari maratonski mački" povedali takole: pred tekom se ogrej z rahlim tekom, po teku se izteči. Jaz sem pristaš tega, ne strečinga. Stvar presoje!
PS
Baje se med strokovnjaki mnenja zelo krešejo!

Točno tako... jaz v 10-ih letih odkar tečem nisem naredil niti
enega strečinga... pa sem še vedno živ (malo kilav... ampak
to je posledica "slabe genske zasnove")

Tudi meni so "izkušeni mački in trenerji" odsvetovali strečing
(razen če nisi vrhunski športnik ki ima svoje telo u nulo
naštudirano)... tako da...

Objavil sem slikice ker so nakateri željni strečinga pa ne vedo
kako delati... pa da če že delajo nakaj kar ni prav naj vsaj
to delajo na pravilne način :lol: :lol:

LP Darko

P.S. Sicer sem pa spodaj napisal "Pred uporabo.. bla bla bla"
(da ne bo mene kdo za jajca obesil če si bo kej pretegnil)
Uporabniški avatar
 Fotr
Lučko napisal/-a:Jaz pa imam s strečingom dva vprašanja:

Nisem noben strokovnjak, povedal bom samo, kako delamo to "pod strokovnim vodstvom" pri tekih v Tivoliju. Najprej tečemo kakšen kilometer, da se ogrejemo, potem šele delamo vaje za razgibavanje. Po teku pa se tudi razgibavamo, ampak mislim, da po teku, ki je v okviru aerobnega treninga, mišice še niso deformirane, tako da jim raztegovanje ne škodi. Če bi pa opravili daljši tempo tek ali tekli na kakšni tekmi, imaš pa po moje prav, da ni dobro še dodatno matrati mišice in kite. Meni razgibavanje dobro naredi, res je pa tudi, da tečem večinoma v okviru aerobnega treninga.
 Lučko
Ja, ja Fotr, VAS sem opazil, da ste prvo tekli potem pa se raztegovali. Mislil sem na nekatere, ki sem jih pred tekmami opazoval, ko so se na "mrzlo" raztegovali in šponali mišice ob drevesu, jih zategovali... to se mi pa ne zdi gut.
Vsekakor pa tele vaje pridejo v poštev po rahlem teku, ko se mišice malo segrejejo, ko mal zakuhaš :oops: , a ne Fotr :wink:
 Lučko
dpop napisal/-a:(malo kilav... ampak to je posledica "slabe genske zasnove")

Veš kva, ti nis čist nč kilav, sme zanč zelo dobr zj..u na Rožnik :shock: . Hvala bogu, de sem mel pol dopust. :wink:
Uporabniški avatar
 Fotr
Lučko napisal/-a:...Vsekakor pa tele vaje pridejo v poštev po rahlem teku, ko se mišice malo segrejejo, ko mal zakuhaš :oops: , a ne Fotr :wink:

Res je, še posebno za zdravljenje kakšnega heksenšusa :oops:.
 dpop
Lučko napisal/-a:
dpop napisal/-a:(malo kilav... ampak to je posledica "slabe genske zasnove")

Veš kva, ti nis čist nč kilav, sme zanč zelo dobr zj..u na Rožnik :shock: . Hvala bogu, de sem mel pol dopust. :wink:

Jest tebe????
Porka mizerja... jest pa na škrge dihal da sem ti tempo dajal...

Ampka nobeden ni odnehal... a ne... sej veš kakšni smo
raj crknem kot da bi priznal (da ne morem več :lol: )

LP Darko

P.S. Lučko... bi me veselilo če bova kdaj ponovil :cast:
 Lučko
Darko vsekakor, tudi mene veseli. Veš sem rekel Tjaši, da bom hodil z njo na treninge poleta vsako sredo ob 18 uri. Pa bi se midva pri kozolčku dobila, pa bi midva mal potekla :lol: , bi mi ti mal Rožnik razkazu. A b? :lol: :wink:
PS
Raj crknem :twisted:
 dpop
Lučko napisal/-a:Darko vsekakor, tudi mene veseli. Veš sem rekel Tjaši, da bom hodil z njo na treninge poleta vsako sredo ob 18 uri. Pa bi se midva pri kozolčku dobila, pa bi midva mal potekla :lol: , bi mi ti mal Rožnik razkazu. A b? :lol: :wink:
PS
Raj crknem :twisted:

B!

LP Darko

P.S. Bova skupej "crk'vala" :lol:
 dpop
tamy napisal/-a:najbolj hitra joggingerja na tf,pa crkvala....haha

Čaki čaki... spet mešaš... Lučko je tekač... jaz sem jogger...
ampak nekako imava isto hitrost... slučajno....

Crkuje pa človek zato ker mu je nerodno rečt "čaki mal,
kolega, prehitro greva"... pač ni v moški naravi da bi
jamrali... to da jaz občasno jamram je samo posledica
dejstva da imam preveč ženskih hormonov...

LP Darko

P.S. Kaj je pa brzina pri teku smo pa videli... huh...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA