Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
5r002 napisal/-a:Trasa bo seveda šla tudi čez barje. Ta vikend jo bo kot kaže treba speljat bolj po alsfaltnih cestah, saj je večina makedamskih poti pod vodo... :(

Ob kolkih boš štartal in kje?

In kje planiraš cilj in ob kolkih? plus minus ura, ura in pol
Uporabniški avatar
 5r002
Štart: Notranje Gorice, parking pri končni postaji 6b/šole/gasilskega doma http://zemljevid.najdi.si/search_maps.j ... xsbar=page
Čas štarta: recimo ob 7h (po želji lahko tudi prej)

Pot: po glavni cesti (če voda ne upade) do Podpeči, čez Jezero in Planinco na Krim. Iz Krima proti Rakitni, Novaki, Zabočevo, Brezovica pri Borovnici, Borovnica, Verd, Vrhnika, Star Maln, Planina nad Vrhniko, Vrhnika... po tem pa odvisno od variante (in vodostaja) nazaj do Notranjih Goric.
Če pa kdo pozna manj alsfaltno varianto, se trasa seveda lahko spremeni. :)

Čas poti: neznan (kroga še nisem naredil, zato so lahko težave glede izbire poti na relaciji Krim-Borovnica), odvisen od vremenskih razmer-višine snega, blata, morebitnih postankov in seveda "pridnosti" :)
 matej2
1. S Krima greste lahko po makadamski cesti do asfaltne ceste, ki pelje na Rakitno. Na stiku z asfaltom desno po asfaltu navzdol in nato levo mimo lovskega doma LD Rakitna (ne polharske koče) po gozdnem makadamu v Zabočevo. Od tam v lahko v Borovnico, ali direktno v brege na drugi strani doline kjer se priključite tretji varianti.

2. S Krima po markirani poti mimo Gorenje Brezovice v Kamnik pod Krimom (lahko tudi po asfaltu). Od tam levo po stari cesti, ki pelje levo nad glavno cesto čez paški most (zaprt za promet) proti Borovnici. Iz Borovnice na Pokojišče po markirani poti ali cesti. Od tam po cesti ali kolovozih na Verd.

3. S Krima na Rakitno in po asfaltu proti Cerknici. V kraju Beč na levem ovinku za hišo desno na makadam (tabla Krimska jama). 50 m pred tablo Brezovica pri Borovnici zavijete levo in se nato na vseh križiščih držite desno. Pridete na Pokojišče. Od tam lahko po asfaltu ali kolovozih na Verd.

To so variante po cestah. Obstajajo tudi razne bližnjice po potkan in kolovozih, ki so orientacijsko precej zahtevne. Priporočam GPS s kartografijo ali vsaj pametni telefon, če se držite cest.

Srečno pot. Matej
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Super dinamicna tura. Tudi Krim, ko se ga gleda iz ceste je vznemirljiv.
Na zalost se meni v sobot ne izzide.

Zato bom weekend tovrstno izkusnjo prestavil na jutri na kombinacijo kolesa in teka.
Upam, da se bo kaj prostora za medsebojno izmenjavo ture za kaksen kasnejsi datum.

Prijeteno soboto. Dajte jo izkoristiti pred bojda sneznim ponedeljkom.
Uporabniški avatar
 5r002
Krog narejen! :)

Štart ob 6:30 pred OŠ v NG, čez barje malo po makedamu, malo po alsfaltu. Do Podpeči, skozi Jezero čez Planinco na Krim.
S Krima sem jo mahnil po oznakah (in sledeh v snegu) v smeri Rakitne (ne po doma začrtani varianti). Pred Rakitno še skok na vrh Rotovc, za katerega sem 1. slišal. :D Nato pa do rakitniškega jezera, katerega je prekrival led.

Od tam pa raziskovanje novih poti s pomočjo GPS sledi, ki sem jo sestavil doma in GSM-a in aplikacije ViewRanger. Tehnika mi je v nadaljevanju kar nekajkrat prišla prav...

Spust z Rakitne do vasi Zabočevo, Niževec in Dražica. Od tam sem naredil še skok v Pekel, nato pa v Borovnico. Ta košček alsfaltne poti mi je bil znan. Za tem pa ponovno uporaba že prej omenjene sledi in izogibanje alsfalta. Pot iz Borovnice do Verda skozi vas Laze pri Borovnici pelje skozi gozdove po široki gozdni poti. Razen alsfalta sem bil prikrajšan le za ogled Bistre. :P
Z Verda na Vrhniko, v Star maln, skok na Planino nad Vrhniko, nato pa čez Vrhniko, Sinjo Gorico čez barje proti izhodiščni točki. :juhuhu:

Vremenske razmere so bile dobre. Poti so bile po večini dobro prehodne. Gazil sem le krajši del poti – par 100m s Krima in nekaj več na spustu z Rakitne. Je pa na odprtih delih kar dobro pihalo... zato se kaj dosti nisem ustavljal.

Fotke: https://plus.google.com/photos/11448887 ... 8-J-uaBvwE

Števike in sled poti s sposojenega Garmin Forerunner 210 (baterija je crknila ravno na koncu): http://www.mapmyrun.com/routes/view/184053102
Ko smo že pri številkah... po naključju je bila to moja 1000. zabeležena aktivnost, odkar redno migam (dobrih 5 let).

P.S.: Matej, medvedov na srečo nisem srečal! Sem pa zato race, divje zajce, srne, povoženo žabo, konje, lame... :lol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA