Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 G-man
Motivacija je kar problem, ja. Jaz tečem precej aktivno (vsaj za moje pojme) nekako od julija 2010, povprečno po 3 do 4 krat na teden med 7 in 10 km. Enim je to malo, meni ogromno. Me pa zadnje čase muči motivacija. Vmes sem imel izpada le az 2 tedna (hud prehlad) in sem padel kondicijsko zelo nazaj. Še vedno nisem na istem nivoju, čeprav sem res penzionist in ne tečem hitro (max do 160 pulza pri 34 letih). Proga, ki sem jo nekako zmogel v eno smer v 30 min, mi sedaj pobere 33 do 34 min. Sploh ne vem, kako se naj pohitrim nazaj, če lahko sploh tukaj uporabim ta izraz, k ste verjetno vsi zelo urni ;)
Uporabniški avatar
 supersonic
Jaz sicer zelo rada tečem, včasih z musko, včasih brez...stvar navdiha. Ampak pride pa dan, ko kavč pred televizijo tko fajn zgleda. In takrat mi pomaga en čist preprost, ampak resničen stavek, ki sem ga enkrat prebrala v eni reviji, v kateri je pisal nek tekač:
"Še nikoli mi ni bilo žal, da sem šel tečt. Vedno pa mi je žal, kadar ne grem."

In takrat kar začnem doživljat tist občutek slabe vesti...ne mine par minut, ko imam že superge gor :D
 jozafat
ni za dober tek dobro samo tečt!
fartlek, hoja v klanec, kolo, plavanje, plezanje, in telovadba za moč ter raztezanje-regeneracijo mišic!
z enakomernim in ponavljajočim se enakim tekom se bojim, da pade motivacija, pa tudi napredek (ki nas žene naprej) pojenjuje kar se pozna na uri/km..
veselo naprej ...
Uporabniški avatar
 pajo
Hm dobra tema ni kaj. Motivacija? Do letos ni bil problem. 2009 - 2010 2x hude težave z ahilovo tetivo. Poškodovano sem imel hkrati na 5 in 7cm. Bolečine so bile neznosne že pri hoji. Tek... pozabimo to. Uspelo se mi je vrniti v superge. Pred sabo sem imel samo to, da zopet ubujem superge grem na tek. Ampak res samo zdrav 100%. Bil potrpežljiv iin poslušal kar mi je bilo rečeno. Sedaj imam načeto mečno mišico. Boli a ne? Rad bi šel na tek trojk pa še v Radence. Trojke zato ker sem po dolgih letih pripravil brata za tek in, da gremo skupaj z mojo ženo na ta tek. Radenci? Emšo vse pove. Bo šlo? Bom zdrav do takrat? Ali mi vse padlo dobesedno dol? Motivacijo imam. Bo samo to dovolj?
 Nenny
Hmm, v skoraj dveh letih teka še nisem imela problemov z motivacijo. Mislim, da se s tem srečujejo predvsem tisti, ki so preveč obremenjeni s številkami, tekmovanji, se kar naprej primerjajo z drugimi...ne vem no, ampak če ti tek predstavlja čisti užitek, potem motivacija sploh ni vprašanje.
 Igor Bezek
Zdej, a si ti tekač ki pobira kolajne, al si člouk k ma preveč časa, al si un, k ga drži en mesc da teče k prf... pol se pa naveliča in se mu tek zaserje, kr 2 uri na dan tečt po stadionu je (men osebno) čist boring. Dobr si :)
Uporabniški avatar
 pementos
Pozabi na čas in teči za užitev, pusti uro doma. Če kakšen dan te ni paše teč, se ne obremenjuj s tem saj nismo profesionalci. V mojem primeru se počasi poberem od poškodbe in moji časi niso najboljši ampak zaradi tega ne izgubim motivacijo. Boljši časi pridejo z ustreznim treningom in počitkom. Kar se tiče treninga je zelo odvisno od cilja, približno treniram toliko kot ti (okrog 40km na teden) kar je čist v redu za tekme do polmaratona.
 krfjolca
Meni pa daje motivacijo to, da grem ven, da se odklopim od otrok in sem sama s svojimi mislimi. Ter seveda hkrati naredim nekaj za svoje zdravje. Tečem pa vedno ob glasbi, ker se tako najlaže sprostim, pa tudi ritem mi daje. Sem pa sicer še začetnik, tečem komaj nekaj mesecev, ker smo se za štos prijavile na DM tek, zdaj pa me je kar zasvojilo. Naslednji cilj je 10 km na lj. maratonu :) :laola
Uporabniški avatar
 maca
moja motivacija je ritka, ki se od sedečega dela debeli, pa kosti in mišice, ko se od računalnika dvignem, in so trde, boleče, neprožne.

pol si pa rečem, mrš ali marš v tekaško opremo in ne glej, kakšno vreme je zunaj, saj se še nobena ni stopila od par kapljic.

trenutno pa lahko sije najlepše sonce, lahko je idelana temperatura, lahko je ne vem kaj, ker so težko privlečem že do vrat stanovanja, boli, boli, prekleto boli tale moj nart.

držite pesti, da mine, ne šele jutri ...
Uporabniški avatar
 banANA
Hojla!

Meni je pa najbolj fajn to, da odprem vrata, stečem in sem po 200 metrih v naravi :D . Na dlani imam gozd in polje. Velikokrat se zamislim kakšen srečko sem, da mi je vse to tako dosegljivo. Drugače me pa motivirajo različni dejavniki: ko grem sama tečt mi je najbolj fajn to, da se spucam, da se odklopim in da sem sama s sabo. Včasih tečem z glasbo v ušesih (malokrat), največkrat pa poslušam naravo. Včasih mi je fajn tečt v družbi. Vedno ko je dilema a gremo na kavo ali raje na tek, sem za tek :D

Je pa za motivacijo fajn imet tud kakšen cilj ... no, to je zame letošnja 21ka na LM ... če ne bo kakšnih poškodb, mi ne bo ušla :)

Uživajte!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA