Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Da ne odpiram nove teme, bom kar tukaj vprašala, ker se moja vprašanja nanašajo na LM.

1. Tempo tekača za čas do 3:45 za maraton (oz. do 1:48 za polmaraton) lahko verjetno iščem v coni 4? Kam se običajno postavi? Na začetek, na sredino? Ga je sploh moč najti v množici (predvidevam, da balona po štartu nima več zraven, ali pač?)?

2. Ali tempo tekač teče v približno enakomernem tempu vso progo ali pa začne počasneje in potem stopnjuje? Za tak čas predvidevam, da teče približno 5min20/km ali pa se motim?

3. Na spletni strani piše, da bomo v cone razvrščeni po prijavljenih časih. A bo to izgledalo tako, da boš povedal predviden čas in te bodo usmerili v določeno cono?

Hvala vnaprej za odgovore. To bo moj prvi (pol)maraton zato toliko vprašanj. Bila sem že na organiziranih tekih, a do zdaj le na 10-ki, zdaj pa mislim, da je pravi čas za korak naprej ;)
Zd. napisal/-a:1. Tempo tekača za čas do 3:45 za maraton (oz. do 1:48 za polmaraton) lahko verjetno iščem v coni 4? Kam se običajno postavi? Na začetek, na sredino? Ga je sploh moč najti v množici (predvidevam, da balona po štartu nima več zraven, ali pač?)?

Ne vem v kateri coni bo, ker nisem gledal v razpisu, bodo pa cone označene s tablami kot vsako leto. Tempo tekač ima majico in balon od starta do cilja.
Zd. napisal/-a:2. Ali tempo tekač teče v približno enakomernem tempu vso progo ali pa začne počasneje in potem stopnjuje? Za tak čas predvidevam, da teče približno 5min20/km ali pa se motim?

Ponavadi od začetka do konca enakomeren tempo. Tečejo neto čas.
Zd. napisal/-a:Hvala vnaprej za odgovore. To bo moj prvi (pol)maraton zato toliko vprašanj. Bila sem že na organiziranih tekih, a do zdaj le na 10-ki, zdaj pa mislim, da je pravi čas za korak naprej ;)

Ne sekiraj se preveč in tremo pusti doma, pol ure prej na start v določeno cono in to je to. Pa SREČNO. :D
Zastava je že oprana in speglana. Jo prinesem en dan naslednji teden v mesto, pa izvršiva predajo :wink: pa na selotejp ne pozabi, da jo boš lahko na količke prilepil, ali pa kak daljši kos špage, da boš malo doštukal.
Pismo, mi je prav žal, da ne bom zraven, ma, kaj čmo, tako je naneslo. Bo pa mušnica šla še enkrat na maraton, da bom lahko navijala zanjo, hec mora bit, ane.
ROSI64, hvala za odgovore.

No, bolj ko se bliža dan D, več novih vprašanj se mi zastavlja ;) Recimo:

Na spletni strani LM imajo napisano: "ŠTARTNE ŠTEVILKE so že objavljene na spletni strani, ob imenu, pri vseh, ki ste plačali do 10.10.2011...." A je to mišljena številka, ki je v zadnjem stolpcu v PREGLEDU PRIJAV? Če številko, ki je vpisana pri meni (plačala sem že davno, v seznamu imam kljukico), vpišem v okence za spominsko priznanje (saj ne, da bi rabila priznanje, le testirati sem hotela), izpiše, da štartna številka ne obstaja.

Pa še to: najprej sem bila prijavljena na 10 km, potem sem prijavo (pred več kot mesecem dni) popravila - in vnesla, da bom tekla na 21 km. Spremembo je sprejelo (ko sem šla ponovno pogledat prijavo preko gumba popravljaj prijavo, je bilo vnešeno 21 km), a sem kljub temu še vedno v seznamu za tek na 10 km.
Še teden dni. :juhuhu:
Priprave so na vrhuncu; zastava, troblja,.....
:laola :laola
A čepke za ušesa ste nabavili, ker navijanje bo preseglo dovoljene decibele :lol: :lol:

Še vedno ste vsi vabljeni, da se nam pridruži pri kavarni Europa. :D Tae, če slučajno ne dobiš startnine na 10km, te vabim na 5h navijanje. :juhuhu: :juhuhu:
ROSI64 napisal/-a:Kot kaže bodo pogoji za navijat ugodni; dežja ne bo, vročine tudi ne,...
:laola :TF) :juhuhu: :juhuhu:

kako to misliš,da vročine ne bo?' pričakujem,da bo tudi vam švic tekel v potokih, od navijanja seveda :mrgreen:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA