Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 bor©
Verjamem, da je pravilna prehrana pomemben sestavni del treninga. V mojem primeru pa so težave s koleni najbrž prehitro stopnjevanje kilometrine:
maj 4,8 km
junij 16 km
julij 7,4 km
avgust 50,1 km
september 40,5 km (nato 30 dni mirovanja zaradi poškodbe kolena)
oktober (2 tedna) 78 km
november (19 dni) 100,6 km

S tekom sem se pričel ukvarjati po desetletju slabih življenskih navad in brez športnih aktivnosti. Saj vem, da bi moral postopoma dvigovati kilometrino (in dolžino posameznih treningov), ampak sem nestrpen. Kratek tek=kratek užitek, dolg tek=dolg užitek :D. Upam, da ne bo zaradi moje nestrpnosti dolg premor zaradi poškodbe :cry: Zelo sem si želel na svojo prvo polovičko v Crikvenico to nedeljo, a žal po mojem sobotnem najdaljšem treningu (18km) odpade. Sam trening je bil ok. Po teku pa mi nekaj čudno škljoca v levem kolenu oz. levo nad njim mi ob upogibu neka čudna zadeva malce izstopi in poči. Bolečina je po dveh dneh nošnje kompresijske obveze skoraj izginila, škljoca pa še vedno :(. Ma, bom raje počival :(.
Uporabniški avatar
 Vreme
Jaz verjamem,da se mora po letih neaktivnosti, telo najprej navaditi na obremenitve. Postopnost je vsekakor na mestu, kljub nestrpnosti. Vedi pa, da se tudi počasi daleč pride :wink: Predlagam ti, da čez zimo ne tečeš več kot 10km pri tem pa pozabi na hitrost. Bodi strpen, pomlad bo hitro tukaj, pol pa... :lauf:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA