Cilj za Lj 10km letos je najprej, da ga v celoti pretečem. Če bo rezultat okoli 50min še toliko bolje. Včeraj sem 7km (torej približno - zmerjeno je z najdi.si

) pretekla v 35min, vmes sem hodila približno 200 metrov. Sicer sem pa stara 23 let.
Težko planiram čas na 10km, dokler ne odtečem 10km v celoti. Imam pa cilj, da bom čez 2 leti dovolj pripravljena, da bom lahko šla na 21 km. Grem tak bolj počasi jaz...
Če pa govorim o ne-tekaških ciljih, se pa nanašajo na kolo. Torej dovolj natrenirati, da bom lahko šla:
- naslednje leto na Eko maratonu na 74km progo
- čez dve ali pa tri leta (spet) na Eko maratonu na duatlon - upam, da ga bodo obdržali
Seveda, cilji so odvisni od časa, ki ga bom imela - to je pa kar težko planirat.
Štenga, zakaj je skupna razdalja s kolesom do službe 3,5X daljša od tiste "običajne"?

Ker vidim, da verjetno živiš v Mariboru (ali okolici), pa da voziš kolo, me zanima maš kako dobro turo za kolo, ki bi trajala približno 1.5-2 uri, pri vožnji povprečno 26km/h. Pa da ni vmes preveč takih hribov, kjer moraš gor gonit v 1 prestavi...
Haha, moj levi gležen je bil 4X zvit, desni je bil navit in nabit neštetokrat, ampak sem oba gležnja z vajami kar dobro utrdila in sedaj ni nekih večjih težav. Še pa en kup drugih "manjših" poškodb je bilo.
Ne vem kako bi ugotovila kaj je narobe s kolenom, vem pa da me začne boleti pri hoji in teku v hrib in dolino ter pri kolesarjenju v kak zelo strm hrib. Ko sem si ga pred 4 leti zares poškodovala (rahlo me je bolelo že pred tem), mi je zdravnik z rentgenom slikal kosti. Ker so bile cele, so me poslali na fizioterapijo. Po koncu je zdravnik ugotovil, da koleno škripa manj kot prej ter mi odsvetoval poskoke, odskoke ter tek po neravnem terenu (juhej

). In so z menoj zaključili.
Bolečin ne ignoriram, zato pa med tekom hodim. Ugotovila sem, da bolečine ni, če redno krepim mišice okoli kolena. Ampak mislim, da s tem koleno ravno ne pozdravi, samo težava je začasno odstranjena. Čeprav, da mi odpirali koleno in noter kaj šarili, mi pa tudi ni pretirano všeč.