Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 lonely
StaraKost napisal/-a:
lonely napisal/-a:Zdaj pa moje...kot najbolj izkušen tekač v SLO...vam povem le---- vse je v glavi...ma ,kakšne cigarete,---pred ogedalo pejte in se odločite---kaj želite ...simple.

Ta zadnjih 140 maratonov in 172 polmaratonov...sem pretekel kot kadiec...škatla Winstona dnevno.
najboljši čas...1:25 --21 km...3:05--na 42 km

Dejmo pametnjakoviči--komentirajte

Vem, da bo sledila "paljba", pa bom vseeno riskiral :D .

Ne razumem zakaj bi ti bil najbolj izkušen tekač v SLO ?
Ker imaš tako veliko število pretečenih maratonov in polmaratonov ?
A to misliš med rekreativnimi tekači ?
Siguren sem, da jih je na tem forumu, kar nekaj, ki je na treningu naredilo vsaj toliko, če ve več podobnih distanc in to v hitrejšem času od tvojih tekov.
Z ozirom na dosežene najboljše čase tudi ne moreš biti najbolj izkušen tekač. Takšne čase se v mladosti lahko dosega tudi brez posebnega znanja o tekaškem načinu treniranja.
Če že izpostavljaš, da si najbolj izkušen, moraš navesti v čem. Kot tekač v pravem pomenu, sigurno ne. Saj pravih tekaških metod in treningov glede na tvoje rekordne čase, sploh nisi izkusil, sicer bi bili boljši.

Kljub temu kaj sem malo prej napisal, ne morem mimo tega, da ne priznam, da je tvoje število pretečenih dolgih tekov vredno vsega spoštovanja. Zmotilo me tisto...najbolj izkušeni tekač v SLO.

--stara kost....spoštujem te več kot kdorkoli tukaj...tvoje ekspertize marsikdo ne razume ampak so definirane na podlagi izkušenj in vse kar si napisal,je vredno spoštovanja,premisleka.

Gospod Lorencin,....če napišem,da sem najbolj izkušen tekač,to ne pomeni ,da sem nad vami ampak na podlagi izkušenj vem kaj ni dobro...ali kaj je dobro za tekače...npr oprijete pajkice,kolesarske,zavirajo premik patele in femurja v kolenu,blokada motoričnih funkcij
Vem,kaj potrebuje tekač na...prvem...20-em..ali 99-m km
Nazadnje spremenil lonely, dne 26 Jun 2013, 03:50, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 lonely
Sem pomagal številnim tekačem in tekačicam,da odtečejo svoje prve 10-ke,polmaratone,maratone....in,zdaj sem jaz norc..,OK
Nazadnje spremenil lonely, dne 26 Jun 2013, 03:43, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 StaraKost
lonely napisal/-a:
...če napišem,da sem najbloj izkušen tekač,to ne pomeni ,da sem najboljši ampak na podlagi izkušenj vem,kaj ni dobro...ali kaj je dobro za tekače...npr oprijete pajkice,kolesarske,zavirajo premik patele in femurja v kolenu,blokada motoričnih funkcij
Vem,kaj potrebuje tekač na...prvem...20-em..ali 99-m km

:clap: :toast:
Uporabniški avatar
 lonely
spela* napisal/-a:Mimo teme sicer, ampak Lonely, kako si? Že dolgo se nismo videli, tudi v Radencih ne.

Dobro sem,spela*...TNX
Jaz sem OK,nisem zabredel v drogo,alkohol,navidezno-dobra dekleta...in druge škodljive zadeve.

V meni se je enostavno prelomilo,začutil sem,da obstajajo še druge zanimive reči,ne le tek.
Ne narobe razumeti,tek je definitivno,ena zdrava zadeva.
Osebno razmišljam po svoje,in TO,bo vam težko razumljivo.
Torej,za teke,prijavnine,prevoze ,sem zapravil cca 50 tisoč eur.Mar mislite,da je lahko vsako nedeljo ob dveh ponoči vstat..se odpraviti na pot,500 km---odteči 42 km---voziti nazaj---in zvečer na facebooku objaviti "Yees,sem ga"....naslednje jutro,seveda,v službo.

No,tega sem se naveličal,in spoznal,da obstaja tudi normalno življenje.
Kaj počnem?....hodim v 10-urno službo.kolesarim,igram mali nogomet v ligi.tečem zase.....

Moramo si zapomniti,da smo maratonci malo čudni ljudje....več sort nas je-->

-maratonci ki tečejo na čas,dobro natrenirana profi ali pol-profi populacija (le čas in uvrstitev štejeta,morebiten spodrsljaj preide v depresivno stanje)

-maratonci začetniki (na podlagi večletnih treningov in lastnega prepričanja premagajo samega sebe,nasljednja stopnja je izboljšava lastnega časa prvega maratona...kar lahko preide v obsedenost nad programi treningov (forumi,instant trenerji,osebnimi trenerji,poživila...)

-elegant-maratonci....izberejo destinacije...
Najraje imajo Barcelono,Sevillo,Valencijo,Prago,Dubai,Amsterdam,Berlin,Dunaj....so dobri maratonci ali začetniki...sami ali ob organizaciji lokalnih tekaških društevi združijo prijetno s koristnim...ne pretiravajo ampak ,če že gredo na maraton,gredo na pravi maraton,sicer ,finančno zahteven projekt ..doživetje poplača vse strošek.

-maratonci-norci.....morajo se udeležiti vsakega maratona v bližini in v sosednjih državah,zelo pogosto...svoje čase izboljšujejo na podlagi trenutne motivacije.....udeležba na vseh vaških in extreme tekih ni vprašljiva.Udeležba le-teh temelji na trenutni finančni konstrukciji...v ozadju pa je razen dokazovanja in medijske eksponiranosti--duševna stiska.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uff Špelca ,sorry,sem šel mal off-topic- nicotine-toxic
Se strinjam,kajenje je absolutno škodljivo,sicer manj kot zaužitje mlečnih izdelkov- zaradi izgube enzima ki razkraja laktazo,pri drugem letu starosti (kopičenje le-te,v ožilju ne bom komentiral )

No,spela*...pozdravček...poznava se 8-10 let...včasih smo te čakali na cilju krajših tekov..zdaj si dokazala,da je maraton zate mala malica...ob spodpudi tvojega prijetnega partnerja in vseh nas..ti privoščim še veliko nepozabnih trenutkov v kontekstu premagovanja same sebe ;)
Uporabniški avatar
 vencelj
"kajenje je absolutno škodljivo,sicer manj kot zaužitje mlečnih izdelkov- zaradi izgube enzima ki razkraja laktazo,pri drugem letu starosti"

:roll: :roll:
tole je pa nekaj, kar si zasluži več pozornosti...vem za mnenja, da naj mlečni izdelki ne bi bili za odrasle, vem tudi, da je ogromno člankov, ki zagovarjajo določen način prehranjevanja in popolnoma zavračajo vse ostalo ter tudi takih, ki zagovarjajo ravno obratna stališča in zato se s tem ne ukvarjam prav veliko, ker v vsej tej poplavi "lobi" člankov niti pod razno ne moreš vedeti, kaj je prav in kaj ni, kaj je v resnici zdrava prehrana in kaj ni...blablabla...ampak da je zaužitje mlečnih izdelkov bolj škodljivo kot kajenje :roll: :roll: :roll: :? :? :? . Ne vem, no...
Uporabniški avatar
 lonely
Rollback napisal/-a:
markor napisal/-a:Vprašanje je čisto preprosto: kadilci, kakšen je vaš najboljši doseženi čas na maratonu?
Hvala,
lp
m

Dober prijatelj, redni kadilec, 2.46 v Berlinu, s cigaretom pred in takoj po tem odličnem dosežku. :wink:

:clap:
Uporabniški avatar
 Vreme
Nekaj let nazaj. Maraton v Veroni. Priključim se zajčki za 5 ur. Nekje na polovici je nam trem, zraven mene Italjanu in Američanu postal tempo prepočasen pa smo šli naprej. Okoli tridesetega kilometra pospeši še Italjan. Z Američanom se spogledava, ok očitno mu je prepočasi in tečeva svoj tempo naprej. Čez dober kilometer zagledava Italjana ob progi s cigareto v ustih :lol: . Več kot jasno je bilo videti,da ne zdrži več kot tri ure brez njih, pa kljub temu teče maratone :roll: Še ena skrajnost pač!
Uporabniški avatar
 lonely
korenje napisal/-a:lonely, 50k€ za tek? ta je pa dobra.

No,tvoj komentar s pridihom sarkazma...pokomentiram realno,v nekaterih kontekstih le figurativo.

Torej,iz Kopra se odpravim na 10 km tek v Ljutomer----prespim na Ptuju--naslednje jutro se odpravim na Roglo,na "dobrodelni tek Petre Majdič"--čez kakšno uro se odpravim v Črno na Koroškem in pretečem še Maraton kralja Matjaža

-ali..Pretečem Nočno 10-ko na Bledu---prespim v Žirovnici---naslednje jutro se odpravim na Faakerse 21-ko...po teku se odpravim še v Nagykanizso ,Madžarska---relativno utrujen se vrnem v Koper.

Mah...,to so poceni zadeve v primerjavi s teki v Italiji
Npr....Koper-Parma,Reggio Emilia,Milano...vsak teden včasih...cestnine so drage,100 eur goriva,prijavnine cca 50 eur'+ostali stroški po-- pretečenih 42-ih km domov........in tako 100 krat !!!

Svojih 600 krajših tekov ne bi hotel finančno ocenjevati,saj jih je bilo le 600. :D

Komentiral si,torej imaš net povezavo...pojdi malo na stran Michelin,odtipkaj relacije....vse ti bo bolj jasno..kakor zdaj
Uporabniški avatar
 Arif
Željko, jaz ti verjamem. Ni treba iti na internetno stran ...preprosto list papirja in svinčnik.
Jaz osebno ne kadim, vendar tudi mlečnih izdelkov ne jem (razen sira). :D
Verjamem pa, da bi tisti ki kadijo in tečejo, tekli še hitreje če bi opustili kajenje.
 spela*
lonely napisal/-a:
spela* napisal/-a:Mimo teme sicer, ampak Lonely, kako si? Že dolgo se nismo videli, tudi v Radencih ne.

Dobro sem,spela*...TNX
Jaz sem OK,nisem zabredel v drogo,alkohol,navidezno-dobra dekleta...in druge škodljive zadeve.

V meni se je enostavno prelomilo,začutil sem,da obstajajo še druge zanimive reči,ne le tek.
Ne narobe razumeti,tek je definitivno,ena zdrava zadeva.
Osebno razmišljam po svoje,in TO,bo vam težko razumljivo.
Torej,za teke,prijavnine,prevoze ,sem zapravil cca 50 tisoč eur.Mar mislite,da je lahko vsako nedeljo ob dveh ponoči vstat..se odpraviti na pot,500 km---odteči 42 km---voziti nazaj---in zvečer na facebooku objaviti "Yees,sem ga"....naslednje jutro,seveda,v službo.

No,tega sem se naveličal,in spoznal,da obstaja tudi normalno življenje.
Kaj počnem?....hodim v 10-urno službo.kolesarim,igram mali nogomet v ligi.tečem zase.....

Moramo si zapomniti,da smo maratonci malo čudni ljudje....več sort nas je-->

-maratonci ki tečejo na čas,dobro natrenirana profi ali pol-profi populacija (le čas in uvrstitev štejeta,morebiten spodrsljaj preide v depresivno stanje)

-maratonci začetniki (na podlagi večletnih treningov in lastnega prepričanja premagajo samega sebe,nasljednja stopnja je izboljšava lastnega časa prvega maratona...kar lahko preide v obsedenost nad programi treningov (forumi,instant trenerji,osebnimi trenerji,poživila...)

-elegant-maratonci....izberejo destinacije...
Najraje imajo Barcelono,Sevillo,Valencijo,Prago,Dubai,Amsterdam,Berlin,Dunaj....so dobri maratonci ali začetniki...sami ali ob organizaciji lokalnih tekaških društevi združijo prijetno s koristnim...ne pretiravajo ampak ,če že gredo na maraton,gredo na pravi maraton,sicer ,finančno zahteven projekt ..doživetje poplača vse strošek.

-maratonci-norci.....morajo se udeležiti vsakega maratona v bližini in v sosednjih državah,zelo pogosto...svoje čase izboljšujejo na podlagi trenutne motivacije.....udeležba na vseh vaških in extreme tekih ni vprašljiva.Udeležba le-teh temelji na trenutni finančni konstrukciji...v ozadju pa je razen dokazovanja in medijske eksponiranosti--duševna stiska.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uff Špelca ,sorry,sem šel mal off-topic- nicotine-toxic
Se strinjam,kajenje je absolutno škodljivo,sicer manj kot zaužitje mlečnih izdelkov- zaradi izgube enzima ki razkraja laktazo,pri drugem letu starosti (kopičenje le-te,v ožilju ne bom komentiral )

No,spela*...pozdravček...poznava se 8-10 let...včasih smo te čakali na cilju krajših tekov..zdaj si dokazala,da je maraton zate mala malica...ob spodpudi tvojega prijetnega partnerja in vseh nas..ti privoščim še veliko nepozabnih trenutkov v kontekstu premagovanja same sebe ;)

Lonely, lepo si to napisal. Me prav veseli, da si dobro. :D
Hvala za lepe besede. Na kak tek pa le še pridi, da se kaj vidimo! :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA