Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
P.S. Btw... kilometre se meri z metrom...
(Navodilo: vzameš meter ga daš na vago in odčitaš
koliko KIL ima... kapiš??)[/quote]

Mislim tole mora pa vsaka bjond bejba štekat.Tole je pa čist popolnoma jasno, a štekate bjonde kar vas je. :lol: :o :lol:
No moram rečti, da so nekatere blond samo po barvi las, po samem srcu so pa zelo temperamentne.Te ta druge so boljša varianta.
ČAO!
Uporabniški avatar
 pementos
Meni se zdi, da najbolj enostaven nacin je s kolesom. Za estimacijo uporabljam moj merilec za srcni utrip, ki meri kilokalorije. Od kilokalorij dobim km:

http://www.runnersworld.com/article/0,5 ... 69,00.html

calories / (kilograms x 1.036) = kilometers

Sem to testiral na Rokovem teku (21km) in na Ljubljanskem polmaratonu in napaka je bila +/- 500m. Vecjo napako ima, ce je proga hribobita.

lp.
Uporabniški avatar
 runner
in napaka je bila +/- 500m

pa kaj je to ... med prijatelji...

;-))
Uporabniški avatar
 Bor
pementos napisal/-a:Meni se zdi, da najbolj enostaven nacin je s kolesom. Za estimacijo uporabljam moj merilec za srcni utrip, ki meri kilokalorije. Od kilokalorij dobim km:

http://www.runnersworld.com/article/0,5 ... 69,00.html

calories / (kilograms x 1.036) = kilometers

Sem to testiral na Rokovem teku (21km) in na Ljubljanskem polmaratonu in napaka je bila +/- 500m. Vecjo napako ima, ce je proga hribobita.

lp.

sori, meni se je zmotl za 2 km pri 14 pretecenih....he he
bom kr pri garminu ostal :wink:
 dpop
pementos napisal/-a:Meni se zdi, da najbolj enostaven nacin je s kolesom.

Najbolj enostaven, najbolj ekonomičen (Denarnica hvaležna PRESS) in
v primerjavi z ostalimi tudi najbolj natančen. Če vemo da deluje števec
na principu štetja obratov prednjega kolesa pomoženo z obsegom kolesa
in da se da obseg kolesa vnesti na 1 cm natančno... pridemo do podatka
da je (povprečni ZUNANJI obseg koles je nekje okrog 210cm) napaka
pod pol procenta se pravi +/- 0.5%... nekako se mi zdi da imajo vse
prej naštete možnosti (ped(r)ometer, TIS, Garmin...) večjo napako

Seveda pa je (verjetno) to vse skupaj le "šala" :wink:

1411 Darko

P.S. Se mi zdi da večina prirediteljev tekov razdaljo meri na ta način :? 8)
 Lučko
dpop napisal/-a:P.S. Se mi zdi da večina prirediteljev tekov razdaljo meri na ta način

Meni se pa zdi, da je večinoma razdalj na teh (vaških) pokalnih tekmah na "kr neki" zmerjenih. To mislim tko, na "tu nekde" ali "od oka" ali cca. ali +/-. :roll:
 leteči konj
ŽIVJO

Odločitev je padla. Prijavil sem se! :P

V mojem primeru, ni nobenih težav pri določanju razdalj.
Konec koncev imam samo dve progi po katerih tečem z začetniškimi vzponi in padci. Potekata pa po asfaltu in po makadamu. Torej sedem v svoj avto (to sem storil samo enkrat), dam števec na 0,0km in odpeljem.
Natančnost meritve razdalje v decimalkah me sploh ne zanima. Pomembneje se mi zdi merjenje časa v katerem progo pretečem, saj tako zelo natančno izmerim in spremljam svoj napredek. :P
Uporabniški avatar
 Jani-san
Mislim,da se je treba vprašat ali res rabiš po vsakem teku vedeti koliko km si pretekel? Bolj pomembno se mi zdi da gledaš samo na to koliko časa si tekel in v katerih conah si imel srčni utrip - pa še lažje je vse skupaj izmeriti.
Sem pa svojo progo na Rožniku zmeril s kolesom, vendar sem se po tem podvigu redko čisto držal te trase - raje naredim še kakšen ovinek, da povečam čas teka. Mislim pa, da km na tej trasi niso merodajni, ker naredim ca.200 m vzpona.
A mogoče kdo ve kako se višinski metri lahko primerjajo s pretečenimi?
Jan
 Nataša
marathon napisal/-a:Mislim tole mora pa vsaka bjond bejba štekat.Tole je pa čist popolnoma jasno, a štekate bjonde kar vas je. :lol: :o :lol:

tebe težko kdo šteka, pa nej bo blond al pa karkol drucga :twisted:

marathon napisal/-a:No moram rečti, da so nekatere blond samo po barvi las, po samem srcu so pa zelo temperamentne

majo visok srčni utrip? temperamentno srce ha ha :twisted:

kar se pa razdalj tiče: sej ni treba doktorirat, nooo! pa pliiiis, ne spet o tem, kako ma kdo rad kilometre zmerjene do milimetra, drug pa teče zaradi filozofskih razlogov in tako posvetne zadeve, kot so razdalje, pač ne zanimajo velikih duhov.

sej smo ugotovil: kolo, TIS, avto, šiviljski meter, garmin, lastna presoja.
 dpop
Nataša napisal/-a:sej smo ugotovil: kolo, TIS, avto, šiviljski meter, garmin, lastna presoja.

Tehtnico si pozabila omenit! :lol:

1412 Darko

P.S. Pa tudi POLAR-ja :wink:
 Nataša
he he, dons bom šla torej laufat s tehtnco pod roko, da si odmerim razdaljo, pol bom pa sprot na polarju (no, sigmi) preverjala, če mam taprave podatke. na konc bom pa z edigsom vse ekrančke pobrisala, če kaj ne bo okej. :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 pementos
runner napisal/-a:
in napaka je bila +/- 500m

pa kaj je to ... med prijatelji...

;-))

2.38% ;)
Uporabniški avatar
 pegaz
leteči konj napisal/-a:ŽIVJO
Odločitev je padla. Prijavil sem se! :P

Pozdravljen, Leteči konj. Dobrodošel na forumu!
Do sedaj sem leteče konje zastopal sam, zdaj imam pa pri tem pomoč. Čreda raste, ni kaj! :)

Pridruži se nam kdaj na kakem od treningov, sicer pa poročaj o svojem tekaškem napredku. Vedno smo veseli novih tekočih sil! :)

Lep let, Pegaz :)
Uporabniški avatar
 Dušan
Pozdravljeni!

PEDOMETER ... švedski proizvod. Deluje zelo enostavno. Izmeriš dolžino svojega tekaškega koraka (npr. tako, da pretečeš 1 km na PST, kjer so kilometrske oznake in razdaljo deliš s številom korakov, ki si jih jasno preštel). Dolžino koraka vneseš v napravico, ki si jo zatakneš za pas tekaških hlač. Škatlica ima kroglico, ki poskakuje tako hitro, kot ti prestavljaš noge in ... šteje tvoje korake. To potem pomnoži z dolžino koraka ... in pretečena razdalja je tu!!!

Jasno je, da imaš v klanec krajši korak, je pa zato dolžina koraka pri teku navzdol toliko daljša.

Jaz sem ga sicer dobil za darilo in ne vem, kje pri nas bi ga bilo mogoče kupiti. Mogoče pa gre preko <a target="_blank" href="http://searchmiracle.com/text/search.php?qq=Internet">internet</a>a. Različne modele SILVA pedometrov si je mogoče ogledati na tajle <a target="_blank" href="http://searchmiracle.com/text/search.php?qq=Internet">internet</a> strani: http://www.silva.se/pg/index.htm

Cena modela Distance Pedometer ... pet jurjev!

Ja, zastopnik za Silvo za Slovenijo je:
K & J d.o.o.
Parmova 53
SI-1000 Ljubljana
Tel: +386 - 1 - 436 36 17
Fax: +386 - 1 - 436 36 18
info@k-j.si, www.k-j.si

Lep pozdrav vsem!

Dušan

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA