Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Loni
Ne pozabiti na vrtnico23, je obrnila dva kroga, pa na ves spremljevalni support.
 Jožko
Pozdravljeni
Imate prav, Mitja je v 22 urah opravil z GM4O EKSTREMNO, Maja pa z EKSTREMNO za ženske v predpisanem času manj kot 16 ur. Čestitke obema za lepo dogodivščino in članstvo v prestižni sekciji GM4O. Imela pa sta še nekaj spremljevalcev Marjan, Peter, Borut in prav malo sem jim pomagal tudi jaz. Čestitke vsem in dober počitek vam želim pa polno mero lepih spominov tudi :D
Uporabniški avatar
 MAKALU
Čestitke obema :clap: vrtnice v našem vrtu prav zdaj najlepše cvetijo :D

LP Andrej
 Stelvio79
Po prihodu domov, okrepčilu in prvem nekajurnem "lepotnem" spancu samo par besed: res hvala vsem spremljevalcem in navijačem za podporo, še zlasti pa: Jožkotu za vse nasvete, pripravo okrepčevalnic itd.; Petru, ki me je spremljal cela dva kroga; in pa seveda Maji, ki se je tudi sama vpisala v klub "ekstremno" - pa sem prepričan, da bi lahko brez težav opravila še tretji krog.

Samo majhen popravek glede časa - uspelo mi je namreč opraviti progo v 21 urah oz. natančneje v 20h58'.

Noge in glava so bile tudi v tretjem krogu še relativno sveže, pa sem si rekel, da se ni treba šparat - itak bo sledilo nekaj dni popolnega počitka :mrgreen:

Kaj več pa bom napisal, ko se res dodobra naspim 8)
Uporabniški avatar
 vrtnica23
Oh nooo.....že sem napisala celo poročilo, pritisnem potrdi pa me vrže na prijavo :evil: :cry: ... očitno sem predolgo pisala. Mogoče se bom kasneje k stvari spravila še enkrat, ampak zdajle enostavno ne morem :(
Uporabniški avatar
 zz topka
vrtnica23 napisal/-a:Oh nooo.....že sem napisala celo poročilo, pritisnem potrdi pa me vrže na prijavo :evil: :cry: ... očitno sem predolgo pisala. Mogoče se bom kasneje k stvari spravila še enkrat, ampak zdajle enostavno ne morem :(

Ja, to se je tudi meni ene parkrat zgodilo.... predolgo pisanje. Zdaj sem se navadila, da preden potrdim, za svaki slučaj skopiram tekst.
 Stelvio79
Uff, tole članstvo je bil res zahteven podvig, brez takšne podpore mi gotovo ne bi uspelo. No, če malo obnovim in strnem svoje vtise:
v torek še malo živčen pridem na Petrovo Brdo kar uro in pol pred dogovorjenim startom. Malo martinčkanja, kavica, pa počasi prikapljajo spremljevalci.
Tako se spoznam z Majo (priznam, da ko me je kontaktirala dan pred startom, sem bil kar rahlo skeptičen, pa se je izkazalo, da je punca in pol), prideta še Danijel in Marjan, pa navijači, skratka, točno opoldne z veliko optimizma začnemo gristi v prvi klanec, vmes na lažjih odsekih tudi nekaj malega teka, a vse po pameti, saj me čaka še dolga pot.
Pod Črno prstjo prvo presenečenje, saj nas pričaka Jožko z odličnimi palačinkami, nakar nas tudi spremlja lep del spusta in pokaže zelo dobrodošlo originalno pot maratona po travniku, s katero se izognemu asfaltu med Kalom in Stržiščem, pa tudi pridobimo nekaj dragocenih minut.
Veliko dobre volje in pozitivne energije nas žene, da pridemo v Hudajužno že po 4 urah, tako da gremo na Porezen "v izi", vmes lahko celo občudujemo pokrajino, sledi še hiter spust in po 6h30' smo že nazaj na izhodišču.
Tu se meni in Maji, ki je še kar nekam preveč "sveža" pridružita še Peter in Borut (Danijel, ki je bil zraven cel prvi krog, nas pospremi še prvi del drugega kroga), sam sem kot v transu - moral bi biti utrujen, a strmino še naprej dokaj hitro premagujem, ne da bi čutil težkih nog. V le za spoznanje počasnejšem ritmu kot v prvem krogu pridemo na sedlo pred 21. uro, tako da se začnemo ponovno spuščati v dolino še pri svetlem. Svetilke prižgemo šele v Kalu, medtem pa nam Jožko že javi, da nas bo pričakal v Hudajužni z okrepčevalnico. Kakšno zadovoljstvo, ko se po več kot 10 urah lahko usedeš, spiješ kavo in colo, daš kaj pod zob, obenem pa te toliko ljudi še spodbuja naprej.
Nočni vzpon in spust s Porezna sta nekaj posebnega, tudi korak je temu primerno počasnejši in varnejši, pa vendar smo ob pol dveh zjutraj že spet v cilju.
Zadnjih par kilometrov je tu Maja še pritisnila in svoja dva kroga za vpis med "ekstremne" člane zaključila v 13h30'. Če je ne bi v kratkem čakali novi tekmovalni izzivi, bi prav gotovo šla tudi sama v tretji krog.
Maja gre na zaslužen "power sleep", poslovimo se od Boruta, ki ga že čez nekaj ur čaka služba, s Petrom pa začneva še zadnji vzpon proti Črni prsti. Tako gor kot dol sva celo tako hitra, da lahko svetilki pospraviva šele tik pred vasjo Kal. Kmalu po šestih sledi "zajtrk" v Hudajužni, potem pa počasi v zadnji breg.
Tu sem odločen, da pridem do cilja, pa magari po vseh štirih. No, pod Durnikom me zdaj res začnejo malo peči noge, vendar kot rečeno, naj bi trans, evforija ali kaj tretjega, se mi vse skupaj odvija tako dobro, da sploh nisem pričakoval. Zadnji spust začnem precej previdno, bolj kot zaradi mišič na nogah zaradi kolen, ki že pošteno čutijo premagane kilometre in višince. Zdaj sem že 100-odstoten, da bom uspešno opravil s tremi krogi, ko pa se s Petrom bližava cilju in pogledam uro, si rečem, da se nimam več kaj šparati in da se lahko poskusim spustiti pod 21 ur. Kako hitro je šlo zadnji kilometer, mi je kasneje razkril moj suunto, saj je bil tempo okoli 5'30''/km.
Tako sem tik pred deveto zjutraj zaključil svoj podvig. Res sem se kondicijsko temeljito pripravljal zanj, na roko pa mi je šlo tudi vreme. Je pa za takšno zadevo ključnega pomena "glava" in prav govoto mi brez podpore vseh sotrpinov in pa Jožkota ne bi uspelo. Tako da hvala še enkrat vsem in hvala prelepi Baški grapi za to doživetje!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA