Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Meni se šele sedaj pričenja tekaška sezona, tja do pomladi. Čez poletje v glavnem kolesarim. Večinoma je prav lepo teči tudi v tem delu leta, celo meni, ki sem še posebno alergičen na mraz (še ko so padali toplotni rekordi, me je večkrat zeblo, ko pa mi je bilo vroče (kar mi sploh nikoli ni bilo) - moje idealne temperature so nad 35°). Če je pa zelo slabo vreme, pa malo počivaš ali pa telovadiš doma.
Že večkrat napisano, povedano, slišano.....vremenska napoved oziroma dejansko vreme, naj bo zgolj obvestilo.

Temu primerno se oblečemo in obujemo.

Izgovori v smislu mokre obleke, mraz je škodljiv za dihala....so voda na mlin tistemu, ki je lenuh in mu je tek v breme. Kdor ljubi gibanje v naravi in naravo samo, ga nič ne ustavi.
Če je Gene Kelly plesal v dežju, zakaj nekdo nebi tekal?

Motivacija: "addicted to nature"
No pa je led prebit. Po nasvetu uporabnika @oven, sem se oblekel v opremo in poti nazaj ni bilo :). Kljub dežju (vmes tudi močnejši nalivi) sem pretekel dobrih 16km, kar je več kot je bil cilj. Bravo jaz :D

Po poti mi je še na uri zmanjkalo baterije, tako da je bil užitek edina motivacija danes za tek. A do tega pride pri meni ob dežju šele takrat, ko si že v opremi in začneš tečt :)
ne vem, v čem je štos, ampak mene neidealne razmere prav rajcajo za tek.
Ni ga lepšega kot tek v pomladnem dežju, ali ponoči ob tihem januarskem sneženju ali borba s svežim vetrom, ki trosi po tebi zlatorumene liste.

Otročje lepo je lepo teči po lužah in blatu čez drn, ko se ne obremenjuješ ali boš moker in umazan - čisti užitek. :clap:

Ali pa tek navzdol po celcu ali globokem snegu - neprecenljivo

Ali pa ob največji suhi vročini, ko vse čvrči od toplote in čutiš, kako te objema gozd. :clap:

Nimam pa rad objektivnih nevarnosti - strela in plazovi!
Tek čez polje pred nevihto in gorništvu po obilnem sneženju - ne to pa ne!
klas napisal/-a:ne vem, v čem je štos, ampak mene neidealne razmere prav rajcajo za tek.
Ni ga lepšega kot tek v pomladnem dežju, ali ponoči ob tihem januarskem sneženju ali borba s svežim vetrom, ki trosi po tebi zlatorumene liste.

Otročje lepo je lepo teči po lužah in blatu čez drn, ko se ne obremenjuješ ali boš moker in umazan - čisti užitek. :clap:

Ali pa tek navzdol po celcu ali globokem snegu - neprecenljivo

Ali pa ob največji suhi vročini, ko vse čvrči od toplote in čutiš, kako te objema gozd. :clap:

Nimam pa rad objektivnih nevarnosti - strela in plazovi!
Tek čez polje pred nevihto in gorništvu po obilnem sneženju - ne to pa ne!

To Janez!

:laola :laola

To so besede pravega ljubitelja teka v naravi!

:laola :laola

Kapo dol!

Še veliko tega ti želim in privoščim!

lp. zvone
oven napisal/-a:No...jst pa najraje tečem po dežju in snegu ter nasploh pozimi :D
Največja muka za tek je prav čez poletje.....
Sicer pa ko se enkrat spreoblečeš v opremo, je to to...ni poti nazaj :twisted:

Te kar občudujem. Jaz v dežju še grem, v snegu me pa nikakor ne vleče stran od radiatorja. Včasih grem malo na sobno kolo in si zlažem, da sem naredil dober trening :)
Ne vem kaj je bilo danes, ampak ko sem se vozila iz službe, v trdi temi, je deževalo. Ampak povsod so bili sami tekači. Pravzaprav precej.
No, kmalu sem bila med vami. Super. Danes je bil tako fajn zrak!
Včasih ste motivacija vsi vi, dragi sotekači!

Veste česa se najbolj veselim pozimi? Tek po snegu, zvečer, ob polni luni. In če je še suh sneg... Fantastično! Upam, da letos to spet doživim. Ni namreč lahko to doživeti vsako leto.

Damjan2012, hvala, da si delil svojo zgodbo z nami. Čestitke tebi in tvoji družini.
Ja droben dež res ustvarja krasne priložnosti za tek. Sploh trail tek.

Zrak je čistejši, dih je kontroliranejši. Pod kapuco je prijetnejši in domačnejši občutek.
Pa tudi pod drevesi je mirneje.

Če pa je v nahrtbniku še kakšen komplet za preoblečt pa se , da še napeljat kakšno avanturo.
Edino večerno-nočni del zna včasih biti malo zasljepljujoč. Ker žarki iz čelne svetilke se odbijajo od meglic ali kapljic pa zasljepljuje pogled. Takrat je modro vzeti svetilko v roke in si svetiti iz rok.

Sedaj ko se, da dobiti kvalitetno obutev pa je tudi udobje dokaj na nivoju.
Današnji jutranji tek ob močnem sneženju.... Zakon!!! Čelka mi je svetila le v tisočere debele snežinke, padajoče z neba. Na tla nisem videl nič in doživel sem srečanje s stoterimi lužami, blatnimi lužami, nekaj krtinami, parim, nepravilno rastočim, vejam dreves. Doma ugotovim, da ni bilo pikice suhega oblačila na meni... Ni pogojev, da bi z mislimi živel v preteklosti ali prihodnosti, ko je pa trenutek tako čaroben!

Doma pa spomini na sever sveta pred dobrim mesecem...

Če to ni prava motivacija :)

Bojan
pulz metri in ostala navlaka je itak brezveze, razen, ce imas aritmijo ali pa ti srce obcasno pade v fibrilacijo :D ne resno, itak je pri zacetnikih napredek skokovit in je lepo gledati grafe ampak, ko imas za sabo deset in vec let teka so razlike minimalne. tudi mesec, dva treninga ne naredita veliko skode. taksni tekaci pa znamo poslusati tudi telo in teci temu primerno. jaz vem, ce se po 10min teka telo ne ogreje in pade v resonanco s tekom, da lahko odmislim ogrevanje potem se raje obrnem in grem domov.
motivacija je enostavno odvisnost od gibanja.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA