Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Zdravo,
predlagam malce dopolnjen seznam. Pozabila si na Ultramaraton Celje-Logarska dolina, kjer je ena od tras tudi maraton, ki se teče iz Mozirja v Logarsko dolino. Jaz osebno bi GM40 štel posebej, med gorske teke in bi ga težko primerjali s klasičnim maratonom, predvsem zaradi višinskih razlik.

Lp, Matjaž
Pa res! Evo, sem že bila opomnjena in sem si šla pravkar malo bolje ogledat spletno stran Logarske. Takojšnja asociacija mi je namreč 75 km :? . Sem pozabila, da ima Logarska tudi 42 km traso... to bi pa res lahko šla :D ! GM40 je res hud, vsaj za nas ravninske tekače... tudi trening bi moral biti drugačen. Vprašanje kaj bi to pomenilo za telo, poškodbe in to... Verjetno bi precej lažje pretekla 75 km Logrske kot GM40 :shock: ! Ne vem .... se je za pozanimat ...
In bi potem imeli en tak luštkan bidermajreček :D !
MatjazV napisal/-a: Jaz osebno bi GM40 štel posebej, med gorske teke in bi ga težko primerjali s klasičnim maratonom, predvsem zaradi višinskih razlik.

Se strinjam. Dolžina je povsem enaka, trasa je pa daleč od klasične ravninske. Lahko bi ga dali med kraljevske maratone , torej enega tistih, ki ga pravi maratonec enkrat v življenju mora opraviti (tako kot vsak Slovenec vsaj en Triglav), je pa res, da zahteva malce drugačno pripravo. Prava gorska uživancija :!:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA