Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 ris9
Hmhm.. Ne vem kaj te je tako zmotilo glede pretečenih dnevnih, tedenskih, letnih razdalj sotekačev (predvidevam, da si tekač)?? Vsak ima svoje življenje in si sam razporeja čas. Ne vem zakaj bi kdo tukaj na forumu lagal o pretečenih razdaljah, ker bi s tem lagal sam sebi. Se pa na dirkah (tekaških prireditvah) pokaže, če je bilo vloženega dovolj truda v pripravljalnem obdobju.
Pa da ne bom samo filozofiral ti še sam napišem kako tečem oziroma razporejam čas dneva (malo hvalisanja ne škodi ane?? :D :D ):
Čez teden, ko imam urnik službe od 7:30 do 15:30 vstanem ob 5ih in se umijem, napravim in grem s kužo na sprehod. Ob 5:45 sem doma že napravljen in grem tečt za 40 - 50 minut (ponavadi počasi - džoging tek). Pridem domov se umijem, napravim ter uštimam hčero in odidem v službo, kjer sem ponavadi okoli 7:15 ..
Ko pridem domov sem z družino in opravim opravke, ki jih imam za tisti dan. Zvečer odidem tečt. 2x dnevno tečem od 2 do 3x tedensko (odvisno). Popoldanski teki so planski (intervali, tempo teki ali zgolj srednje dolgi teki v počasnem tempu). Vsak dan (sploh zadnje čase) izvedem po teku še sklop vaj (razteznih, za moč) ampak le te združim z igro s hčero, ki preprosto uživa, ko ponavlja za mano :wink: :wink: . Čez vikend vstanem kakšno uro kasneje in potem opravim vse tako kot čez teden razen, da ponavadi tečem dolgi tek in sem potem cel dan frej in na voljo družini. Ko so dirke (tekaške prireditve) se pred in po dirki podružimo tudi s tekaškimi kolegi (nekako prijatelji).
Vse to velja seveda za obdobje, ko ni poškodb ali daljše pavze.
Moje rezultate na dirkah si lahko ogledaš sam. Sem Janez Mulej. Zadnje čase jih je bolj malo pa še tisti, ki so so bolj bogi za mojo zgodovino teka (ampak gre počasi nazaj na bolje).
Tako sedaj nam pa še ti malo predstavi svoj tek itd, da ne boš samo napadal ostale.
Pa lep tekaški pozdrav.
Uporabniški avatar
 danijel.hajdinjak
To je zvenelo kar kot streljanje na slepo. Delam 8ur na dan, prej več kot manj pa še vseeno uspem spravit skupaj cca 100km/teden, 4x grem. doma sem res že ob 15ih (začnem že 6:20), potem tek, po teku pa sprehod z družino - igrala, kavica. Čez vikend samo en tek v nedeljah zjutraj, še to krajši. Znese zlahka - zaenkrat...

Če so pa slučajno dvomi o mojih kilometrih je pa tukaj od zadnjega tedna:

http://connect.garmin.com/activity/482253482
http://connect.garmin.com/activity/482889963
http://connect.garmin.com/activity/483976103
http://connect.garmin.com/activity/485628562

Če ima kdo še posebno željo, lahko še kakega dodam...
In ja, dalo bi se to tudi prirediti, samo ne vem s kakšnim namenom ;)

Ne razumem pa zakaj bi kdo dvomil v kakšno od razdalj na forumu. Jaz verjamem vsem, če lažejo lažejo itak v osnovi sebi...

Lp
Uporabniški avatar
 danijel.hajdinjak
Aja, zakaj pišem na forum koliko pretečem? Ne vem, všeč mi je ko drugi napišejo in vse skupaj deluje kot neke vrste motivacija, če je to samohvaljenje pa tudi ok, samo da pomaga...

Lp
Uporabniški avatar
 Medicius
Tudi jaz bi se pohvalil! :mrgreen:
Seveda imam svojo družino, službo ki je dejavna tudi ob vikendih in praznikih ter nudi gratis nočne. :lol: Seveda ne poznamo normalnega števila ur ampak smo vedno za kak tedenski fond ur v plusu (če bi plačali, bi mogoče celo bil v plusu na TRR :D ). Zraven tega še 12 arov dela doma, pa si kljub temu najdem čas za tek.
Moji "nerealni" treningi štejejo 5x/teden in merijo okrog 50km v razdalji. :--

:clap: Kapo dol vsem tekačem... :clap: ... in :FO: vsem nergačem!

ps.
Aha... pa še Polarja imam, ki mi vsaj del o teku lahko potrdi! 8)
 jezo
no jaz lahko še povem da se razlikujem tu od večine in nimam toliko še družinskih obveznosti ker sem še študent ampak tudi delam po 8ur na dan v službi in s predavanji imam dosti dela (se pa zavedam, da dosti manj kot tisti ki imajo otroke) ampak vseeno spravim čez proste dneve (vikendi, prazniki) po vsaj 2 uri, med tedni pa mam tudi povprečje kako uro na dan. od tega recimo je teka tedensko 5-6ur ostalo so pa drugi športi.
je včasih težko ampak se da, če se odpoveš kakim večernim filmom in podobno kar gre. govorim v primerjavi z vrstniki.
8)
 jezo
danijel.hajdinjak napisal/-a:Aja, zakaj pišem na forum koliko pretečem? Ne vem, všeč mi je ko drugi napišejo in vse skupaj deluje kot neke vrste motivacija, če je to samohvaljenje pa tudi ok, samo da pomaga...

Lp

pa še to če danijelu pomaga to motivacijsko pa je po njegovih časih v zelo zgornjem procentu amaterskih tekačev potem zakaj potem ne bi še komu od nas počasnejših, ki smo šele par let v teku
 jozafat
Napisal/-a danijel.hajdinjak: všeč mi je, ko drugi napišejo ...
Pa še za motivacijo:
Danes sem s tvojo mamo pokramljal tek, pa še pozdrave ... :D
Uporabniški avatar
 danijel.hajdinjak
jozafat napisal/-a:Napisal/-a danijel.hajdinjak: všeč mi je, ko drugi napišejo ...
Pa še za motivacijo:
Danes sem s tvojo mamo pokramljal tek, pa še pozdrave ... :D

Pozdravte jo, meni bolj redko rata :D

Lp
 silvij
Kato, na forumu se občasno oglasim (in ga vsak dan prebiram), ker mi to pomeni še en vidik tekaškega druženja! Skoraj brez izjeme vas doživljam kot prijatelje v teku in vaša oglašanja so vedno bogat vir (ne le tekaških, velikokrat obče življenjskih) izkušenj. Pavček je nekoč spesnil, "...da je prijatelj vedno tam, kamor ne upaš sam!" Tako razumem in sprejemam Staro kost, Danijela, ztopko, medicusa, ... vse, ki se oglašate! Nikoli nisem nikogar razumel v smislu bahanja in neresničnega pretiravanja! Če rabiš in iščeš dokaze - poglej rezultate kateregakoli teka - tako ali drugače, z osebnimi PB-ji ali le kot udeleženci, na prvih in vseh ostalih mestih uvrščenih, generalno ali v starostnih skupinah! - tam smo vsi "forumaši"! Sicer pa - vsak se druži s tistimi, ki so mu blizu! Jaz sem to druščino začel spoznavati pri 57-ih in sem vas vsak dan in vsakogar posebej vesel!
Uporabniški avatar
 StaraKost
kato napisal/-a:Po vseh komentarjih glede dolžine teka, me res zanima koliko vsi ti "specialci", ki komentirajo svoje pretečene razdalje dejansko sploh pretečejo. Če sklepam, da nihče od njih ni brezposelen, so to sami super podjeniki, ki najdeko čas tako za svojo družino, za službo, za prijatelje in verjetno še za več kot 10 km pretečenih kilometrov vsak dan. Še posebej bom čakal na komentar stare kosti - nick name, ki ima rešitev za vse probleme.

Pa začnimo. :)

Tvoje pisanje res ni vredno odgovora. Pa te vseeno moram malo "prosvetlit". Tek spada med najbolj racionalne športe, kar se tiče izrabe časa. Obuješ copate, prideš iz stanovanja in že lahko tečeš. Pri večini ostalih športih (nogomet, košarka, tenis, smučanje, ...) sama logistika, da prideš na trening in od treninga, porabi več časa kot sam tek.
Potem je tu na primer, še kolesarjenje kot množični "hobi", ki potrebuje vsaj dvakrat več časa za trening, kot tek. Plus tega si pri kolesu, omejen samo na ure z dnevno svetlobo.
Ti si se pa spravil prav na tekače, in se sprašuješ, kje poleg vseh ovbeznosti najdejo še čas za tek. Kje ga pa najdejo ostali, ki potrebujejo vsaj dvojno več časa, za svoj "hobi" ?
Tako kot je že povedano, če ti je nekaj pomembno, potem je to visoko na prioritetni listi dnevnih opravil. Za tebe manj pomembne stvari, imajo nižjo prioriteto ali izpadejo kot možne, na dan treninga. Simple like that :D .
Tvojo nerazgledanost bi še razumel, to da praviš, da najbrž lažejo, pretiravajo in se hvalijo, pa ne razumem in ne odobravam :mrgreen: .
 U_R_S_A
Sicer nisem med tistimi, ki na forumu beležijo pretečeno kilometrino, ampak vseeno rada preberem odgovore v temah "Koliko smo pa danes pretekli" in podobnih, so dobra motivacija. Sicer sem še študentka, delam honorarno, pišem zaključno nalogo in se poleg tega ukvarjam še s triatlonom (kaj in koliko krat na teden treniram, ne bom pisala, da ne bo izpadlo kot hvalisanje :lol: ). Vse je v vrstnem redu prioritet, kot je že zgoraj StaraKost zapisal - če človek rad teče, bo teku namenil čas, ki bi ga sicer porabil za druge stvari.
Uporabniški avatar
 lukav
Jaz imam tudi službo (bolje rečeno firmo), dva majhna otroka, ženo, itd. Dan ima 24 ur, uro ali dve za tek lahko vsak najde.

In če komu paše, naj vsak tek napiše na forum, če hoče, hodi na tekme, če hoče se pohvali ali pač ne. Meni tudi preostane, da preberem ali pa ne. Res ne razumem, zakaj bi kogarkoli sodil na podlagi tega.
Uporabniški avatar
 Zd.
kato napisal/-a:....me res zanima koliko vsi ti "specialci", ki komentirajo svoje pretečene razdalje dejansko sploh pretečejo.

Da se malo pohvalim: jutri bo presežena 1000-ka ;) Ni si mi težko vzeti v povprečju 1 ure dnevno za tek, da se (tudi) ostalih 23 ur odlično počutim in jih kvalitetno preživim.
Trenutna letošnja razdalja pa je v podpisu:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA