Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 gapez
Maksimalni utrip je lahko zelo različen, recimo moj je pri 41ih letih 215. Možno, da imaš tudi ti precej večjega, kot ti ga prisodi računalnik glede na leta.
 ogi
Medicius napisal/-a:Skrtatka enačba se glasi:
HR max (ob koncu vadbe) - HR recovery (1 minuta po vadbi) : 10 = ?
Vrednosti:
4< = odlično
4-3 = prav dobro
3-2 = dobro
2> = slabo
1 = kritično
Meni po včerašnjih 10 minut teka in prvem intervalu (1.2km v tempu 3:45/km) pravi 3.9, po zadnjem intervalu pa 2.5. :lol:
Seveda so testiranci v tej raziskavi samo 21 minut hodili.

Tole je po moje zelo zelo dvomljivo ;) Ce upostevas hojo za ta test, bo meni po testu zelo trda predla :) Da bo lazje razumljivo je lestvica taksna (v udarcih ne v "kodah"):
40< = odlično
40-30 = prav dobro
30-20 = dobro
20> = slabo
10 = kritično
Pri hoji bo meni padel pulz za 40 izkljucno, ce bom umrl, ker dvomim, da bom kdajkoli imel pulz 20-30, ker ko hodim vec kot 60-70 pulza nimam. Medtem pa mi po kaksnem hudem in hitrem klancu, ko gre pulz na 170+, brez problema pade vec kot 40 v minuti.
Zato je ali a.) test en velik larifari, ali pa b.) formula ni prava in nekaj manjka v njej.
 vlade
gapez napisal/-a:Maksimalni utrip je lahko zelo različen, recimo moj je pri 41ih letih 215. Možno, da imaš tudi ti precej večjega, kot ti ga prisodi računalnik glede na leta.

Verjetno si se zmotil za kakih 20 utripov. Ni ga junaka pri teh letih s takim utripom, razen če je kakšna srčna anomalija.

Najboljša formula za aktivne tekače je:
Maximalpuls bei Männern: 223 - 0,9 x Lebensalter = HFmax
Maximalpuls bei Frauen: 226 - Lebensalter = HFmax

LP
 gapez
Ni pomota, brez skrbi:)
Tudi z zdravjem ni težav, eni smo pač bolj zajci, drugi sloni, tretji pa vmes.
Uporabniški avatar
 Medicius
@ogi, verjetno je šlo za hitro hojo, v tem primeru pa sem prepričan, da nimaš 60-70 pulza.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA