Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Leta 2011 sem na LM prvič stal na startu organizirane tekme. Ves v strahu, trepetajoč. Bil sem neizkušen tekač pred 42-kilometrsko preizkušnjo. Kljub vsemu sem se približal zastavljenemu cilju tj. preteči razdaljo v cca 4 urah. Sem bil pa zelo ponosen, ker sem vztrajal in s trdo voljo vso pot pretekel z umirjenim, enakomernim tempom, tudi po trku v zid na 36km.
Počasi sem s teki pridobival na izkušnjah, ki so pri dolgih razdaljah še kako pomembne.
Letos bom ob moji 4 tekaški obletnici startal na 11-em maratonu (v Ljubljani sem startal 3x 42km, 1x 21km) in skušal prebiti zame magično mejo treh ur, od katere me ločita še dve dooooolgi minuti.
Uporabniški avatar
 RoKo
2006, na Krasu, 8 km v Sežani, nato me je potegnilo in še vedno me drži....tudi če se komaj še premikam v primerjavi z pari leti nazaj.
Čeprav sem se že pred mnogimi leti, kot "kolesar" v jesenkem in zimskem obdobju udeleževal krajših tekov 8, 10 km, to nekak ne štejem v tekaški začetek.
Za svojo prvo tekaško udeležbo kot tekača, imam tek v Radencih 2012, ko sem se odločil, da v 62 letu odtečem svojo prvo polovičko. Do tedaj mi je bila največja distanca na treningu 18 km. Tako sem svojo prvo polovičko odtekel v času 1:40:07. Od tedaj tečem v glavnem večinoma polovičke. Krajše teke 8-10km tečem kot trening tekme za polovičko.
Od tedaj sem na vsaki tekmi, vsako leto, izboljševal svoj začetni čas. Upam, da ga bom tudi letos v Ljubljani, čeprav sem že v letih, ko se težko postavljajo rekordi.
Nazadnje spremenil StaraKost, dne 22 Okt 2015, 15:18, skupaj popravljeno 1 krat.
@StaraKost, ti si itak fenomen, tako da verjamem in držim pesti da boš dosegel želen cilj.
In kot zmeraj pravim, samo želimo si lahko, da bomo v tvojih letih takšnega zdravja in kondicije. :clap:
Slovenski alpski maraton l.2006, 35km od Tržiča do Jezerskega. Tekel sem v navadnih nizkih pohodnih čevljih z vibram podplatom in navadnih bombažnih nogavicah. Na prvi okrepčevalnici sem se toliko napil vode in izotonika, da mi je klonkalo v želodcu še celo naslednjo uro. Kjub temu prišel do cilja vrez žuljev v zavidljivem času nekaj minut manj kot 4 ure (brez gelov ali česa podobnega - samo na rozine, banane in sadne ploščice). Pred tem sem pretekel mogoče 200km (sem pa veliko kolesaril). Aja, če se prav spomnim, je bila startnina smešnih 2400 SIT ali današnjih 10 EUR. Za to smo dobili sponzorsko vrečko, malico v cilju in okrepčevalnico praktično za vsakim ovinkom.
Desetka na LM 2013. Ne samo da je bila to moja prva tekaška prireditev, ampak je bil praktično to moj prvi tek. Prijavil sem se, ker sem bil mnenja, da lahko 10km brez problema preteče vsak zdrav človek, tudi brez treninga. In je šlo =)

Takrat me je tek potegnil in od takrat sem tekel še na nekaj polovičkah, gorskih tekih, letos sem odtekel prvi maraton v Radencih, v nedeljo pa grem na LM spet na polovičko :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA