Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Tek popularen..

Verjetno je res popularen. Tako kot tudi kolesarstvo, gorništvo, razne vadbe...

Preprosto danes ni več tistega pravega dela tudi po službi in ljudje iščemo druge oblike porabe "prostega" časa.

Meni je načeloma vseeno s čim se ukvarjam, le da nek hobi imam. V tem ne vidim nič slabega, ker opazujem ljudi, ki ko so dočakali upokojitev in niso v življenju imeli praktično nobenega hobija, kako čakajo samo še na tisti konec. Preprosto se ne najdejo, ko se tista " prisila " (služba) zaključi. Mogoče jim je bila pa služba hobi - ne vem. Malo ti verjetno že more biti, če si vsak dan vsaj 8 ur tam in počneš takšne in drugačne stvari.

Kot sem napisal. Meni je vseeno s čim se ukvarjam.

Tek je trenutno na "tapeti", ker sem precej tekmovalen in v teku izmed vseh ostalih športov najuspešnejši.

Da bi rekel, da uživam pri teku - ne vem. Mislim da ne. Mogoče, če sem res dobro pripravljen in letim po kakšni novi lokaciji mi je super (občutek seveda).

Od vsega mi je najlepše ko priletim v cilj in sem s "prikazanim" zadovoljen.

V glavnem če potegnem črto pod vse:
- moje mnenje je, da je tek popularen zaradi aktivnega preživljanja prostega časa in tudi druženja z vedno novimi in novimi ljudmi
- pri meni pa je tek na dnevnem redu predvsem zaradi tekmovalnosti oziroma želje po dobrih rezultatih (kaj so dobri rezultati pa si določi itak vsak sam zase). Mogoče bi tekel tudi, če bi se bolj resno ukvarjal z drugim športom. Je pa šport tisto kjer se najdem (že spet verjetno zaradi tekmovalnosti :D :D :D )

Fajn bodte!
ris9 napisal/-a:Tek popularen..

Verjetno je res popularen. Tako kot tudi kolesarstvo, gorništvo, razne vadbe...

Preprosto danes ni več tistega pravega dela tudi po službi in ljudje iščemo druge oblike porabe "prostega" časa.

Meni je načeloma vseeno s čim se ukvarjam, le da nek hobi imam. V tem ne vidim nič slabega, ker opazujem ljudi, ki ko so dočakali upokojitev in niso v življenju imeli praktično nobenega hobija, kako čakajo samo še na tisti konec. Preprosto se ne najdejo, ko se tista " prisila " (služba) zaključi. Mogoče jim je bila pa služba hobi - ne vem. Malo ti verjetno že more biti, če si vsak dan vsaj 8 ur tam in počneš takšne in drugačne stvari.

ris9, si že analiziral koliko nas je med tekači bivših hokejistov? :clap:
Kot sem napisal. Meni je vseeno s čim se ukvarjam.

Tek je trenutno na "tapeti", ker sem precej tekmovalen in v teku izmed vseh ostalih športov najuspešnejši.

Da bi rekel, da uživam pri teku - ne vem. Mislim da ne. Mogoče, če sem res dobro pripravljen in letim po kakšni novi lokaciji mi je super (občutek seveda).

Od vsega mi je najlepše ko priletim v cilj in sem s "prikazanim" zadovoljen.

V glavnem če potegnem črto pod vse:
- moje mnenje je, da je tek popularen zaradi aktivnega preživljanja prostega časa in tudi druženja z vedno novimi in novimi ljudmi
- pri meni pa je tek na dnevnem redu predvsem zaradi tekmovalnosti oziroma želje po dobrih rezultatih (kaj so dobri rezultati pa si določi itak vsak sam zase). Mogoče bi tekel tudi, če bi se bolj resno ukvarjal z drugim športom. Je pa šport tisto kjer se najdem (že spet verjetno zaradi tekmovalnosti :D :D :D )

Fajn bodte!

ris9, si se kdaj vprašal koliko nas je med tekači bivših hokej-istov? :clap:
Ljudje so se zasedeli, otroci so vedno bolj debeli, komaj hodijo, kaj šele tečejo....in se je začela propaganda. Tek, na kolo za zdravo telo, skupinske vadbe. Tudi ni več toliko kmetovanja, ampak je precej tudi sedečih služb.

Tisti, ki cel dan vihti kramp, lopato, zidake, tisti navadno po službi ne tečejo, ampak se počijo na kavč. :)

Ostali pa, eni od nekdaj, iz ljubega veselja do miganja in teka. Eni pa ker je to IN, moda, ker se propagira zdravje in ker bi radi shujšali.

Nobena odvisnost ni zdrava in ni boljša od druge. Od teka so ljudje že umirali, se zgrudili zaradi vročinskega udara (tudi 1 zdravnik med njimi), padali v nezavest med operacijo (kirurg, ki se je odločil tekat v službo).
Pravzaprav ne razmišljam o tem. Kaj me briga, zakaj drugi tekajo.

Čeprav iz pripovedi vem, da je nekaterim to edini odklop od težav vsakdanjega življenja (za to imam jaz raje moje kaktuse in gledanje filmov - je bolj enostavno)

Nekateri hočejo shujšat...

Nekateri hočejo bit zdravi....

Moj mož to počne, ker mu - od kar ga poznam - tek 'paše'. Njemu je 10 ali 20 km tako....za malo malico.

Jaz teka ne maram!!!! (So me v šoli preveč silili na krose in podobna čudesa - ker sem bila pač dobra v tem). Sploh ne tistega 'na suho' kar po cesti. Verjetnost, da me bo kdo videl odteči kak maraton ali polovičko (cestno) je skorajda ničelna (čeprav sem se naučila, da je reči 'nikoli' ena od večjih neumnosti na svetu).

So mi pa všeč Traili. Stezičenje po slovensko (baje). To pa ja. In ker so ponekod limiti pač naviti, je bilo potrebno storiti nekaj, da se jih ulovi. Po gozdnih poteh in stezah pa je tudi meni tek sprejemljiv. In tako se je začelo. Teka po asfaltu - cesti še vedno ne maram, mi je pa sprejemljiv do te mere, da odtečem kak kilometer tudi po asfalti, če je že ravno treba.

Še enkrat. Zakaj to počnejo drugi....s tem se pa raje ne ukvarjam.

Pa lepo tekajte.
Kljub marsikateri manj svetli strani popularnosti teka,na katero so se,kot na vsako človeško dejavnost,ki obeta dobiček,prisesali mnogoteri interesi,pa je popularnost teka vendarle dobra popularnost.Vsi vemo,da se še tako zdrav duh začne slabo počutiti v šibkem telesu.Pa tudi najbolj zdravo telo še ni samo po sebi garancija zdravega duha.Kot že sam rek pravi,je ideal dopolnjevanje enega z drugim.Zato npr. odklanjam tisto popularnost,ki vzpodbuja enostransko obsedenost s tekom,(pretirano)zasluškarstvo s tekom,vzvišeno večvrednost tekačev do vseh,ki niso telesno aktivni(kolikšen del človeštva pa si sploh lahko"privošči"rekreacijo)..A krasno je,da -tudi na račun popularnost teka,vse več ljudi(in žensk :mrgreen: )spoznava radost gibanja,veselje teka,corpore sano(glej tudi rubriko"tekaške poškodbe" :shock: ),ki se druži szi mens sano.Samo,da nas :twisted: ne zvabi na pot samovšečnosti in samozadostnosti.
P.s.:pa ne pozabit na legendarni rek še bolj legendarnega istrskega barda Francija Blaškoviča;"mens sana in malvazija istriana".Hic!Tako in drugače.
Dobr si tole definiru, ta Star.
Maja, enim nam ni daleč do nekdanjega našega Bihaača, gdje kažu; jedan čovjek i jedna žena... :D
Zdaj pa hitr copate na noge, dokler se ne ulije.
Zakaj tečem? Klinc kriva je žena. Dobesedno. 2007 je čez noč dobila astmo v precej hudi obliki. Pumpica pa tablete. Že spanje ponoči je bil problem kaj šele vse ostalo. Pa ji je sodelavka rekla naj teče. Halooo? Že spanje pa hoja je bil problem. Sam se moja žene ne da kar tako. Pa je začela počasi z hojo. 1x pride domov z PST-ja pa pravi, da je tudi tekla. Aja bejž no. No čez kak teden sem dobil povabilo naj se ji pridružim. Ma ni šans mi na kavču res prav nič ne fali. No te prošnje so trajale še nekaj časa, da je hruška postala medna... Grem, da bo mir pr bajti. Samo klinc ko je naslednji dan spet hotla. Evo mene, da ne bom ovca. In sva začela tako počasi kot še sedaj. Žena se je resnično kmalu rešila pumpice in določenega števila tablet. Vmes so bile poškodbe pri obeh. Sedaj pač teče kolikor ji služba dopušča. Sam pa malo več. Zakaj? Ko sem ostal še brez službe in če ne bi bilo teka ... Bi bila pa res kriza. Tako, da me je tek na neki način rešil vse psihičnih težav, ki se pojavljajo pri takih primerih kot je izguba službe in podobno. Naredim od 1500 do 2100 km na leto nič nisem hiter, da ne bo pomote. Na teku dobil še idejo kaj naj delam sedaj in več kot uspešno tudi furam. Tek mi da priliko, da se sprostim, energijo pri delu na vrtu in vedno se pojavijo med tekom nove ideje kaj naj še delam. Toliko od mene. Nobena modna muha.
A to ti fali? Na enga:
Jedna zgodna žena sjedi u avionu pored svećenika.
"Oče", reče ona, "mogu li vas zamoliti za uslugu?"
"Rado, ako ću biti u mogućnosti, kćeri moja."
"Znate, kupila sam jedan jako skup i posebno dobar aparat za depilaciju,
ali on je još posve nov i sad se bojim da ću na carini morati puno platiti.
Biste li ga mogli sakriti ispod svoje halje?"

"Mogao bih, kćeri, ali problem je: ja ne mogu lagati. Nego, dajte mi taj aparat, nešto ću već smisliti."
Žena je pomislila: "Nekako će se već srediti", i dala mu je aparat.
Na aerodromu upita carinik svećenika ima li nešto za prijaviti.
"Od glave do struka nemam ništa za carinjenje, sine moj!", uvjereno će svećenik.
Ponešto zbunjen, upita carinik: "A od struka nadolje?"
"Tu dolje", reče svećenik, "imam jedan aparat za žene, koji još nikada nije upotrijebljen."
Carinik se glasno nasmije i vikne:
"Sljedeći, molim."
majcka napisal/-a:sem malo na damo skrižana

Majcka,sej sem tud jast na damo križan,pa še v 33.letu je bilo,pa še zdej me niso sneli,zato pa na stara leta(Artur Štern je reku:prestar,da bi mlad umrl) take klamfam :!:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA