Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Jastreb
jaz za segrevanje najprej naredim nekaj 100m hitre hoje ali pa se že prej segrenem pri fitnesu pol pa šibam. pred tekom se še lepo napijem da ne dehidriram (vode, da ne bo kdo mislil da se ga nalijem s čim drugim! :D )
noge raztegnem samo po teku prej se ne raztegujem
 Benady
Bravo jaz! Danes sem prvic v lajfu pretekel neprekinjeno 30 minut ob presenetljivo nizkem pulzu med 120 in 145 :P . Tale Skofova navodila iz Poleta so meni kot vse kaze pisana na kozo!

Ampak...zdaj tecem osmi teden...to pa je tudi zadnji v navodilih....ze v tem Poletu sem pricakoval nadalnji urnik, pa ga ni bilo....g. Skof, ali bo kaj v naslednjem :roll: :(

Ce ne bo, kako pa naj treniram dalje? :?: :?:
Uporabniški avatar
 mujcika
Benady napisal/-a:Ampak...zdaj tecem osmi teden...to pa je tudi zadnji v navodilih....ze v tem Poletu sem pricakoval nadalnji urnik, pa ga ni bilo....g. Skof, ali bo kaj v naslednjem :roll: :(

Ce ne bo, kako pa naj treniram dalje? :?: :?:

Pod linkom

http://www.tekaskiforum.net/viewforum.php?f=16

je program vadbe Poletove ekipe 2003 za 39 tednov. Razdeljen je na vadbo za začetnike, kot si ti, in na vadbo za bolj izkušene tekače. Njegov namen pa je izuriti tekače za tek na 21 km. :wink:
 Benady
Ja, to sem ze nasel. Ampak se ze prvih 8 tednov razlikuje od letosnjega programa, pa sem sklepal, da se le-ta nadaljuje.

...pa sem se zgleda ustel :oops:
 Jastreb
kaj pa če že zdaj pretečeš cca. 10km, pri katerem tednu pa se naj pol jaz vključim v ta poletov tek. zdi se mi nesmiselno začet pri 1. tednu če že zmorem več.
 Benady
Se pa vklopi v npr. 15. teden po urniku iz leta 2003 ane... :roll:
 Jastreb
Benady napisal/-a:Se pa vklopi v npr. 15. teden po urniku iz leta 2003 ane... :roll:

to bi pa blo za mene, samo pol je lahko tu tudi problem, če ti piše odmor, jaz pa se zanimam še za kolesarjenje, pretiravat pa tudi ni dobro
 Benady
Mislim da ce pise odmor, potem je odmor. Ce ne se bos dolgorocno prekuril, pa pustil oboje.
 Jastreb
Benady napisal/-a:Mislim da ce pise odmor, potem je odmor. Ce ne se bos dolgorocno prekuril, pa pustil oboje.

ven to je problem, rad bi pa oboje
Uporabniški avatar
 lunca
Ne preveč komplicirat; če ti paše kolesarit, potem kolesari :!: Dr. Škof je lani rekel, da je treba biti aktiven 6 dni v tednu, pa ne vse dni samo teči, ampak je treba kombinirat z drugimi športi.
Uporabniški avatar
 mirko1
jastreb,ti kar ubogaj lunco,ima prav.jaz sem treniral zadnje dva meseca osem dni na teden :roll: ,sedaj pa že deset dni lahko samo kolesarim,kajti za tek v hrib me boli ahilova tetiva,po ravnini pa koleno. :( :( :(
lp,mirko
 Jastreb
lunca saj bom delal to kar mi paše, bodi brez skrbi! :D :D
Uporabniški avatar
 kustus
LP

Meni je dr. Škof danes rekel da tečem vsak drugi dan , en dan v tednu počivam , dva dneva kolo ali hoja v hribe.
Tako nekako:
PON - tek
TOR - hoja v hribe
SRE - tek
ČET - počitek
PET - tek
SOB - hoja v hribe ali kolo
NED - počitek
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Ogrevanje pred daljšimi teki kot je recimo maraton je potrebno minimalno recimo bolj pride do izraza kake raztezne vaje z nekaj lahkotnega teka.Ravno toliko da se ti srce ogreje in da se slučajno ne preveč.
Za krajše teke in teke do 21km mislim pa da se je dobro ogreti vsaj kolikor toliko in priti na sam start teka minimalno eno uro prej, da se človek lahko v miru pripravi.
Raztezne vaje igrajo veliko vlogo pri tem, da ne dobimo kakih poškodb in podobnih nevšečnosti.
Vaje za stretching so nekatere prav prijetne.
Pri vseh teh vajah je značilno, da je telo potem veliko bolj sposobno prenašati nenadne sunke ali nepredvidljive raztege mišic.Samo telo je veliko bolj elastično, manj dovzetno za poškodbe.
Seveda pa je tu pomembno da ne precenjujemo svojih sposobnosti, ker vsak človek ima neke svoje fizične meje!
Raztezne vaje po teku in ogrevalne vaje pred samo tekmo, to je to!
ČAO!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA