Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Damjana
INOT napisal/-a:Meni pa naj nekdo pove kaj naj naredim,da ne bi šel tečt :bum:

:idea: Pejd laufat :lol: :lol: :lol:
 Damjana
[[/quote]

Inot nič ne gnjavi, on to "drogo" na bolj prefinjen način prodaja tako, da ne moreš rečti ne :lol: Po mojih izkušnjah s prisila in gnjavaža ne dasta preveč dobrih rezultatov.[/quote]

sej to je pa še bolš. No saj ne mislim gnjavažo, samo če se z nekom zmeniš za tek, potem že moraš it..
Kakšen recept pa ima?? Se matram tud jst da bi koga spravila na tek pa mi ne rata :( :(
 sonata arctica
ajde, da še jst malo zafilozofiram. Te tematike zasvojenosti in odvisnosti me FUL zanimajo k študiram socialno delo in smo mel letos tud predmet, posvečen zasvojenostim, odvisnostim in pa motnjam naravnih potreb.
Brala sm članek, ki je govoril o tem, da tek zasvoji zarad tega, ker si ful sproščen, ko tečeš, sprosti se tako telo kot duša itd. in pol ti pride to že v kri-tko fajn se počutš med tekom, da hočeš še tečt. In pol to pride že tolk daleč, da se tudi z vsakdanjimi težavami ne srečuješ več tko kot bi se moral, iz oči v oči, ampak greš tečt, kjer lahko vse te frustracije daš ven iz sebe. V bistvu je tek v tem smislu ena oblika obrambnega mehanizma, ki na zavestni ravni pomeni samoprevaro, odtujitev od samega sebe. V bistvu isto konceptualno ozadje kot pri alkoholu.

PS: Upam da nism komu zamorila :D
Uporabniški avatar
 Junc
Kako se počutite, ko zaradi okoliščin (ni časa, vreme) ne morete en teden nič odteč? jaz sem čist zmeden, čeprav trening kombiniram z fitnesom, pa mi še vedno manjka kakih 20 km najmanj.
Uporabniški avatar
 INOT
sonata arctica napisal/-a:ajde, da še jst malo zafilozofiram. Te tematike zasvojenosti in odvisnosti me FUL zanimajo k študiram socialno delo in smo mel letos tud predmet, posvečen zasvojenostim, odvisnostim in pa motnjam naravnih potreb.
Brala sm članek, ki je govoril o tem, da tek zasvoji zarad tega, ker si ful sproščen, ko tečeš, sprosti se tako telo kot duša itd. in pol ti pride to že v kri-tko fajn se počutš med tekom, da hočeš še tečt. In pol to pride že tolk daleč, da se tudi z vsakdanjimi težavami ne srečuješ več tko kot bi se moral, iz oči v oči, ampak greš tečt, kjer lahko vse te frustracije daš ven iz sebe. V bistvu je tek v tem smislu ena oblika obrambnega mehanizma, ki na zavestni ravni pomeni samoprevaro, odtujitev od samega sebe. V bistvu isto konceptualno ozadje kot pri alkoholu.

V bistvu imaš kar prav.Kot sem že prej napisal si eni tega pač ne priznajo.Čeprav stvar glih ni tako preprosta.Tudi telo čuti svojo potrebo po gibanju oz.teku.In ko to počneš leta in leta,brez tega enostavno ne moreš.
Evo jaz sem trenutno poškodovan,moral bi mirovati,pa sem zaradi tega čist nervozen.Telo pač rabi svojo dozo :D
Nekdo,ki teče mogoče 2x ali 3x na teden po par kilometrov,tako za sprostitev pač čisto drugače gleda na vso stvar.Ko pa vsakodnevno delaš po 20,25 km,pa ti je ob tem tek čisti užitek mislim,da res lahko rečeš,da si zasvojen.Pa frustracije in druge življenjeske težave zaradi tega še vedno ne bodo odpravljene.
Sam pri sebi vidim,da se enostavno ne naveličam.Kvečjemu vedno bolj padeš noter. Vse je pač povezano tudi z časom,motivom,načinom življenja.
Ma glavno,da lahko tečemo.Kadarkoli,kjerkoli.Kilometri niso pomembni.Ni tu filozofije...
Uporabniški avatar
 INOT
sonata arctica napisal/-a:ajde, da še jst malo zafilozofiram. Te tematike zasvojenosti in odvisnosti me FUL zanimajo k študiram socialno delo in smo mel letos tud predmet, posvečen zasvojenostim, odvisnostim in pa motnjam naravnih potreb.

V bistvu imaš kar prav.Kot sem že prej napisal si eni tega pač ne priznajo.Čeprav stvar glih ni tako preprosta.Tudi telo čuti svojo potrebo po gibanju oz.teku.In ko to počneš leta in leta,brez tega enostavno ne moreš.
Evo jaz sem trenutno poškodovan,moral bi mirovati,pa sem zaradi tega čist nervozen.Telo pač rabi svojo dozo :D
Nekdo,ki teče mogoče 2x ali 3x na teden po par kilometrov,tako za sprostitev pač čisto drugače gleda na vso stvar.Ko pa vsakodnevno delaš po 20,25 km,pa ti je ob tem tek čisti užitek mislim,da res lahko rečeš,da si zasvojen.Pa frustracije in druge življenjeske težave zaradi tega še vedno ne bodo odpravljene.
Sam pri sebi vidim,da se enostavno ne naveličam.Kvečjemu vedno bolj padeš noter. Vse je pač povezano tudi z časom,motivom,načinom življenja.
Ma glavno,da lahko tečemo.Kadarkoli,kjerkoli.Kilometri niso pomembni.Ni tu filozofije...
Uporabniški avatar
 kustus
LP

No INOT mislim da smo tudi mi ki delamo znatno manj KM na dan kot ti ZASVOJENI. Recimo jest tečem 4-5x na teden po cca 8-10 km na dan in lahko rečem da sedaj ko imam malo poškodovano koleno in tega nemorem oddelati da sem tudi jest nervozen zaradi tega.

No pa sej če smo zasvojeni z tekom/športom smo vsi enotni da je to FUL DOBR.

:P :P :P :P :P :P :P
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
kustus napisal/-a:LP

No INOT mislim da smo tudi mi ki delamo znatno manj KM na dan kot ti ZASVOJENI. Recimo jest tečem 4-5x na teden po cca 8-10 km na dan in lahko rečem da sedaj ko imam malo poškodovano koleno in tega nemorem oddelati da sem tudi jest nervozen zaradi tega.

No pa sej če smo zasvojeni z tekom/športom smo vsi enotni da je to FUL DOBR.

:P :P :P :P :P :P :P

Ma jaz vem da nisem zasvojen samo po teku ali po kakem drugem športu sem res izredno fit in dobrega zdravja in v prvi vrsti me to žene naprej da se udejstvujem v vsem tem kar počnem in kar bom še počel.Torej ZASVOJENCI vseh dežel združite se :lol: :lol: :wink: !
ČAO!
Uporabniški avatar
 INOT
Mala plava škatlica! 2x odpreš,1x probaš pa si not. :D
 sonata arctica
No no, ne morem si kej da vas ne bi popravla. Kadar gre za šport ne govorimo o zasvojenostih! to si zapomnite: ne morte bit zasvojeni s tekom! :!: O zasvojenostih govorimo takrat, ko gre za umetno škodljivo potrebo. Poudarek je na besedi "UMETNA". to so npr. alkohol, ostale droge itd. to so substance, ki človeku niso nujno potrebne za preživetje, niso primarna potreba oz. naravna potreba. postanejo pa lahko umetna potreba z navajanjem na substanco.

pri športu oz. gibanju je pa drugače. to je človekova naravna potreba, človek se mora gibat, ne more kar vegitirat. Ne gre za umetno potrebo! in v tem je bistvena razlika, zakaj s športom ne morš bit zasvojen. če imaš tovrstne težave s tekom, o katerih smo govoril, gre za motnje naravnih potreb. Isto kot npr anoreksija-ne morš rečtda si zasvojen s hrano, ker je hrana naravna potreba, ampak spada to pod motnje naravnih potreb, torej motnje hranjenja.

odvisni smo pa tako al tko vsi od vsega- od odnosov, hrane, vode, ker brez tega ne bi preživel.

no tako, malo strokovnega pogleda na vso stvar ne škodi: konec koncev je le-ta zelo povezan s tekom :wink:
 Uri
Tudi jaz lahko rečem, da sem odvisna od teka. Oziroma, da potrebujem tek, da se sprostim (če že ne smemo govoriti o odvisnosti :)) vsaj 3x na teden.
In npr. tale dva dni, ko je dež, dež, dež, pa piha in je mrzlo, me prav mori, da ne grem ven. Saj bi lahko šla in sem jezna sama na sebe, ker ne grem tečt. Ampak mi tako teži mrzlo vreme, da se nikakor ne morem spravit, pa četudi samo za 5 km in vem, da bi mi pasalo. Uf, res sem jezna sama na sebe, ker se ne morem dovolj zmotivirati, da je tudi v takšnem vremenu lahko teči. Še bolj sem jezna, ko npr. v petek zvečer nisem šla tečt, z izgovorom: bom šla jutri zjutraj. Ma ja... pol pa takole vreme in me vse mine. Za popizdit. :evil: Zdaj sem vam mal zatežila... :shock:
Upam, da sem se naučila, da ko me prime... grem. Posebej zdaj, ko se pripravljam na ljubljanskih 21.
Uporabniški avatar
 INOT
Uri napisal/-a:Tudi jaz lahko rečem, da sem odvisna od teka. Oziroma, da potrebujem tek, da se sprostim (če že ne smemo govoriti o odvisnosti :)) vsaj 3x na teden.
In npr. tale dva dni, ko je dež, dež, dež, pa piha in je mrzlo, me prav mori, da ne grem ven. Saj bi lahko šla in sem jezna sama na sebe, ker ne grem tečt. Ampak mi tako teži mrzlo vreme, da se nikakor ne morem spravit, pa četudi samo za 5 km in vem, da bi mi pasalo. Uf, res sem jezna sama na sebe, ker se ne morem dovolj zmotivirati, da je tudi v takšnem vremenu lahko teči. Še bolj sem jezna, ko npr. v petek zvečer nisem šla tečt, z izgovorom: bom šla jutri zjutraj. Ma ja... pol pa takole vreme in me vse mine. Za popizdit. :evil: Zdaj sem vam mal zatežila... :shock:
Upam, da sem se naučila, da ko me prime... grem. Posebej zdaj, ko se pripravljam na ljubljanskih 21.

To,da dežuje in da ne greš tečt pomeni samo,da še nisi (dovolj) odvisna.Ko boš pa šla tudi v dežju ali snežnem metežu pol veš,da ti ni več pomoči.Pol ne pomaga niti komuna,niti zdravljenje :D
Uporabniški avatar
 tekačica
INOT napisal/-a:Pol ne pomaga niti komuna,niti zdravljenje :D

Zglasi se pri mojem očetu...on pozdravi vse odvisnosti...samo jaz se mu ne dam. Ker je obupal nad odvajanjem otrok od teka smo sklenili naslednji dogovor. Trening je dovoljen ob vsakem vremenu...tekmovanje po le kadar ne dežuje, sneži in kadar temparature niso pod 0.
Zakaj mi ne pusti še tekmovati ob vsakem vremenu :evil:
Uporabniški avatar
 INOT
tekačica napisal/-a:
INOT napisal/-a:Pol ne pomaga niti komuna,niti zdravljenje :D

Zglasi se pri mojem očetu...on pozdravi vse odvisnosti...samo jaz se mu ne dam. Ker je obupal nad odvajanjem otrok od teka smo sklenili naslednji dogovor. Trening je dovoljen ob vsakem vremenu...tekmovanje po le kadar ne dežuje, sneži in kadar temparature niso pod 0.
Zakaj mi ne pusti še tekmovati ob vsakem vremenu :evil:

Ata,da si pustil Uri tekmovat tud v dežju :evil: Ok?Če ne pa bom prišel tja pa vam bom laufal cej dan okol bajte. :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA