Spadam med tiste, ki pogosto tečejo ponoči, tudi po polnoči in zraven tega še po gozdu. Osebno sem prepričana, da je vsak strah odveč in tudi nikoli nisem imela niti najmanjše slabe izkušnje. Prav tako še nikoli nisem slišala, da bi kakšno tekačico kjerkoli v Sloveniji napadli. Zato mi kraj pameti ne pade, da bi se odpovedala miru in spokojnosti samotnih nočnih tekov po gozdu samo zato, ker obstaja 1e-9 možnosti, da se mi pri tem kaj zgodi. In kot je omenil en predhodnik, je veliko večja možnost, da me jutri pri prečkanju prehoda za pešce povozi avtobus. Kar se pa tiče babic, tet in ostalih, ki se ob tem zgrozijo in ti brez vsakršnega konkretnega argumenta (npr. kakšnega primera) dobronamerno svetujejo, pa jih je najbolje preslišati.
Sicer pa težavo s svetlobo pri nočnem teku ponoči uspešno rešujem s Tikkino, ki jo držim tako, da si osvetlim pot kakšna dva metra pred sabo. Na ta način zadosti hitro vidim vse korenine in luknje. Sedaj ko ni listja na drevjih pa včasih zadošča že svetloba polne lune. Je pa res da nekih hitrostnih rekordov pri takšnem teku ne dosegam, zato pa je učinek toliko bolj viden v 'peace of mind'. To pa je tudi glavni razlog, da zelo rada tečem.
Lep pozdrav
Andreja