Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 tae
MihaPR, Vesel sem, da verjameš vame, tako kot tudi sam vase. Mihati moramo razturat, a ne :D :D :D :D :D :D
Uporabniški avatar
 incic
naj povem da teža ni velik problem edino če je tekač že res full petežek.
sem visok 183 pa tehtam 67kg pa ne laufam nič počasnje kot pred enim letom ko sem mel 62kg....
 Nataša
Po moje bi blo zanimivo, če bi se Aleš oglasil v tej temi... :lol: 8)
Uporabniški avatar
 ales
Nataša napisal/-a:Po moje bi blo zanimivo, če bi se Aleš oglasil v tej temi... :lol: 8)

Ja in kaj bi rada slišala.. Mogoče to, da ko sem imel 65 kg sem tekel kilometer 2.40, zdaj pa z 83 kilogrami komaj spravim skupaj 3.30..

Sem že ob odgovoru hribovca hotel napisat..hribovca za predsednika.. Tele moje kile imam jaz bolj za izgovor, da mi ni treba preveč trenirat, ali pa mogoče celo za tisto (pred)zadnjo oviro do boljših tekaških dosežkov, a hkrati zagotovilo, da pri teku ne pretiravam. Tri leta brez poškodb je pa tudi nekaj(če ne štejem tiste neumnosti s šprintarcami na tartanu).

Sem pa vesel, da imajo tudi drugi "težave" s kilogrami. Tini, kolk velik bo že tist prašiček?
 Nataša
ales napisal/-a:Ja in kaj bi rada slišala.. Mogoče to, da ko sem imel 65 kg sem tekel kilometer 2.40, zdaj pa z 83 kilogrami komaj spravim skupaj 3.30..

ne, to, kolk tečeš na 10 km, naj se suhci mal zamislijo :wink:
 hribovc
tae napisal/-a:Hribovc, velik sem 171 cm in imam med 60 in 62kg. V teku sem res še bolj začetnik, nikakor pa ne v športu. Star sem že 30, vendar se z različnimi športi ukvarjam že vse življenje. Zakaj misliš, da je ta čas zame nemožen-nedosegljiv?

Oprosti, ampak tile podatki. Ti pridem osebno čestitat že za 38. 35 žal. Pa ne zameri. Moje skromne izkušnje o športu pač.

če bom navedel konkretno zakaj, brez tega da te ne poznam, bom ubil sanje mnogih
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
hribovc napisal/-a:
tae napisal/-a:Hribovc, velik sem 171 cm in imam med 60 in 62kg. V teku sem res še bolj začetnik, nikakor pa ne v športu. Star sem že 30, vendar se z različnimi športi ukvarjam že vse življenje. Zakaj misliš, da je ta čas zame nemožen-nedosegljiv?

Oprosti, ampak tile podatki. Ti pridem osebno čestitat že za 38. 35 žal. Pa ne zameri. Moje skromne izkušnje o športu pač.

če bom navedel konkretno zakaj, brez tega da te ne poznam, bom ubil sanje mnogih

Ja nekaj je že napisal Hribovc in ima kar nekaj prov pa ne da bi koga hotel užaliti ali kaj podobnega, ampak gre se zato da ima vsak človek nekje svoje fiziološke in delno tudi genetske rezerve.Ko prideš do neke idealne teže za tek in rezultati negredo več naprej je to trenutna tvoja maksimalna pripravljenost in rezultat, ki ga ne boš več premaknil.Če se pa potem ne ubadaš več toliko z rezultati, ampak ga probaš ohranjati se pa z ostalimi rezultati ni treba več ubadati in samo še uživaš!
Prisluhni svojemu telesu in ne samo glavi!
ČAO!
Uporabniški avatar
 Athena89
andrejl napisal/-a:ja, v popolnem svetu mogoče 8)

se pa fino sliši, nič ne rečem... :lol:

heh :D
me pa prav zanima kok % vi mislite da je talent, kok % pa trening?
Uporabniški avatar
 mirko1
hribovc ne se jezit, to je le moje osebno mnenje z mojimi izkušjami:
tae,če si v teku začetnik, predvidevam da se še nisi poglobil v prave priprave za dosego najboljših rezultatov, ki si jih sposoben doseči.
to pomeni:bazni tek, trning moči-tek v hrib, ter trening hitrosti-intervali.
s pravilnim pristopom lahko svoj rezultat zelo izboljšaš.
če ti bo uspelo napredovati brez poškodb, boš na tem forumu že čez dve do tri leta napisal, da si z doseženem rezultatom zadovoljen in ne bom se čudil, če bo to 35/10 :D
athena, moje mnenje o talentu:15%talent, 85%trening,prehrana...
lp,mirko
Uporabniški avatar
 andrejl
Athena89 napisal/-a:heh :D
me pa prav zanima kok % vi mislite da je talent, kok % pa trening?

boljši so rezultati, večji je odstotek talenta. vsak povprečen tekač lahko odteče maraton pod 3h s vsaj približno pravilnim treningom, samo talent pa ga lahko odteče pod 2:30.

to, da je rezultat 90% treninga in 10% talenta, je ena navadna floskula, s katero starši motivirajo svoje otroke, da bi bili bolj pridni. in s katero se tolažijo(mo) rekreativci, v smislu "saj bi lahko tekel 10km pod 35min, samo če bi bolj treniral, ampak kaj ko nimam časa" :lol:

lp, andrej
 hribovc
Ko sem Petra Wrolicha vprašal, kaj odloča med vrhunskimi kolesarji (talent, delo) je dejal:" V vrhu so vsi talentirani, odvisno je samo kako ga izkoristijo z delom."
 hribovc
Še ena od Wrolicha:

Ko so Jana Ullricha nekoč na treningu pozimi v Španiji vprašali, zakaj ostaja v hotelu in ne gre z ostalimi na trening, je dejal:"Trenirajo samo tisti, ki talenta nimajo".
Uporabniški avatar
 tini
ales napisal/-a:Ja in kaj bi rada slišala.. Mogoče to, da ko sem imel 65 kg sem tekel kilometer 2.40, zdaj pa z 83 kilogrami komaj spravim skupaj 3.30..

Dej, odpri ze enkrat tisto temo - best***** :) !

ales napisal/-a:Sem pa vesel, da imajo tudi drugi "težave" s kilogrami. Tini, kolk velik bo že tist prašiček?

"Ovoliko" :) .

lptini
 laufar
Naslov teme mi sploh ni všeč, zato sem jo odpru šele ko sem vidu, da sta se oglasila moja prjatla hribovc in andrejl. O talentu in treningu sploh ne bi, že to, da se možakar sprašuje, kdaj bo osvojil medaljo, pove vse. Če pri 30-tih sprašuješ, kdaj bo prva medalja, potem..................(nej mi oprosti Lučko :lol: ),potem nej ti Boh pomaga! 8)
Uporabniški avatar
 lojzeP
laufar napisal/-a: Če pri 30-tih sprašuješ, kdaj bo prva medalja, potem..............

Končno eno smiselno mišljenje povezano z naslovom teme. :clap:

Saj se sploh ne bi vtikal v detajle, samo je toliko enega nesmiselnega modrovanja v smislu ......... ko mi v mladosti nekaj ni uspelo, bom pa malce starjši .......... , ki več ali manj vodijo v prezgodnje zaključevanje "velikih karier", ali popolno zasičenost v momentu, ko posameznik doseže malce boljši rezultat.
Večina, ki si postavlja nerealne cilje se ne zavede, da je potrebno živeti naprej tudi, ko ( morda ) dosežeš zastavljeni cilj.
Obremenjevanje z rezultati, in tudi morebitno uspešno doseganje le-teh, ne odtehta prijetnih druženj, in novih poznanstev, ki se dogajajo po tekih.
Ko bi se človek, ki piše o "hudih podvigih na stara leta" večkrat udeležil kake analize, bi sam z lahkoto ugotovil, da ni smisel teka le v doseganju številk, ampak obstajajo tudi stvari, ki jih morda še ne pozna .......

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA