tek_v_snegu napisal/-a:Marko M napisal/-a:tek_v_snegu pravi:
Ja prodajalci nutrientov pac morajo sluziti kar itak daje narava.
Morda pa bi bilo boljse manj citati knjige in v prakso preliti z lastno osebno izkusnjo recimo tipicen ritem sportnega rekreativca:
sluzba, funkcionuiranje doma, rekreacija-trening, weekend prireditev...
Pa tudi obstaja literatura ki nutriente v obliki prehrambneih dodatkov opisuje doglorocno kot nevarnost za telo.
Dragi tek_v_snegu... delam z slovenskimi vrhunskimi športniki in moje izkušnje, znanje delim z ostalimi. Ne verjamem, da bi bil tako zelo uspešen, če ne bi svoje znanje iz knjig povezal z izkušnjami, ko imaš v rokah nekoga, ki nastopa na svetovnih in evropskih prvenstvih moraš biti 200% prepričan v delo, odločitve in zaključke, ki jih sprejemaš, napake niso dovoljene. strokovne knjige, praksa in uspešno delo so moj posel in moj hobi. predvsem pa poskušam biti objektiven, poznati stvari s katerimi se ukvarjam in posredovati informacije naprej.
nikakor pa nočem delati reklame za športne dodatke, pišem samo o tem kako smo v kritičnem trenutku ostali na drugi strani meje prepovedanih sredstev in kako smo s hrano in prehrambenimi dodatki izboljšali kri. objavim tudi kakšno zanimivost za katero mislim, da bilo dobro vedeti. reklame pa ne delam nikomur. nisem goreči zagovornik dodatkov k prehrani, mojim varovancem pomagajo, to kaže tudi krvna slika, testiranja in rezultati. verjamem v tvojo strokovnost, jo spoštujem prav tako spoštuj ti drugačno mnenje od tvojega.
lep dan Marko
Ja potem se postavi vprasanje smisla...
No ker sem rekreativec in vecina na tem forumu menda je in rekreativci so poslani da ocitno zivijo od cesa drugega kot je tek otrj se imajo druge obveznosti in morajo biti maksimalno regenerirani na delovnem mestu in pri drugih zadevah.
Vsako nenaravno obnasanje cloveka se mascuje. In dolgorocno so tudi umetni prehrambeni dodatki unicevanje telesa. Jaz sem sicer to samo zacutil kot malce prevec navdusen rekreativec-maratonec ampak nekaj literature in drugacni pogledi nekaterih ultra-maratoncev in gorskih maratoncev v tujini ( ki jih sicer dvomim da so najdeni v skriptah fakultete za sport ). Ampak saj ne gre zato ...gre pac zato da pot ki jo predlagas in zastopas je itak ze znana tam ni kaj za uporabiti nic ni za spoznati novega pa se ne garantira tistega kar rekreativec potrebuje:
- garancijo za dolgorocno zdravje , inteznivno uspesnost na vseh podrocjih dela pa da ne b treba na forumuih jamrati o boleznih pac pa o lepoti zivljenja in gibanja v naravi. Ne zivimo pac vsi od sponzorjev in davkoplacevalskega denarja. Eni si z rekreacijo vzdrzujemo zdravje in ker rekreacija ni dovolj in jamranje da je vse itak zastrupljeno tudi ni dovolj pac moras izbrati neko pot in hvala bogu-
Za sportno robotiko pa verjamem da je laboratorijski princip vlij vase in zmeri ter narkomanska odvisnost od vsakega testnega poskusa praska nujno potrebna. Sicer pa moje spostovanje ker verjetno uzivas pri delu jaz bi tudi na tvojem mestu ampak pac to ni za rekreativno pdrocje sporta.
Ja kje pa piše da tudi to ni za področje rekreativnega športa, za nekoga ja za nekoga ne, tako pač je.Bistvo je da si ljudje posredujemo nova znanja, da si razširimo svoja obzorja znanja o tem in onem.Pa naj bo dobro ali slabo.Vsak človek je pa poglavje zase, kar se tiče same sestave.Smo si lahko samo podobni po telesnem ustroju, po samem funkcioniranju pa mislim da ne.
Že to pove podatek da ima vsak človek drugačne prstne odtise, kaj šele drugega.
Tudi zdravstvo na tebi služi denar pa ravno tako funkcioniraš tako ali drugače.Že ko greš k zdravniku neveš koga bi poslušal.
Ali ni tako?
Si pač prepričan da govori tebi v dobro.Ampak vseeno potem prebiraš kako dodatno literaturo, da izveš kaj novega kar bi mogoče ustrezalo tvojemu telesu, in potem seveda premisliš če lahko premisliš o tej stvari.
Nekoga zanima tako široko področje, pa mogoče tega nikoli ne bo uporabljal pri svojem rekreativnem udejstvovanju.Se bo pa vsaj znal o nečem z nekom pogovarjati

.
Mogoče pa prihaja čas RAZSVETLJENSTVA

.
Mogoče nam boš pa ti odprl luči

.
Pa brez zamere tako pač mislim!
ČAO!
TOMAŽ ZUPANČIČ
...danes je tvoj dan, izbira je tvoja...
http://www.adolimpik.com/