Danes sem pa totalno za en sit.
Moški svoja spoznanja izustijo šele takrat, ko so jim dejstva popolnoma znana in jasna, ženske pa medtem, ko govorimo. In ker ta trenutek nimam ob sebi nikogar, se bom kar vam zjokala v firtah.
Zaradi bolezni v otroštvu, katere navidezne posledice so bile v glavah zdravnikov, staršev in tudi moji prisotne kar 40 let, sem prve tekaške korake spoznala šele pri 41-tih. Od tedaj je minilo eno leto, pretekla sem nekaj čez 300 km in najdaljša razdalje je 8 km, ki jo tečem 2-3x tedensko.
Čarobni in nepozabni so bili občutki, ko sem v lanskem oktobru brez vmesne hoje, prvič pretekla en cel kilometer.

Skoraj bi na večerjo peljala družino! Toda danes, danes sem čisto nezadovoljna s svojimi dosežki, čeprav brez hoje pretečem 8 KM. Tečem po penzionistično. Moj MSU je še vedno 85%, tek mi še vedno predstavlja hudo matrungo (velikokrat cincam, ali na grem tečt ali hodit v hrib) in utrujenost... Sledi "endorfinov sreče", so komaj kdaj opazne.
Sploh ne veste, kako sem zavistna, ko se pogovarjate o hitrosti, številu KM, kako se brezskrbno prijavljate na vse tekme po spisku, ko se dogovarjate o skupnih treningih... Res, potrpežljivost ni moja vrlina.
Ampak tako zelo si želim biti del tega tekašega življenja!!!
Matjaž ima prav, da potrebujem zunanjo spodbudo in to velikoooo...
Ugotovitev

Vir nezadovljstva sta 2 kg špeha in škatla cigaret, kar je posledica finiša pri diplomi, ki je nikakor noče biti konca.
Sklep:

Še pikico pritisnem (pri diplomi) in čiki letijo v koš skupaj s faracajgom, konec s čokoladami, sendviči in drugo svinjarijo, ki mi občasno pričara tiste endorfine sreče.
Cilj

do Sežane matrunga, od tu dalje pa bo vse en sam smeh, pa 5 kg dol

, da dobim krila in poletim na jesenski ljubljanski polmaraton.
Tako, mi je že lepše, pa še sonček je pokukal!