Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 KHAN
CITIRAM :((((Poleg tega pa je tek na ultra dolgih razdaljah hudo individualna disciplina, ki se ji moraš posvetiti sam, brez ozira na potencialno družbo, saj ti prijatelj oz. prijateljica na kakšni preizkušnji, ko boš zapadel v psihično krizo, ne bo kaj prida v pomoč.

Toda ključ do uspeha se skriva v tvoji glavi in le v majhnem deležu v nasvetih, ki jih boš pobral na forumu.))))
..

Imaš popolnoma prav, da so ultrateki zelo težka psihična preizkušnja! D. Mravlje se je za tek čez Ameriko več kot eno leto psihično z avtosugestijo pripravljal na ta dvomesečni pekel! Če ultra tekač na tako dolgih tekih samo pomisli koliko km je še pred njim cilja nikoli ne bo videl!!!
Potem pa moraš biti še prepričan vase, da stvar zmoreš; nikoli ne smeš podvomiti vase, prepričan moraš biti, da zmoreš preteči take razdalje! :lol: :lol: :lol:
Nazadnje spremenil KHAN, dne 17 Maj 2006, 13:11, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 KHAN
CITIRAM: (((Midva z Zvonetom pa pocenjava velikokkrat kaksno preko 100tke pa se pridruzi da vidis ce si kje tukaj noter.

Ampak saj ves...
ce gres tect maraton in ce na 10km-u mislis kje je 42km potem zaisugrno ga ne bos pretekel...
Vedno moras misliti na kilometre ki so tocno pod tvojimi nogami.

Cisto preprosto zacni tako kot si ti kolegi TFovci svetovali kar zacni pri 5ih in spostuj vsak kilometer ki ga bos dodal. Tako bos najhitreje prisel najdlje....[/quote])))

Praviš, da je ultramaraton še nekaj najlažjega!? Lahko, če tečeš tako ,,hitro,, da skoraj hodiš! Upam, da se bomo kdaj srečali na kaki ultra tekmi pa bomo videli, če sem zraven oz., če si ti zraven!!! :twisted:
Ej ne me sedaj podcenjevat, ker nisem začetnik kot ti misliš!!! Moj trening je trenutno takle ( trenutno, ker sem se malce pretreniral):
PON: 8-1o km
TOR: cca.15 km
SR: 8.10 km
ČET:tek čez drn in strn cca. 2 ure in pol
PET: tek v hrib
SOB: 15+ km
NED : daljši tek recimo 30 do 40km pa tudi več
Če te zanima Mravlje je skoraj moj sosed. :lol: :lol: :lol:
Nazadnje spremenil KHAN, dne 17 Maj 2006, 13:19, skupaj popravljeno 3 krat.
Uporabniški avatar
 INOT
Vidim,da si ti še res zelo svež v teh zadevah.Brez prave predstave o vsem.To kar si napisal boš tako ali tako slej kot prej sam pogruntal :D
Pa naj ti prvi daljši trening (tam nad 35 km) ne vzame poguma.Če želiš tečt razdalje daljše od klasičnega maratona se boš moral navadit na samotne treninge,dolgčas,bolečine...
Pa če nimaš vsaj 5 let tekaškega staža raje še malo počakaj z vsem skupaj.
Sicer pa preizkusi se najprej sam.Naredi za začetek en trening do skoraj popolne utrujenosti in že kar močnih bolečin v mišicah.( vsaj 35 km).Če ti to ne bo vzelo poguma imaš šanse,da boš nekoč ultramaratonec... :D
Vso srečo!
Uporabniški avatar
 KHAN
INOT napisal/-a:Vidim,da si ti še res zelo svež v teh zadevah.Brez prave predstave o vsem.To kar si napisal boš tako ali tako slej kot prej sam pogruntal :D
Pa naj ti prvi daljši trening (tam nad 35 km) ne vzame poguma.Če želiš tečt razdalje daljše od klasičnega maratona se boš moral navadit na samotne treninge,dolgčas,bolečine...
Sicer pa preizkusi se najprej sam.Naredi za začetek en trening do skoraj popolne utrujenosti in že kar močnih bolečin v mišicah.( vsaj 35 km).Če ti to ne bo vzelo poguma imaš šanse,da boš nekoč ultramaratonec... :D
Vso srečo!

Le kako si tako prepričan, da o vsem skupaj nimam nobene predstave!??? :evil: Že ene parkrat sem pretekel malo več kot pa 35 km pa mi ni vzelo poguma! Tudi treninge imam samotne...Nekateri ste se spravili name pa mislim, da vi nimate prave predstave o tem!!!
Uporabniški avatar
 mirko1
khan, trening, ki ga izvajaš, po moje ni tako slab. jaz imam pol lažjega, pa vseeno razmišljam, da bi letos preiskusil tek čez pohorje-65 km.
se vidimo tam.
uživaj še naprej in lep pozdrav,mirko
Uporabniški avatar
 INOT
KHAN napisal/-a:
INOT napisal/-a:Vidim,da si ti še res zelo svež v teh zadevah.Brez prave predstave o vsem.To kar si napisal boš tako ali tako slej kot prej sam pogruntal :D
Vso srečo!

Le kako si tako prepričan, da o vsem skupaj nimam nobene predstave!??? :evil: Že ene parkrat sem pretekel malo več kot pa 35 km pa mi ni vzelo poguma! Tudi treninge imam samotne...Nekateri ste se spravili name pa mislim, da vi nimate prave predstave o tem!!!

Ti si pa neki zamerljiv tip vidim :D
Nihče se ni spravil nate.Pišeš pač tako nepovezane zadeve,da se te ne da tako enostavno razumeti...Pol pa pride do nesporazumov :D
Niti ne poveš koliko časa že treniraš,kakšni so tvoji časi,cilji...Kako naj ti pol človek da kak nasvet? :D
Če z lahkoto na treningih delaš 35-40 km kot pišeš pol si že tako ali tako ultraš.Pol moraš samo še izboljšat hitrost pa še kakšne finese.
Če ne prej imaš sedaj v Grosuplju na 24 urnem teku priložnost preizkusit iz kakšnega testa si.Zadaj si cilj pretečt recimo vsaj 100 km.Je pa zanimivo,da pri svojih treningih nimaš niti en dan počitka v tednu.Tolko le glej,da se ne boš dolgoročno skuril...
Uporabniški avatar
 matjaz
Če te zanima Mravlje je skoraj moj sosed. :lol: :lol: :lol:[/quote]

MOJ SOSED JE ZADEL NA LOTU. ZAL MENI TO NIC NE POMAGA. :D :D :D
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
KHAN napisal/-a:CITIRAM: (((Midva z Zvonetom pa pocenjava velikokkrat kaksno preko 100tke pa se pridruzi da vidis ce si kje tukaj noter.

Ampak saj ves...
ce gres tect maraton in ce na 10km-u mislis kje je 42km potem zaisugrno ga ne bos pretekel...
Vedno moras misliti na kilometre ki so tocno pod tvojimi nogami.

Cisto preprosto zacni tako kot si ti kolegi TFovci svetovali kar zacni pri 5ih in spostuj vsak kilometer ki ga bos dodal. Tako bos najhitreje prisel najdlje....
)))

Praviš, da je ultramaraton še nekaj najlažjega!? Lahko, èe teèeš tako ,,hitro,, da skoraj hodiš! Upam, da se bomo kdaj sreèali na kaki ultra tekmi pa bomo videli, èe sem zraven oz., èe si ti zraven!!! :twisted:
Ej ne me sedaj podcenjevat, ker nisem zaèetnik kot ti misliš!!! Moj trening je trenutno takle ( trenutno, ker sem se malce pretreniral):
PON: 8-1o km
TOR: cca.15 km
SR: 8.10 km
ÈET:tek èez drn in strn cca. 2 ure in pol
PET: tek v hrib
SOB: 15+ km
NED : daljši tek recimo 30 do 40km pa tudi veè
Èe te zanima Mravlje je skoraj moj sosed. :lol: :lol: :lol:[/quote]

Ne Mravlje me NE zanima. Njegov nacin treninga kot ga je omenjal mislim da je zame neprimeren.

Kot sem rekel trening ultra-maratona kot je ze nekdo omenil je tako enostaven da je najboljse da si postavis oz. lastno pot spoznavanja.

Ajde da predjemo u praksu...

Pridi na Pohorje prvi pa bomo videli kaksnega ultrasa se bo dalo narediti iz tebe.
 Igi69si
Jaz sicer tečem že več let po malem, če bom pridn tako kot sem bil do sedaj, bom letos prvič šel na ljubljanski maraton. Se pravi, sem bolj tm pri taslabih rekreativcih.

Ampak KHAN, študirat o tem, kako bi se udeležil ultramaratona, ne da bi prej vsaj nekajkrat pretekel 42 km pa res ne vidim.
Uporabniški avatar
 vanja
mirko1 napisal/-a:khan, trening, ki ga izvajaš, po moje ni tako slab. jaz imam pol lažjega, pa vseeno razmišljam, da bi letos preiskusil tek čez pohorje-65 km.
se vidimo tam.

No, jaz sem na istem... :D Se vidimo na Pohorju!
Uporabniški avatar
 KHAN
Se opravičujem , ker ne vem :oops: vendar kdaj pa je tek čez Pohorje? :?: :?: :?:
Uporabniški avatar
 KHAN
CITIRAM: (((Kot sem rekel trening ultra-maratona kot je ze nekdo omenil je tako enostaven da je najboljse da si postavis oz. lastno pot spoznavanja.)))

:shock: :shock: :shock: .... :wink: !!!
Uporabniški avatar
 svizec
Ero, pa te vse te tekme ne bodo skurile?

Jaz imam v planu samo točki 1 in 4, pa še to obe kratki in se že sprašujem kam bom dal noge po vsem tem :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA