Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
daneb,
res bi bilo dobro, da bi opisal to pot na Veliko planino, ki je posuta s pasjimi iztrebki in ostale poti polne krvoločnih pasjih tolp, da se jim bomo znali izogniti. Jaz imam očitno takšno srečo, da do sedaj nisem naletel na takšne predele, pa bi rad, da tako ostane. Me pa čudi, da se na Veliki planini dovoli kravam iztrebljati se kar na počez, da vse smrdi in morajo motokrosisti voziti slalom med kupčki. No, malo za hec... ne bodi hud ampak res mi ni prav, da se nas vse lastnike psov histerično meče v en koš in bi se kar z zakoni določalo nagobčnike itd. Pes je vzgojen toliko kot je vzgojen njegov lastnik in včasih bi bilo bolje, da bi se za nekatere ljudi predpisali nagobčniki... In čisto po resnici; skoraj vsak dan grem na Stari grad pa sem večkrat stopil v človeški kot pasji d... Boš rekel, da vsak berač svojo malho "brani", mogoče, da sem kot lastnik psa nekoliko pristranski, trudim se da ne bi bil, za koga pa ti navijaš? Moto klubi imajo tudi svoje forume in tukaj je smo ena cvetka:
Itaq, ga ni čez Kisovc po snegu...sicer je to še slikca z mojim tastarim quadom, ampak vseen...

ostalo si pa najdi sam, če te zanima.
Damijan,
kot sem že rekel, zakon je eno, izvajanje le tega pa drugo, na istih forumih se da izvedeti kaj si mislijo motokrosisti o tem. Pa jih nočem tlačiti vse v en koš, kot nismo lastniki psov vsi enaki, tudi motoristi niso, poznal sem jih precej, takšnih in drugačnih, tudi tiste, ki se vozijo po predelih, kjer se ne bi smeli, po svoje razumem-so pač izkoristili neurejene razmere oz. nezmožnost oblasti, da jih uredijo kot je treba. Tudi sam sem (ko sem bi mlad in nespameten) naredil kaj, kar nebi smel, ampak nihče mi tega ni niti poskusil preprečiti...
Vsi potrebujemo svoj življenski prostor, ki bo sicer samo kompromis, ampak v tolikšni izbiri intresov ne bo šlo drugače!
Uporabniški avatar
 daneb
Kar nekaj se Vas je odzvalo na moje pisanje in tako je tudi prav saj samo s skupbimi močmi lahko kaj spremenimo. Hvala bogu, da na Veliki planini še ni tako hudo, kot berem, da je na Pohorju. Tukaj pri nas so še vedno največji onesnaževalci turisti saj po končani zimski sezoni, ko se sneg umakne v višje predele se pokaže kultura nekaterih pohodnikov. Ne razumem, da polno embalažo vseh vrst lahko prinesejo gor prazno, ki pa je neprimerno lažja pa ne zmorejo več toliko moči, da bi jo odnesli nazaj v dolino res ne razumem :bum:
Uporabniški avatar
 jan_jan
V soboto, torej dan po daljšem deževju sem se odločil matrat svoje telo na Veliko Kopo. Teren je bil razmočen, blata na pretek, na vrhu še ostanki snega. Dan kot nalašč za ljubitelja miru in svežega, ostrega zraka. Nikjer žive duše.Ko sem prisopihal na vrh Male kope pa naenkrat po smučišču navzgor parajoče brnenje dveh motoristov. Predstavljajte si, kako je letelo blato in trava po zraku. Sicer pa je stvar prišla že tako daleč, da imajo posamezniki "narejene" utečene poti, po katerih nato stalno vozijo, tako da podrasti tam praktično ni več. Ob tem sem res :evil: , ker ne morem storiti popolnima nič, lahko jih le nemočno opazujem in čakam, da se odpeljejo. Žalostno-vendar resnično. Saj je že damijan pisal o UREDBI o prepovedi vožnje z vozili v naravnem okolju, samo takšni ljudje se na vse to požvižgajo.
jan_jan
Uporabniški avatar
 jan_jan
...saj ne vem, kdo ima koga za norca...članek v Večeru

Datum: Torek, 6. Junij 2006 - Stran: ČRNA KRONIKA

Globe in opozorila na Pohorju

Minulo nedeljo med 9. in 16. uro so mariborski policisti na območju Pohorja izvedli poostren nadzor nad varstvom okolja, kjer so ugotavljali kršitve določil Uredbe o prepovedi vožnje z vozili v naravnem okolju. V nadzoru so sodelovali še policisti gorske policijske enote in helikopter Letalske policijske enote. Zaradi kršitev omenjene uredbe so policisti oglobili dva voznika osebnih avtomobilov in izrekli opozorilo sedmim kolesarjem.

..to so pa kasirali...

lepe sanje

jan_jan

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA