Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
tek_v_snegu napisal/-a: ... In potem najprej osojis pravilno in enekomerno globoko dihanje in sunkovito izdihavanje...

Dihanje je res pomembna stvar. Zanima me, kje piše kaj o sunkovitem izdihu. Doslej sem bral o temeljitem izdihu, dolgem izdihu ... sunkovite izdihe pa zasledim predvsem pri gorskih tekačih pri vzponu.
Hvala za vsak namig.
LP
:juhuhu:
Uporabniški avatar
 Bernie
Najprej lep pozdrav vsem na forumu!!!

Prebrala na novo napisano doživetje na teku od Fotra in moram napisati, da zelo rada berem njegove stvaritve.
Naj izrabim ta forum, da še enkrat vprašam Celjane, če ve, kdo dolžino opisane trase. Težim samo zato, da bi vedela koliko pretečem. Začnem pri ŠPICI za Savinjo, potem po poti mimo INGRADOVE betonarne do VISEČEGA MOSTU preko Savinje potem po poti v gozd po makedamu čez hrib in pridem ven v LISCAH KASEZE,,potem pa zopet čez most im konec pri Špici. Ali je že kdo zmeril to pot?
HVALA!!! :lol:
Uporabniški avatar
 hudirudi
Doslej sem bral o temeljitem izdihu, dolgem izdihu ... sunkovite izdihe pa zasledim predvsem pri gorskih tekačih pri vzponu.

zivjo

sam pri sebi opazim, da ko tecem in diham po nacelu, vdih - vdih - izdiiih, sem ravno v pravem tempu. torej dva n otr, en dalsji ven.

lp HR
 amaze646
Bernie napisal/-a:Lep pozdrav!
Ali kdo od CELJANOV ve, kako dolga je približno pot ob Savinji začevši pri Špici mimo betonarne Ingrad do visečega mostu, pa krog nazaj po drugi strani Savinje do parkirišča ( Partizanska cesta ) .

Ja pribljižno. Jaz sem iz Petrovč in tečem iz petrovč do špice ali se dlje. Grem ob savinji ker je super pot za tekanje res. Am od špice pa do savinjskega mosta v Kasazah je direkt 10 kilometrov. Torej je do visecega mosta okoli 3-4 kilometre.
Uporabniški avatar
 Romch
Bernie napisal/-a:Najprej lep pozdrav vsem na forumu!!!

Prebrala na novo napisano doživetje na teku od Fotra in moram napisati, da zelo rada berem njegove stvaritve.
Naj izrabim ta forum, da še enkrat vprašam Celjane, če ve, kdo dolžino opisane trase. Težim samo zato, da bi vedela koliko pretečem. Začnem pri ŠPICI za Savinjo, potem po poti mimo INGRADOVE betonarne do VISEČEGA MOSTU preko Savinje potem po poti v gozd po makedamu čez hrib in pridem ven v LISCAH KASEZE,,potem pa zopet čez most im konec pri Špici. Ali je že kdo zmeril to pot?

Živjo! Relacija Špica - Betonarna - Petriček , natančno 6,3 km, če še imaš kakšne želje pa vprašaj, imam vse trase izmerjene!

Lp
Tomaž
 eggy
Bernie.....
Ko sem tole brala, sem prav podoživljala svoje prve tekaške korake.

Začeti ni lahko. Se spomnim....po prvih tekih sem bila pravi "invalid", ampak danes mi je pa hecno, ker tista razdalja ni bila enostavno NIČ. Biti moraš preprosti dovolj vztrajen...ali pa trmeast, ampak.....se izplača.

In če ti tako enostavno pretečeš 6.3 km......huh, si že zelo dobra. Bravo!
 MajaS
čao
sem mela iste probleme s tem, da nisem vedela koliko pretečem, potem sem pa na netu najdla eno super stran, ki uporablja google maps, kjer v satelitski posnetek vrišeš svojo progo, program ti pa poda vse podatke. Problem je le v tem, da za Slovenijo ni na voljo karte in tudi ne hibrida karta/satelit, vendar pa če poznaš svojo progo, jo boš našla tudi na satelitskem posnetku iz vesolja brez vpisanih ulic, čeprav boš verjetno imela nekaj težav, preden boš uspela najti celje. S klikom na S oz. F (Start/Finish) pa se ti odpre meni, kjer lahko preklopiš med miljami in kilometri, se obrneš in greš nazaj po isti poti, program pa ti celo izračuna hitrost in čas, če vneseš podatke, vsako ruto pa lahko seveda tudi shraniš.
Naslov:
http://www.walkjogrun.net/index.cfm?lg= ... 2&c=Europe

ali pa v google vneseš running routes europe in je ta eden od prvih zadetkov

lp
maja
 <toma>
Bernie napisal/-a:Najprej lep pozdrav vsem na forumu!!!

Pot od visečega mosta po desni strani savinje pa do krožišča je 3,5 km. Znimajo pa me dve razdalji:
a) razdalja od mosta čez savinjo pri bazenu pa do visečega po levi strani Savinje?
b) razdalja po levi strani Savinje od mosta čez Savinjo pri bazenu, mimo visečega, čez most pri arjevasi in po desni strani savinje mimo petrička do krožišča?

LP
Uporabniški avatar
 Bernie
Pozdrav!

Kar sedem mesecov je minilo od takrat, ko sem se odločila, da pričnem redno teči. Hvala za napisane kilometre, da se malo orientiram, koliko km ima moja izbrana trasa. Nabavila sem tekaško stezo, je fajn, vendar ni takšnega filinga, kot teči zunaj. Pretečem vsak dan okoli 5-8 km. Hitrost je še počasnejši tek, vendar, kot predstavnica ženskega spola, se še rada kaj pogovarjam vmes. Drugače pa je zame tek velika sprostitev, filter celega dne, čas, ko ga imam samo zase, ko se zdaj brez slabe vesti odpravim od doma, pa mož rihta tri otroke, ko sem po teku boljše volje, ko imam več energije...
Zanima me, kakšne učinke pa ima tek na vas? To vedno z zanimanjem poslušam in berem, MI DA MOTIVACIJO!!

Pozdrav!
AJA, DANS PA NA VOLITVE, POTEM PA TEČI! :lol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA