Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 potepinko68
Tatjana :laola

... tvoje sporočilo pa res pomeni smao eno.. da se da in da je fino!

lp,
potpeinko
Uporabniški avatar
 Tatjana
Sebi napisal/-a:Kje najdem kakšen program treninga?

Enega najdeš tukaj.
Uporabniški avatar
 Sebi
Tatjana hvala! A naj še na kaj pazim :roll: ?
Uporabniški avatar
 Tatjana
Pazi, da boš zadosti počivala - pa ne rabiš ležati in gledati TV - kakšna druga dejavnost (npr. kolo) je ok. Opazuj počutje in ne zanemari tudi najmanjše bolečine, če se pojavi. Predvsem pa uživaj v teku! ;)
Uporabniški avatar
 Sebi
Počivati tako ali tako nimam časa - zaradi psa ne. Če že nič drugega ne moram vsak dan narediti vsaj 4 ure hitrega sprehoda z njo...

Hvala vsem! Pa če še kakšna ideja / nesvet / komentar / itd. pade na tem postu, bom zelo vesela!
Uporabniški avatar
 še1PR
Sebi napisal/-a:No, tako čisto brez kondicije nisem: s psom naredim najmanj še 1,5 ure hitrega sprehoda in potem pozno popoldan kombiniram med 12 km - 16 km rolanja, kakšnim pohodom na Pohorje, 45 min treningom z utežmi ali pa še enim 2 urnim hitrim sprehodom.
Edini cilj mi je uživanje, veselje in udeležitev ter priti do konca na polovničnem maratonu. Čas mi ni pomemben.

Sebi,
tole je skoraj tako, kot bi lahko lani na začetku aprila opisovala sebe! (Samo takrat sploh še nisem mislila na polovične maratone, ampak le, da pridem s sotekačicama čez cilj trojk!)
Septembra sem imela pa 1. 21ko za sabo! :)
Torej: da se! :lol: Pogumno :!:
Uporabniški avatar
 Sebi
Yes! Saj se ne dam! Probati ni greh...
 matej-jethro
Klaudi ima pa novo budilko,ki celo zvoni :wink: ampak ob 5h????sej verjetn pol kr v miže tečeš, a ne :idea: šokiran sem, ker nisem verjel, da lahko ob tej rani uri že odlepiš oči in modro pogledaš na cesto, ki ti pod nogami beži :) :cast1:
no ja, ohrani to lepo navado :wink:
Uporabniški avatar
 klaudi
Ne Matej, nič ne spim na cesti. Sem na preži za medvedi.
Tisti redki občani, ki grejo že tako zgodaj v službo, pa se trkajo s kazalci po sencah.
Uporabniški avatar
 mare
Sebi 1 leto je čez in čez časa, da natreniraš za 21 km. Jaz sem svojo prvo 21-ko pretekel 35 dni potem, ko sem se začel ukvarjati s tekom. Pa prej nisem tekel 20 let, pa še malo sem bil že v letih za take podvige, ki jih sicer odsvetujem. 1 leto je pa po moje ravno prav, da se v miru pripraviš, ne da bi ti bilo treba mrzlično večati razdalje in jačati treninge. V glavnem, se vidimo na maratonu!
Uporabniški avatar
 Sebi
Vuau! Hvala Obi! tega pa nisem našla niti z iskalnikom... Hvala še enkrat!

Pa da se pohvalim: Še vedno zjutraj pridno vstajam ob 5h in pretečem cca. 4,5 km. Mislim, da sem že sedaj lahko kar ponosna sama nase...
Uporabniški avatar
 Sebi
Evo spet mene. Nekaj me teži... Povejte, če je to ok kar sem mi dogaja. 3 tedne sem tekla, zjutraj, tam med 3 in 5km. Kombinirala sem z rolanjem, pohodi na Pohorje. Potem sem imela prometno nesrečo in sem 17 dni počivala (če odmislim, da sem samo vsako jutro naredila s psico cca. 10 km hitrega sprehoda). Sedaj en teden zjutraj spet tečem, minimalno 5,5km.
Moti me to, da so mi šle kile gor. Ko sem začela tečt sem imela 57kg, sedaj jih imam 61. A je to normalno? Prehrano sem sicer res spremenila. Prej sem pojedla več ogljikovih hidratov, sedaj več beljekovin.
Pa še to: koliko vi običajno pretečete na dan? Ok sedaj po nesreči bom še nekaj časa tekla 5,5km/dan. Ampak sem nekje prebrala, da delate tudi minimalno po 10km dnevno. In sem sedaj čisto zafrustrirana... Da delam jaz premalo...
Uporabniški avatar
 INOT
Če ti povem,da sem lani delal povprečno vsaj 20 dnevno boš še bolj zafrustrirana? :D
Ma ne skrbi no.Vsak pač teče po občutku in kolikor si pač želi.Da si pa se zredila je pa čist normalno.Telo je bilo pač navajeno prej vsakodnevnega ritma.Saj jaz sem se tud čez zimo za 8 kg
Uporabniški avatar
 svizec
Sebi, teci zase, ne za nas.

Drugače povedano, teci toliko, kolikor se ti zdi, da potrebuješ in kolikor zmoreš. Toda ne pretiravaj.

Predvsem si odgovori na vprašanje zakaj sploh tečeš.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA