Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Hudl
Nikoli nisem imel časa za tek, ker je bilo treba cez dan narediti kaj drugega.
Zdaj pa vstanem ob 5h, in ko se moji dve zbujata, ze odlaufam svoje (cca. 10km). Potem pa naprej po urniku.
Hudl
Uporabniški avatar
 sapramiška
sej nisem hotela s to debato odpreti oz drezniti v osje gnezdo. Trenutno je pač pri nas tako, da mož zadnje pol leta dela na nekem projektu in ga res cele dneve ni, tako da potrebujem res precej organizacije, da tek vključim v svoj dan. ampak včasih pač res ne gre. je pa tudi res, da si vedno bolj brez občutka krivde vzamem čas zase in grem. pa naj se znajdeta po svoje. televizije pa sploh ne gledam. ugotavljam edino to, da bi mi bilo lažje, če bi se lahko prisilila, da bi tekla zjutraj, ampak takrat mi ne gre. mi je muka.
Uporabniški avatar
 areh
Ma za tek se itak najde vedno kaka urca na dan. Večje probleme sem imel s kolesarskimi treningi za katere gre več časa. Ravno zato sem sam začel pogosteje teči.
lpA
Uporabniški avatar
 mare
areh napisal/-a:Ma za tek se itak najde vedno kaka urca na dan. Večje probleme sem imel s kolesarskimi treningi za katere gre več časa. Ravno zato sem sam začel pogosteje teči.
lpA

Vidiš, jaz sem se zato usmeril bolj na gorsko kolo in v klance (s cestnim). V eni uri se lahko že pošteno namučiš, pa še bolj zanimivo je.
Uporabniški avatar
 Katrin
Hudl napisal/-a:Nikoli nisem imel časa za tek, ker je bilo treba cez dan narediti kaj drugega.
Zdaj pa vstanem ob 5h, in ko se moji dve zbujata, ze odlaufam svoje (cca. 10km). Potem pa naprej po urniku.
Hudl

Kdaj greš pa spat?
Uporabniški avatar
 Hudl
Okrog 22h. Vcasih prej, vcasih kasneje.
Hudl
Uporabniški avatar
 Damijan
Ja, jaz isto... takorekoč 's kurami', vsaj takrat, ko grem zjutraj tečt..
Uporabniški avatar
 Tatjana
Hudl napisal/-a:Nikoli nisem imel časa za tek, ker je bilo treba cez dan narediti kaj drugega.
Hudl

Jaz tudi delam podobno, ker če ne grem zjutraj potem je 99% verjetnost, da se popoldan ne bom spravila (v osnovi sem še vedno lenoba :oops: :lol:). No, edino če potem namesto v službo, laufam iz službe, ampak ni isto - zjutraj imam mir, popoldan pa je vedno nek navidezen pritisk in se mi mudi, čeprav se mi večinoma ne.
Spat pa hodim med 22to in 23to, kar je bolj malo spanja, ampak nadoknadim čez vikend ;)
 eggy
Ej......zame ste carji tisti, ki uspete it zjutraj tečt.

Meni to uspe le čez vikend.

Moja sluzba nima urnika.....no....vsaj konca nima.

Tečem ...kadar imam čas. Včasih ob 6ih zjutraj, včasih ob 10ih zvečer.

Vedno je to stvar interesa.....
Imam pa nekoliko več težav, kadar sem na sluzbeni poti. Ni mi do hotelskih fitnessov......Takrat se zgodi, da.....tudi cel teden ne tečem in...že zaradi tega komaj čakam, da pridem domov.
Uporabniški avatar
 areh
Ja, samo če hodite tečt ob 5:00 potem je to praktično tek na tešče, to je pa itak najbrž nizka intenzivnost, se pravi za kurjenje maščob. Kakšen intenzivnejši trening s hupserji, intervali vmes,fartlek ali pa po koncu še kakšne vaje za trebuh in podobno najbrž odpadejo. Mislim, da takšen trening na tešče ni možno kvalitetno izvesti. Drugo pa je, seveda, če je cilj samo nizka inzenzivnost oz, kurjenje maščob. Mogoče se pa motim, ker sem komentiral iz lastnih izkušenj ampak ne iz teka ampak iz kolesarstva, samo po moje je podobno.
lpA
Uporabniški avatar
 Junc
maš prov, sam meni tek zjutraj čist ne ustreza. Sicer sem nekaj časa to počel, sedaj pa ne, ker nimam niti kak namen kurjenja maščob. Sedaj se kurijo kar tako. Bistvo je da gibaš, pol pa gre
Uporabniški avatar
 sapramiška
ja, kapo dol pred vami, ki hodite tečt zgodaj zjutraj. Sama sem parkrat sicer poskusila, pa ni šlo - telo je bilo trdo ko hudič. In je bila sama muka. Sicer sem jutranji človek, ampak več kot razgibalne vaje mi zjutraj ne grejo. Popoldne je pa to čisto druga pesem.
Uporabniški avatar
 Hudl
areh napisal/-a:Ja, samo če hodite tečt ob 5:00 potem je to praktično tek na tešče, to je pa itak najbrž nizka intenzivnost, se pravi za kurjenje maščob.

Tako ali tako mi ne pase tect s polnim zelodcem. Zjutraj samo spijem dozo proteinov proti katabolizmu in sibam. Tudi kaksna vecja intenzivnost ni problem, jasno tja nekje do 1:00-1:20h.
Hudl
Uporabniški avatar
 klaudi
Hudl, kaj pa je to katabolizem? Jaz tudi tečem med peto in šesto zjutraj. Če mi uspe premagati lenobo in se spraviti iz postelje, je to najboljši začetek dneva. Sem pa opazila, da po teku nisem posebno lačna. Ravno nasprotno je, če tečem pozno popoldne oz. zvečer. Potem se kar ne morem najesti. Kar ima za posledico da se pozno preveč najem in posledično slabo spim.
Uporabniški avatar
 janika
Klaudi,

te občudujem, da se zmoreš zjutraj ob 5. uri vstat. Meni je muka že pred 7. uro, pa še takrat mora sonce že sijati, da me prežene iz postelje. Potem imam pa itak že cel dan splaniran: zajtrk, otroci oblečt, vrtec, šola, služba, pa pozno domov šele po 17. uri in če ne jem kosila, sem lačna takoj ko pridem domov in potem sita ne morem tečt pred 19.30 uro, ko je že noč.

Sicer raje tečem popoldan, ampak ne vem zakaj. Če prav pomislim, mi zjutraj nagaja metabolizem, se pravi prebava. Če ne drugega spijem vedno vsaj kavo, kar me poživi.

Če ima kdo kakšen nasvet, kaj naj naredim, če mi moj mlajši sin (na sliki levo) ne pusti tečt, ker pač mamica ne sme nikamor iti? :twisted: Sem že poskusila razne metode pa niso veliko pomagale, ker grozno tuli?

:oops: lp
Janika

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA