Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 IvanČ
BASTI napisal/-a:Berem vase opise tekme,kaj ste dozivljali,kako,pa me zanima,kaj vas tako vlece,da tecete 42km ali 21km?Zanima me ali ni vecji uzitek preteci 10km v casu okoli 35min,kot pa se mucit in skodovati samemu sebi na taki razdalji?Pa se to,ko boste z nasmehom in brez bolecin pretekli 10km v casu pod 37min,se lahko miselno in fizicno zacnete pripravljat na polmaratonsko progo!

VERJETI MORATE,DA ZMORETE BASTI

Ne vem, če veš kaj pomeni z "užitkom" preteči 10km v 35 minutah. Za tak čas je pa treba že zelo trdo trenirat. Tudi čas pod 37min ni mačji kašelj. Takšnih, ki to zmorejo odteči z užitkom je malo. Potemtakem ne bi v nedeljo teklo 3000 polmaratonk-cev ampak morda le 300.
Uporabniški avatar
 Cowboy
BASTI napisal/-a:Je ze res,da je vazno teci in pri tem uzivati,ampak se na tako dolgih tekaskih preiskusnjah dela skoda samemu sebi.
Ce nimas vsaj 400km mesecno,je tezko uzivati in ne mi rect da vam je vseen kaksen rezultat bo pokazala ura.
Vsak si na koncu rece,ali da je tekel slabo ali da bo drugo leto se bolje.

TECITE ZASE IN NE ZA DRUGE,TAKRAT BOSTE PRESEGLI VSA VASA PRICAKOVANJA

sam sploh nisem tekač pa sem šel na prvi pravi 42 km-i maraton z letos pretečenimi 200km (lansko leto sem šel sploh na prvi tek, in to je bil polmaraton) in ne boš verjel. užival sem. na koncu čas 3:30. ok, res me noge danes bolijo. ampak fizično sem bil po teku čist normalen.
želja preteči maraton mi je bila že od nekdaj. in to željo sm včeraj uresničil.
Uporabniški avatar
 Junc
Vsa čast, dober si. Sam si to nebi upal. Bom pa v prihodnosti tudi tekel maraton. Zakaj? Ne vem, je bil pa v Dnevniku dober članek o teku in maratonu, vzroki so bili pa tam kar pravi.
Uporabniški avatar
 adrian
42k tečem zato, ker je to manj kot 43k
Uporabniški avatar
 adrian
Ob branju tele teme sem se kar malo nasmejal ob vsem razpredanju o času in kako tisti ki tečejo 4:30 sploh niso maratonci itd...

Rekel bi samo tole, na cilju maratona smo VSI enako utrujeni in izčrpani, tako Gebrselassie ki teče 2:05, kot Kejžar ki teče 2:20, kot najboljši rekreativci ki tečejo pod 3:00, kot rekreativci ki tečejo 4:00, kot tisti ki pridejo v cilj v času 5:00 ali 6:00, vsi so dali maximum od sebe in so enako utrujeni. Če kdo reče da je prišel v cilj maratona (v kakršnem koli času) neutrujen in spočit se je tako zlagal da sam sebi ne verjame.
 marko-laik
Teoo ima v nečem verjetno prav . Če se preforsiraš si verjetno tako ali tako samo škodiš. A verjetno si mnogi škodijo (škodimo) tudi na druge (bolj škodljive) načine. Moji občutki so zelo podobni tisit, ki jih je opisala tekačica.
Na koncu se je zdelo, da tek traja celo večnost. Nekaj minut potem ko sem pritekel v cilj, pa sem že planiral boljši rezultat naslednje leto.
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!
teoo napisal/-a:Nočem pa od nekoga slišati, da je pretekel 42km na maratonu, če je bil čas recimo 4.30h. To ni res. On ni pretekel ampak prehodil. Ko ga bo pretekel pa naj se hvali.

:) He, he, jaz bi tukaj predlagal, da gremo enkrat po PST tistih malenkostnih 32 ali 34 km prehodit. Mislim, da bodo potem razprave bolj umirjene. :) :D
8) Sam lahko priznam, da sem se vceraj cisto normalno gibal, pa nisem ravno pesacil na maratonu. :) No, ce sem iskren ze v nedeljo po analizi nisem imel nobenih problemov. :D

lp, oranzni slon
 srečna
Če ne druzga na 42 km počasi porabiš veliko več kalorij :) in tako lahko s prekrasno postavo ješ kar hočeš, seveda če rad dobro ješ.

Teooo, glede tvoje nekonsistentne opazke sem skoraj osebno prizadeta :D ker je bil moj čas točno 4:30, haha. Kot bi mene napadal, pa sem (prsežem) tekla non stop, razen ko sem se napajala. In tiste, ki so omagali in hodili sem prehitela ;)

Se mi pa zdi, da so imeli tisti na 10km z rezultatom 35 min zelo mučeniški izraz na obrazu v primerjavi s tistimi, ki smo "pretekli" 42km čez 4 ure.

Priznam pa, da je danes moja rekreacija kolo in ne tek, zato pa je kriv prej asfalt in ne dolžina, ki je drugače pač nekaterim v veselje tudi izven tekmovanj. Kako sva si različna, :)

LP
Uporabniški avatar
 teoo
Teooo, glede tvoje nekonsistentne opazke sem skoraj osebno prizadeta Very Happy ker je bil moj èas toèno 4:30, haha. Kot bi mene napadal, pa sem (prsežem) tekla non stop, razen ko sem se napajala. In tiste, ki so omagali in hodili sem prehitela Wink

ja, točno nate sem ciljal :D

hecam se. Mislil sem na tiste, ki so omagali in so napol hodili in mal tekli do cilja. Oni niso pretekli maratona.
Omemba časa je relativna. Lahko tečeš 4.30 pri konstantnem tempu, lahko se pa zaletiš prvi krog in tečeš 1.40, potem pa porabiš 3 ure za drugi krog, zraven hodiš in počivaš, to pa ni tek.
Uporabniški avatar
 teoo
za 42 se še ne čutim sposobnega:) ...bo treba še polente pojest za kej takega..
parkrat sem šel na 21, to je pa tudi vse. Srčno upam, da ga drugo leto pretečem.
 srečna
:D Evo faca si :) da tako odkrito priznaš. Polenta je odlična za carbo loading ;) Sem ti pa fouš, ker te še čaka ta izkušnja, prvič :) Seveda predvidevam, da boš na cilju vsaj uro pred mano ;) če ne boš spet kje žural prej ;)

LP
Uporabniški avatar
 potepinko68
Hitrost je relativna.. pa tudi napor!

- A nimajo nekje na vzhodu (neki menihi) preizkus 100 dni zaporedoma maraton al kako? .. pa jih ni ravno veliko to opravilo (verjetno čas sploh ne šteje ... 3ure, 5 ur, 9 ur..?) .. kdo to zmore?.. dajmo!
- Pa .. povprečna hitrost pri kolesarjenju cca 23km/h tudi "nije baš nešto".. samo.. dragi moji a kdo upa z Juretom Robičem iti na RAAM?
- Pa tudi 37 minut na 10 km "ni baš rezultat" v absolutnem smislu.. takšnih, ki to zmorejo je ogromno...
...
...
... zato.. za vsakogar je neka preizkušnja posebna na njegov način... (kot pravi oranžni slon... pa jemo prehodit "tistih" 34 km... ) in vsak se želi preizkušati tam, kjer mu to pač nekja pomeni in je to njegovo.. zato..
"vsi drugačni vsi enakopravni" :)

lp,
potepinko
Uporabniški avatar
 tekačica
BASTI napisal/-a:
tekačica napisal/-a:
BASTI napisal/-a:Berem vase opise tekme,kaj ste dozivljali,kako,pa me zanima,kaj vas tako vlece,da tecete 42km ali 21km?

Vidiš, jest sem včeraj prvič tekla na 21 km, pa sem se grozno namatrala (sem si vmes že kar rekla, da kaj takega nebom ponavljala nikoli več), ampak ko sem pritekla v cilj, sem se pa trdno odločila, da ta čas popravim.... IN ŠE BOM ŠLA NA 21 km... z glavnim ciljem izboljšati svoj čas, nad katerim sem razočarana (sem veeeliko bolje pričakovala)... predvsem pa iz užitka :wink:
Prevelika pricakovanja so vcasih razlog za nas slab tek,ko bos pred startom sproscena in samozavestna,ker si dobr trenirala bos tekla kot v transu in ustavili te bodo samo se casomerilci.

POKAZI JIM!!!!!!

Ja morda bo tudi lažje, ko bom to večkrat pretekla, pa se še za kakšno leto postarala :wink: ... tokrat sem pa morda rees malo preveč pričakovala :roll:
 Igi69si
Cowboy, ko praviš, da si šel letos na maraton z pretečenimi 200 km, verjetno misliš, 200 km mesečno mar ne?

Če pa si vsega skupaj pretekl 200 km, mi pa ni jasno, kako lahko odtečeš maraton, razen če si v kakem drugem vzrdžljivostnem športu doma, npr. v kolesarjenju.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA