Hehe, Stane, si kar predstavljam tvojo bernko, kako se je skrivala za hiško...tudi mi imamo namreč bernko, ki je bolj lene narave

Nad sprehodi je sicer nadušena, vendar bi pasja dama sama diktirala tempo...bolj u izi

Pravo nasprotje pa je psička Neli, ki je največja tekaška navdušenka v hiši in moja zvesta spremljevalka na tekih!! Včasih se ji je skoraj zmešalo, ko sem si zavezovala superge, zdaj pa že ve, kdaj imam oblečene tekaške hlače in začne kot feder skakati že v dnevni sobi in ni šans, da si vmes vzamem še pijačo, saj za to vendar ni časa...Pejva! Pejva! Peeeeejvaaa že!!!

Ponavadi tečeva po Golovcu, Orlah ali Urhu tako da je spuščena in prosto teka ter pridno nabira kilometražo, kadar pa greva po cesti, jo imam privezano, saj namreč vsi vemo, koliko norcev se podi po cesti, poleg tega pa bi ona z veseljem naredila tudi kak trening hitrosti za kakšnim mačjim prijateljem.

Neli je super družba in sem se že prav navadila na skupen tek, tako da jo kar pogrešam, če jo kdaj na tek mahnem brez nje...je namreč zaposlena še z reševanjem, pasjo šolo,...aktivna mešanka in tekaška zmešanka

Bernki Lani in tekačici Neli pa dela družbo še pasja dama Kenda, tako da nam pasjih sprehodov in vragolij sigurno ne manjka