Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 miro
Sebi , jaz sem kar nekaj improviziral, pa je ratalo. Malo domišljije pa si sama ustvariš opremo.
Lp
Uporabniški avatar
 Sebi
@Dule KTKV: lepo je prebrati, da ima še nekdo psa iz zavetišča (ja, ja saj vem, da nisva edina). Tudi moja je iz zavetišča in je (po mojem skromnem mnenju) najboljša psica vseh časov.
Nikamor brez nje. Če ona kam ne sme, ne greva niti midva.
Z njo delam reševanje (REPS Maribor), agility sva dali malo na stran. Po srcu je pravi lovec. V šubu pobegne, če zavoha sled. Niti miši, krti in ostalo podzemno življenje ni varno pred njo (na žalost).

@Miro: na žalost nimam domišljije. :shock:
Uporabniški avatar
 tarisa
Tudi jaz tečem skupaj s svojo psičko 4 leta staro zlato prinašalko. Lahkotno tečeva do ene ure več pa ne zmoreva. Teče poleg mene in nimava nobenih težav tudi če srečava ljudi ali druge pse. Imam pa občutek, da dosti hitrejšega tempa kot je moj sploh ne bi zmogla. :twisted: :lol:
Uporabniški avatar
 MojcaZ
Ko sem še imela nemško ovčarko in kraševko sem lahko tekla z njima, tudi malo dlje časa. :D Sedaj pa imam (na sposoji oz. v reji 8) :) ) yorkija, ki pa je dosti manjši od prejšnih. Z njo grem samo na sprehod po Kodeljevem ali pa okrog jezera v Velenju in je že čist hin. Stara je že 8 let. Ko pa je bila še mlada in poskočna pa je z nami šla tudi po 15 km daleč na sprehod. Kaj leta naredijo. :shock: :wink:

Sej bi imela večjega psa, sam, ko se mi pes smili, če nima velikega vrta okrog sebe. V bloku pa yorkiju čisto paše in se sploh ne pritožuje. :D

LP, Mojca Z. :wink:
 tigrca
Imam že trinajst leta starega peseka in žal zaradi starosti zdaj ne more več z mano teči. Prej je pa skoraj vedno šel z mano v gozd, jest sm laufala, on je pa šnofal okrog in vedno pritekel za mano. Vedno pa sem se bala srečanja z drugimi psi, saj je imel v mladosti par neprijetnih srečanj z večjimi, črnimi psi in od takrat naprej jih ne prenaša in je alergičen nanje. Sem mela pa tudi prav smešne situcije, ko je bil že malo starejši. Poleti sem vedno hodila laufat bolj zvečer, ko se je shladilo, sam naš pesek je bil seveda len. Najprej je ful veselo zalaufal ven, skakal okrog mene, čim je videl, da bova spet laufala, me je začel vleči nazaj domov :D men je bilo pa tako nerodno.. ni kaj, zelo je razvajen. :wink:

LP
Uporabniški avatar
 areh
Zraven mene včasih teče labradorec Brik. Na začetku ga imam privezanega, ker bi on kar malo po svoje...ampak , po kakih 15 min se umiri in teče lepo poleg. Če sem na neprometni cesti ga odpnem in teče lepo ob levi nogi. Če kako mačko vidi alpa drugega psa, pa še malo treniram za biceps na levi roki :lol: .
LpA
Uporabniški avatar
 perpetruum
...ko tečem v Ljubljani me velikokrat spremlja Piki, kolosalni mešanec najboljših pasem in samih svetovnih prvakov :D
Lastnica, ga je pobrala na nekem gostinskem vrtu, ko je bil tik pred tem, da ga lastniki zapustijo na nekem dvorišču sredi centra Lj... :evil:

mislim, da ima gene Kraškega ovčarja, kakega Nemškega špica, pa mogoče Huskija....pa še mnogo tega... :roll:

v glavnem teče sam v bližini mojega sopihanja...tu pa tam malo zastane, da se podpiše ob kako drevo ali prebere (prevoha) sveže novice...moja hitrost in/ali vztrajnost mu ne povzročata nobenih problemov...mislim, da bi z lahkoto naredil še dva do tri kroge (ima ene 6 let...?)
 maraton 100
Pes in jaz!
Nikoli nisem prakticiral teka s psom. Vedno sem šel ločeno s psom na sprehod in nato teč ali pa obratno ,kakor kdaj. Pred leti smo imeli Bernsko planšarsko psičko. Kljub temu,da se je prosto gibala okrog hiše smo jo dvakrat na dan peljali na sprehod po bližnjem gozdu. Enkrat se je meni mudilo in sem tisti krog po gozdu namenjen za sprehod s psom pretekel za ogrevanje cca3km. Mi je psica tako zamerila, da nikoli več ni hotela iti zraven,če me je videla na dvorišču v kratkih hlačah in copatah. Ko sem jo poklical se je obvezno skrila za hišo ali v pesjak. Tako sem moral za sprehod obvezno obleči delovno obleko, potem pa ni bilo problema zraven iti. Tudi sedaj ko imamo hovawarta ga ne vzamem na tek zraven ampak to naredim ločeno. Le tako se lahko posvetim psu in njegovim potrebam. Posebej pa ne odobravam kolesarjenja s psom po trdih podlagah, včasih vidiš,da pes teče ob kolesarju po asvaltu.
Se mi je pa zgodilo,da se mi je v Velenju pridružil pes (potepuški) pa ga nisem mogel odgnati in je tekel z menoj cca 35km po cesti. Enkrat vse po levi najraje pa posredini, vozniki so se ustavljali in me zmerjali. Nekaj časa sem se še trudil jim razložiti,da ni moj in ne uboga mojih ukazov a brez koristi. Tako sem bil vreča za vse frustracije šoferjev,ki se jim je zjutraj mudilo v službo. Tako drži tisti pregovor o pasjem življenju.
Lep tek s psom pa tudi brez!
LP Stane
 rožca
Hehe, Stane, si kar predstavljam tvojo bernko, kako se je skrivala za hiško...tudi mi imamo namreč bernko, ki je bolj lene narave :wink: Nad sprehodi je sicer nadušena, vendar bi pasja dama sama diktirala tempo...bolj u izi :lol: Pravo nasprotje pa je psička Neli, ki je največja tekaška navdušenka v hiši in moja zvesta spremljevalka na tekih!! Včasih se ji je skoraj zmešalo, ko sem si zavezovala superge, zdaj pa že ve, kdaj imam oblečene tekaške hlače in začne kot feder skakati že v dnevni sobi in ni šans, da si vmes vzamem še pijačo, saj za to vendar ni časa...Pejva! Pejva! Peeeeejvaaa že!!! :D Ponavadi tečeva po Golovcu, Orlah ali Urhu tako da je spuščena in prosto teka ter pridno nabira kilometražo, kadar pa greva po cesti, jo imam privezano, saj namreč vsi vemo, koliko norcev se podi po cesti, poleg tega pa bi ona z veseljem naredila tudi kak trening hitrosti za kakšnim mačjim prijateljem. :roll: Neli je super družba in sem se že prav navadila na skupen tek, tako da jo kar pogrešam, če jo kdaj na tek mahnem brez nje...je namreč zaposlena še z reševanjem, pasjo šolo,...aktivna mešanka in tekaška zmešanka :wink: Bernki Lani in tekačici Neli pa dela družbo še pasja dama Kenda, tako da nam pasjih sprehodov in vragolij sigurno ne manjka :D
Uporabniški avatar
 katka
maraton 100 napisal/-a:Posebej pa ne odobravam kolesarjenja s psom po trdih podlagah, včasih vidiš,da pes teče ob kolesarju po asvaltu.

se mi zdi, da je zdaj po zakonu tako "sprehajanje" psov prepovedano. dikcija, če se prav spomnim, gre nekako tako, da ne smeš "sprehajat" psa kot udeleženec v prometu z vozilom (kolo, motor, ali celo iz avta).
Uporabniški avatar
 miro
Ja tudi taki modeli se najdejo , ki sprehajajo svoje ljubljence z avtomobilom, enkrat bi me na teku kmalu ugriznil en mlajši lovski pes, ki ga je lastnik sprehajal po stranskih poteh, s terencem, pa sem pravočasno umaknil nogo, ter ga napodil. Lastnik pa me je samo začudeno gledal , kaj vraga pa počnem na tej poti po kateri on sprehaja psa. Ko sem se vračal pa je imel psa že v avtu, ter ga verjetno peljal domov.
Lp
Uporabniški avatar
 bojanp
Imam mešanca oče-labradorec, mati nemška ovčarka, star je leto in pol. Velikokrat teče z mano in sicer brez povodca ob naši prelepi reki Kolpi. Nikoli se preveč ne oddalji, najraje pa teče pred menoj in mi tako narekuje tempo. Na mimoidoče se ne ozira preveč, razen na druge pse, mačke :evil: ... Zato ga takrat dam na povodec in teče lepo ob meni.
Zelo mi je hvaležen, ko ga vzamem s sabo, saj ima veliko energije, ki jo mora sprostit.

Tek s psom je zame čudovito doživetje - počutim se odlično, ko vidim, da še nekomu naredim veliko veselja :D
Uporabniški avatar
 microwaved
Kaj pa tek s psom pekinezerjem??? :lol:
 BIK
Kaj pa skrb za čistočo?
Očitno vam je vseeno, če vaši štirinožci serjejo vsepovprek!
Sam namreč še nisem videl še nikogar, ki bi tekel z lopatko in vrečko za drek vaših ljubljenčkov!
Žalosten je pogled ko vidiš starša ,ki se boji spustiti otroka, da bi ne stopil ali prijel pasji iztrebek!
Hja sam nekateri ste pa še vedno ponosni, na to da vaš kužek teče ob vaši nogi ali malce dlje in veselo serj! Bognedaj pa, da bi se posral na vašem dvorišču!
 tigrca
Sama sem mela dvakrat situacijo, ko se je Rej pokakal na cesto in obakrat sem lepo pospravila! Je že starejši in preden pridem do gozda, ga lahko že prej prime:-)
Drugače pa psa izključno sprehajam po gozdu, kjer si sam poišče kotiček za veliko potrebo in tako ne ovira nikogar!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA