Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Imam nekaj organizacijskih izkušenj, s sicer povsem drugačnega področja, vseeno pa toliko, da zelo spoštujem vsakega, ki organizira neko tako prireditev, kot je tek ali karkoli drugega, kjer ni zaslužka oz. ne gre v tvoj lastni žep.

Darila in nagrade so ok., mislim, da se vsak, ki organizira neko prireditev želi kar najbolj izkazati, dvomim, da to kdo počne na silo ali ker mora :o Seveda se pa najdejo tudi taki, ki mislijo, da vse vejo in da se svet vrti zaradi njih. Takim in tistim, ki jim ni odveč kakšen nasvet pa priporočam, da se udeležijo čimvečih tekov, pa bodo našli razlike sami, če berejo ta forum, bo pa sploh koristno :D
Uporabniški avatar
 jozica
Mene pa navadno zmoti ena stvar in sicer prevelike številke majic, ki se jih dobi ponekod. Ponekod se zgodi, da številke S sploh nimajo in taka majica na meni izgleda kot spalna srajca :lol: . No, saj jo ponavadi podarim ampak kaj, ko potem nimam nobenega spomina na tekmo :? . Če se da tiskati majice je dobro, da se stiska vsake številke nekaj, saj cenovno je vse eno in isto.
Uporabniški avatar
 milkec
jozica napisal/-a:Mene pa navadno zmoti ena stvar in sicer prevelike številke majic,

Težko je vnaprej tiskati majice, še posebno majhne, ko ne veš kakšna bo udeležba. Idealna rešitev za to bi bila, da bi bila predprijava, kjer bi napisal tudi številko majice.

Pri tem sta dve težavi:
1. lokalni in manjši organizatorji nimajo elektronskih predprijav - ampak to se da odpraviti :wink:
2. navada uporabnikov, da se bodo prijavljali pravočasno v predprijavi - to pa morate vi povedati

Je pa to (zlasti slednja) tako zanimiva tema, da bi lahko kar eno svoje področje odprli, vseeno bi me pa zanimalo vaše mnenje, da bi se v SLO naredil en skupbi prijavi sistem, ki bi ga lahko organizatorji uporabljali.
Uporabniški avatar
 vencelj
Težko si predstavljam, da bi pri preko 250 tekih v Sloveniji letno lahko vpeljali dober sistem predprijav. Večina tekačev letno vnaprej planira nastop na nekaterih večjih prireditvah (maratoni...) in regijskih pokalih, vse ostalo pa je odvisno od kupa spremenljivk, zato je predprijava prej moteča kot ne. Če je predprijava s plačilom ob prihodu na tekmo, si rečem, v redu, se bom prijavil, potem pa grem ali pa tudi ne. Taka prijava ne služi organizatorju kot pomoč pri organizaciji. Če je plačilo vnaprejšnje, pa moram biti res gotov, da bom šel, pa še potem se lahko pojavi "višja sila" in- škoda denarja. Ravno sem zasledil razpis za rekreativni tek v Domžalah 27. maja, predprijave pa do 20. maja. Nesmiselno in nerazumljivo.
Uporabniški avatar
 RoKo
grega_ napisal/-a:-
-kaka mala zelo uporabna zadevica-npr-nekaj kar bi nadomestilo zoprne "knofle" pri pripenjanju štartnih številk

Lp Grega

Predlagam, prozorno folijo s traki, lahko elastičnimi, kamor bi se vstavilo štartno številko, da ne bi prebadali majic. (lahko tudi v okviru napisi sponzorja)

kar pa se tiče bonov za popuste, sem dosedaj porabil vse.
Nazadnje spremenil RoKo, dne 06 Maj 2007, 15:47, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 milkec
vencelj napisal/-a:Težko si predstavljam, da bi pri preko 250 tekih v Sloveniji letno lahko vpeljali dober sistem predprijav.

Saj predprijave bi bile dodatna možnost, recimo za tiste, ki jih motijo prevelike majice ali pa kaj drugega (recimo, če bi nekdo ponujal 3 vrste nagrad). Še vedno bi ostala prijava na dan štarta, vendar bi potem tisti dobil recimo nagrado, ki bi ostala.
 usmiljeni_brat
Še nekaj mojih mnenj:
-Prijave morajo potekati čim bolj tekoče, blokci za malico ob prijavi ne sodijo v roke ali žep tekača, zato je idealno če startna številka služi namesto bloka za malico
-Dovolj glasno ozvočenje in ponavljanje osnovnih informacij vsakih nekaj minut pred štartom. Glasba ki se vrti naj za božjo voljo dosega nek minimalni standard kakovosti in mora biti brezpogojno slovenska. Čas je da nas nehate filat s turbofolkom.
-med tekom morajo biti točno in jasno označeni kilometri in smer proge, da ne bezljamo brez glave na stranske poti kot se je že zgodilo
-okrepčevalnice naj bodo v enakomernih intervalih vsake 3 ali 4 km in tekači naj bodo pred štartom obveščeni o njihovi lokaciji, da lahko planirajo hidracijo. Mogoče bi na tekih daljših od 10 km lahko zagotovili tudi energijske napitke.
-v cilju je spet obvezno dovolj glasno ozvočenje in animator, ki gledalce vzpodbuja k navijanju.
-po koncu teka mora biti na voljo dovolj tekočine za vse tekače
-rezultati naj bodo na voljo največ uro po prihodu zadnjega tekmovalca, takrat pa naj se začne tudi razglasitev zmagovalcev. Z zavlačevanjem razglasitve si organizatorji delajo slabo uslugo.
-malica naj bo po izbiri organizatorja, če je možno naj uslišijo tudi vegetarjance, najbolj pomembno pa je, da je okusna. Zgodilo se je že večkrat, da smo jedli voden golaž ali mineštro brez okusa.
-za spomin naj nam poklonijo kaj unikatnega in uporabnega. Medalja je kul, samo da ni lončena, ker jo razbijem še preden sem jo bil pokazal najboljši polovici. Majica je še vedno odlično darilo samo, da je kvalitetna in jo potem lahko nosim ko v rodnem kraju kupujem kruh in mleko in delam reklamo za kraj in za tek katerega sem se bil udeležil. Kape, nogavice in podobne konfekcije se pa tudi nikdar ne branim. Samo naj bo kvaliteta prvo merilo.
-In če je štart na drugem koncu kot cilj nas prosim čim prej in brezplačno dostavite na primarno pozicijo, da bomo lahko svobodno odšli v zavetje domačega kavča svojim najbližjim razlagat o lapotah vašega kraja.

Toliko!
 guci
V našem turističnem društvu smo pričeli razmišljati o organiziranju tekaškega tekmovanja (gozdna pot dolga cca. 4,5 km). Zanima me, kaj bi morali kot organizatorji vse predvideti in kakšna dovoljenja do potrebna. S tem se še nismo nikoli ukvarjali :oops:
Uporabniški avatar
 Darja
Mene je prijetno presenetilo darilo na letošnjem Bovškem teku, kjer smo udeleženci prejeli steklenico jabolčnega kisa z začimbami in zelišči.
Ena številka, ki je vsem prav, solate vsi obožujemo (anede!) in ko se mesece kasneje bašeš z radičem s krompirjem, se lahko z nostalgijo spominjaš prvomajskih praznikov.
Uporabniški avatar
 dannae
tae napisal/-a: Ne vem kam naj to napišem, ampak jaz imam na vseh tekmovanjih problem kam dati ključe od avta.

Tae, meni se obnesejo tiste tekaške hlače, ki imajo zadaj majhen žepek z zadrgo. Pred štartom jih sicer vedno čutim, ko pa začnem tečt ni problema. Ne vem, da jih nosim sabo.
Pazi le, da se ti ne pripeti podobno kot Fotru tule http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.php?t=426&postdays=0&postorder=asc&start=855 :wink:
Lepo se imej jutri!

Aja, tema je organizacija tekov. Mislim, da bi se moral vsak organizator tudi kdaj udeležit kakšne tekme, da dobi občutek, kaj so potrebe tekmovalca in česa res ne potrebuješ. Mislim, da je na tekmovanju tudi zelo pomembna objava rezultatov, saj zato vendar tekmujem. V nasprotnem grem lahko tečt kar tako, a ne? :roll:
Uporabniški avatar
 tae
dannae, tudi jaz imam v vseh hlačah zadaj žepek, vendar me zadeva vseeno moti, če je kriza, imam ključe že raje kar v rokah. Vmes se lahko še malo igram z obeskom :lol:
Uporabniški avatar
 RoKo
guci napisal/-a:V našem turističnem društvu smo pričeli razmišljati o organiziranju tekaškega tekmovanja (gozdna pot dolga cca. 4,5 km). Zanima me, kaj bi morali kot organizatorji vse predvideti in kakšna dovoljenja do potrebna. S tem se še nismo nikoli ukvarjali :oops:

Poglej, kje najbližje tebe je bil organiziran tek, posvetuj se z organizatorji, dodaj nekaj svojega, preberi kritike in pohvale na TF in uspeh je tu. Da se razumemo, nič ni popolno, napakice se pripetijo vsakomur, če je večina zadovoljna (v kar ne dvomim) ste svoje naredili.
Pazit je treba le še na termin teka, da se preveč ne poklopi z kakšno atraktivno ali bližnjo prireditvijo.
Z prebiranjem foruma se da temu tudi izogniti.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA