Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Andraz
ufff se morm uglasit, tud jest zdej že 6 tednov treniram za LM, pa mi počasi zmanjkuje motivacije, pa sej mi še kar gre, v teku še kar lepo napredujem. Bolj mam problem z hrano, zdi se mi, da pojem 2x več kot prej, full velike oči, pol se pa počutim kot 1 sod in valda na teku trpim!!!

:oops:

Pišuka, tole se bo moralo končat, kar je preveč je pa preveč.

Za vsak nasvet glede odvračanja pozornosti od hrane, demotiviranja za jedačo in podobno, bom res hvaležen!

Andraž
Uporabniški avatar
 majchy
Andraz napisal/-a:Za vsak nasvet glede odvračanja pozornosti od hrane, demotiviranja za jedačo in podobno, bom res hvaležen!

Uf, tale bo pa težka... Mam trenutno enak problem, pojem vse živo kar vidim... :oops: V službi delam s tremi fanti, in vsi me :shock: gledajo, ker konstantno neki jem...ne vem...bi tud jst rabila kakšen nasvet kako odvrnt pozornost od hrane...
Uporabniški avatar
 kustus
lp

pa saj prazna vreča ne stoji sama.
 bobsaap
Če te napihuje in se počutiš kot balon, pomojem to pomeni da ješ nepravilno prehrano in v prekomernih količinah,...če bi jedel 6 krat na dan, v mejah normale in če bi hrana bila zdrava oz pravilna potem sigurno nebi mel teh težav,...poizkušaj zjutraj jesti čim več OH-jev proti večeru pa čim več B, vsak obrok pa probaj zaužiti z vsem , z B, OH in M. Jaz sem se včasih tud počutil takole in ko sem začel jesti na tak način sem opazil da se počutim veliko bolje,...pa še odvečne maščobe po telesu sem začel počasi izgubljati,...predlagam da probaš,...če pa se tega že slučajno držiš, pol pa ti lahko smao še rečem,...majn žri! :D
Uporabniški avatar
 mediterano
Tinca napisal/-a:Zadnje case kar nimam motivacije, da bi šla tečt.
Vsak dan v službi si rečem, danes pa res grem tečt, pa ne gre.
Mate kakšen pregloge kako naprej?
Ljubljanski maraton in še kakšne druge tekme se bližajo...

LP, Tinca

Hja no, če ti maraton sam po sebi ni motivacija, potem pa res ne vem. jaz se k teku enostavno prisilim, to sem sprejel kot način življenja in s tem nimam problemov.
 Igi69
Jaz se tudi pripravljam na LM, prvič v življenju. Nekje računam malo pod 4 ure.

V zadnjem času sem teku dvakrat na 34 km, pred maratonom bom vsaj še enkrat, pa me zanima, koliko dni naj bo med takšnim zadnjim treningom in maratonom za regeneracijo.
Uporabniški avatar
 mitjas
Nekateri pravijo da traja regeneracija po takih naporih toliko dni, kolikor si kilometrov pretekel.
V praksi je pri vsakem posamezniku malce drugače, oceni koliko časa si rabil za regeneracijo po tvojih 34km tekih.
Moj zadnji dolg tek (okrog 35km) bo v začetku oktobra, najkasneje 3 tedne pred maratonom.
Bo pa letos v Ljubljani tudi moj prvi maraton.
Uporabniški avatar
 si05400
Pozdrav,

zame cilj ni dovolj. Potrebujem še pot.
Pot pa je pa lahko, gledano negativno, nezanimiva-se ponavlja ali dolgočasna-ni družbe.

Vsakemu predlagam, da si dobi družbo in da menja tekaške proge.
To se najbolje obnese.

-Poišči skupinske vadbe najlaže prek interneta ali osebnega kontakta (na primer skupine, atletska društva, forumi, trenerji).
-Važno je, da imate podoben tempo. Ostalo-spol, starost, izobrazba, hobiji, zaposlitev naj bo čim bolj različna. Se boste imeli veliko za pogovarjat.
Uporabniški avatar
 vencelj
Debata se je razvnela v različne smeri, kot običajno. Zanimivi pogledi, razmišljanja...
Pa me zanima, Tinca, a si kaj pametnega izluščila, ali si mogoče prebrodila krizo in si že na uspešni poti priprav na prihodnje tekaške izzive?
 orlytm
jst mam zaenkrat še to srečo, da me že želja po lastnem napredku dost motivira za akcijo. Pa res je filing, k odtečeš eno dobro traso in se počutiš zmagovalec :)

Pa nov izziv sm si postavu, gorski tek ... motivacije kr jo češ :)

lp
OrlyTM
Jaz imam obraten problem. Če ne grem tečt več kot 24 ur imam abstinenčno krizo. Edino na dopustu dvakrat letno nič ne delam in pretiravam v lenarjenju :)) in vsem kar zraven paše.

Nisem tekmovalna tekačica, ampak tečem zato, ker mi to res paše. Npr. jaz se ne bi nikoli silila vsak dan kolo vozit na Katarino:) Za nobeno ceno. Grem rajš gor tečt :). Mislim, da mora vsak zase najti obliko športa/rekreacije, ki mu je v veselje, saj bo le-ta postala del življenja, vsakodnevna spremljevalka.

Res pa je, tako kot pravi Andraz totalna kriza s hranjenjem in lakoto. Ko naša družina pride v restavracijo :) hehehe katastrofa. Od nekdaj si želim izgubit še tistva dva kg, ampak če ne jem, predvsem zvečer mi je kar slabo. Tako imam dober izgovor za mojo počasnost :), saj nisem peresno lahka kategorija.

LP
srečna napisal/-a: Od nekdaj si želim izgubit še tistva dva kg, ampak če ne jem, predvsem zvečer mi je kar slabo. Tako imam dober izgovor za mojo počasnost :), saj nisem peresno lahka kategorija.

Če zvečer ješ in je to pravilna prehrana (beri : predvsem beljakovine) ti ta hrana ne bo škodila, ampak le pomagala mišicam, da bojo boljše in še močnejše!
 tamt
jaz tudi zaenkrat nimam problemov z motivacijo. po teku se počutim odlično :D in če sem že kak dan bolj lena in se mi ne da spravit v superge, vedno pomislim na to, kolk več energije bom mela po teku; seveda pa si privoščim tud kak dan počitka :)

zdaj imam še dodatno motivacijo - pripravljam se namreč na ljubljanski mali maraton in to mi je sedaj res glavna motivacija, da skrbno načrtujem treninge in se nekoliko več posvečam tudi pravilni prehrani (se pravi pogosti obroki in za mene tudi veliko hrane, ker si želim pridobiti kakšen kilogramček - mišic seveda :) ); pri tem ne pretiravam, ker mi je tek predvsem užitek in del vsakodnevnega življenja, pa vendar je tudi v načrtovanju en čar, le na tak način lahko napreduješ (in to tudi opaziš), poleg tega pa vse to pripomore k boljšemu splošnemu počutju :D

v naslednji fazi pa si bom mogoče poiskala tudi kako družbo za tek :)
Uporabniški avatar
 Radolca
Tinca napisal/-a:Zadnje case kar nimam motivacije, da bi šla tečt.
Vsak dan v službi si rečem, danes pa res grem tečt, pa ne gre.
Mate kakšen pregloge kako naprej?
Ljubljanski maraton in še kakšne druge tekme se bližajo...

LP, Tinca

PRI MENI JE PA TAKOLE: VEDNO KO SI ŽE V SLUŽBI ZAČNEM GOVORT, DA BOM DANES TEKEL, TAKRAT GOTOVO NE BOM ŠEL NA TEK.
TEK TE MORA VESELITI, VESELJE PA PRIDE SPONTANO. TAKO NAJ TUDI TEK PRIDE NA ENAK NAČIN.
VEM PA DA JE TEŽKO KAR TAKO TEČI, ČE PAČ NI VESELJA DO TEKA.
KO REČEM DA BOM ŠEL TEČT GREM RAJE NA TOLE :toast:
 Tinca
Tinca pridno tece in noro uživa v teku.
Moram priznat, da sem zvedela veliko novega iz tega posta.

Lp vsem

Tinca

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA