Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 wodan
No, poročilo prvega tedna :lol:
Na prvem teku v torek sem kmalu pogruntau da imam težave z dihanjem, a sem nekako prišel skozi teh 1600 metrov. V sredo sem smučau, tako da sem naslednjič tekel v petek, tokrat bolj osredotočen na dihanje, in razlika se je poznala. Danes sem spet tekel in lahko rečem da sem pripravljen na naslednjo stopnjo :D
@ero Mnenje bi rabil: podaljšam sedaj en interval na 400 metrov in "počitek" na 50?
Hvala
p.s.: na voljo imam še 2 tedna
 wodan
Ojla, se opravičujem za res pozen update :D
Glede na to, da testiranje zajema vaje od trebušnjakov do sklec, zgibov, šprintov itd. in je tek zadnji na vrsti, sem se po mojem mnenju še kar dobro odrezal. Vreme je bilo odlično, tam okrog 10C in sonce. Tekel sem 5:35 kar je glede na vse okoliščine dober rezultat, žal mi pa je edino tega, da nisem imel občutka kje sem, ker metri niso označeni, in sem kljub šprintu zadnjih 150-200 metrov bil še vedno kr spočit in bi lahko dal več od sebe :cry: Nisem bil niti približno tako utrujen kot na treningih.
Kakorkoli že, hvala za vse nasvete (ero, vencelj), so prišli prav :D
Lep pozdrav
 wodan
Hvala, hvala :D
Zdej se lotevam teka na 3200 in bi ga rad spravil pod 11:30. Časa imam na razpolago tam 2-3 mesce. Kakšen nasvet za način treninga? Spet intervalni ali samo dudlam 3200 3x na teden?
Uporabniški avatar
 vencelj
Če imaš časa 2-3 mesece, bi ti svetoval, da opraviš tudi posamezne daljše, manj intenzivne teke (npr. enkrat na teden). Intervali pomenijo "brušenje forme", zato običajno pridejo na vrsto v zadnjem obdobju priprav.
http://www.osebnitrener.com/clanki/aerobni_trening.htm

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA