Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Tanja A.
Bo kdo od tekačev začetnikov tekel na 8km na kraškem maratonu? Oglasite se

Zdravo Zvedzdica !

Jaz bom ena izmed začetnic in to bo moja prva tekma oz. bolje rečeno sodelovanje na tekmi. Me pa par stvari zanima. Pogledala sem na spletno stran, kjer je trasa proge in me mal skrbijo višinske razlike. Naj kdo od stalnih pove, če so kaj hudi nakloni. Pa še me zanima, al je so na progi označeni npr. km, da veš kje si. Na kolk km je pa voda?. Sorry za ta začetniška vprašanja, ampak nisem bla še na nobeni tekmi.
Če višinska razlika ni prehuda (klanci), bi šla mogoče na polmaraton ampak verjetno bo za prvič kar 8 dost.
Časa pa ne bom navedla, ker temle profijem, ki se tule pogovarjajo o časih, ne sežem niti do gležnjev. Pač jemljem to bol za zabavo. Upam, da bo več takih.
Nazadnje spremenil Tanja A., dne 04 Mar 2008, 08:39, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
 zajc
1:19:59

O tem sanjam že eno leto :oops:

Kot kažejo časi na treningih tudi tokrat ne bo šlo in se niti ne sekiram (imam en teden kasneje druge načrte). Pod 1:25 pa bo šlo verjetno brez problema 8) Tudi če ne bo šlo, se ne bom sekiral :D
Uporabniški avatar
 raziskovalec
tae napisal/-a:Še taktika (govorim v dvojini):
- 1h in 30 minut pomeni povprečni tempo 4:16 min./km
- Prvo polovico, se pravi do 10 km in pol malo šparanja, kar pomeni tempo 4:20 in to znese na polovici dobrih 45 minut, kar po mojem nebi smel biti problem glede na pretekle čase
- Drugo polovico malo več gasa, npr. tempo 4:10, kar je 43minut in 40 sekund
- potem ostane še 100m za šprint. Če ga spočita lahko izvedeva v 15-ih sekundah, ga zmatrana lahko v pol minute.

In za konec seštevek vseh časov:
45 min., 35 sek.
+
43 min., 40 sek.
+
30 sek.

= 1h, 29 min. 45 sek.

Tae, ko ravno razdeljuješ takole podrobno, samo v informacijo, da je tisti nadležni makedam klanček, kjer najbolj piha (in nas je lani upočasnil za kake pol minute na kilometer), tam proti koncu tekme (dober, če si še močno spočit to verjetno ni problem). Nič ne sugeriram, samo obveščam, da je drugo polovico težko teči hitreje kot prvo. In bi bil morda enakomeren tempo bolj primeren.

Še napoved zame, no ja, če se bo vse poklopilo 1:48:00, za začetek sezone dovolj.
Uporabniški avatar
 RoKo
Dodatek analizi:

Prvi del do MP Lipica (bivši-zgradba še stoji) se vzpenja,sicer neopazno, vendar se. drugi del do vzpončka na Orlek je v dokaj opaznem spustu, ostali del iz Orleka pa itak poznate - vijuganje gor-dol,

Napovedujem čas pod 1.35:00. (nekje v bližini goriškega.)
Uporabniški avatar
 tae
Razi, hvala za nasvet in informacijo. Teorija je nekaj, praksa pa nekaj drugega. Morda bo treba res ubrati drugo taktiko, čeprav se mi je še včeraj moja zdela idealna.
Uporabniški avatar
 bigk
Ja, če bom uspešno saniral poškodbo, potem upam na okrog 1:50:00.
Uporabniški avatar
 bobr
Jaz bi rad tekel boljše kot lani to je pod 1:45. Lepo bi bilo med 1:30 - 1:40 a v realnosti bo veliko odvisno od vremena in počutja.
Uporabniški avatar
 Vreme
@ Classix a ti si se kar odločil iti na 21km??? Vsekakor čestitke za pogum.

@ Tanja A. Nič se ne sekiraj ti se kar prijavi na 21 km, nas je kar nekaj ki računamo na čase 2:15 pa še kaj zraven !!! :wink:
Uporabniški avatar
 Classix
Vreme napisal/-a:@ Classix a ti si se kar odločil iti na 21km??? Vsekakor čestitke za pogum.

Uh kje pa! Na 21 km pred naslednjim letom tudi pomislim ne. Grem na 8 km. Z svojo napovedjo pa sem mislil to, da bo za mene uspeh če pridem v cilj nekaj minut pred najhitrejšimi na 21 km. Se opravičujem, če sem koga zmedel.

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 Vreme
Classix se opravičujem, ti si napisal dovolj razumljivo jaz sem prebral površno. :oops:

Vsekakor navijam zate, da ti uspe!! :D
Uporabniški avatar
 garač
Lansko jesen na ljubljancu mi je bil cilj, da pretečm polovičko v celoti brez poškodb. Sedaj v spomladanskem terminu pa upam, da me bodo noge ponesle pod "magičnimi" 2 uram :driver: in napovedujem 1:59:59 :laola

p.s.Po napovedih sem zadnji :oops: ...sej si pravim...važno je sodelovati :wink:

Lep športen pozdrav iz dolenjske :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA