Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Luksonson
Špargeljček, pridi v LJ saj ni tako daleč. Res je izjemno teči, ko vidiš toliko tekačev, ki se trudijo in dirjajo tam po PST-ju, Rožniku, Mostecu, Golovcu in še kje. Se splača, resnično se.
Uporabniški avatar
 semjul
Asparagus napisal/-a:V Litiji vem za precej tekačev, občasno tudi katerega srečam. Jaz zavidam Ljubljančanom, ki imajo PST, Rožnik, Golovec. Pri nas se da po ravnem teči samo po cesti, pa še ta je ali ozka, ali pa precej prometna. V hrib npr. Svibno jaz (še) ne morem teči, ker zgubim ritem dihanja in potem malo tečem, malo hodim. Zadnjič sem videla zvečer tekača na cesti Litija-Ljubljana, tam kjer je stisnjena med Savo in železnico :!: , saj je imel obleko z odbojniki, ampak vseeno se mi to ne zdi najbolj pametno.
Meni bi bilo bolj prijetno teči tam, kjer je več tekačev, kot pa blizu doma, kjer imam občutek, da si ljudje mislijo:"Kaj pa ta okrog leta, a nima druzga dela?"
Vendar je ena od prednosti teka ravno to, da se lahko preoblečeš in greš, ter tečeš praktično kadarkoli in kjerkoli.

:D

Tek v hrib kombiniran s hojo ima tudi prednosti, predvsem na moči in vzdržljivosti pridobiš, tako da se ni zasekirat, če ni ravnine. Mislim pa, da imate v Litiji onkraj Save proti Ponovičam super, ne preveč prometno cesto, ki je primerna za treninge - ravninske.
Povabil bi te v Trbovlje, ampak tu so šele hribi :wink:
Uporabniški avatar
 Asparagus

Tek v hrib kombiniran s hojo ima tudi prednosti, predvsem na moči in vzdržljivosti pridobiš, tako da se ni zasekirat, če ni ravnine. Mislim pa, da imate v Litiji onkraj Save proti Ponovičam super, ne preveč prometno cesto, ki je primerna za treninge - ravninske.
Povabil bi te v Trbovlje, ampak tu so šele hribi :wink:[/quote]

Tudi na to cesto bom spet šla sedaj, ko so dnevi daljši. Pozimi pa nisem upala zaradi teme. Še ena stvar me moti na teh naših cestah, skoraj pri vsaki hiši imajo psa, veliko jih besno laja na tekače in nikoli ne veš, kdaj bodo katerega pozabili prikleniti ali zapreti. Sicer mi je najbolj simpatična cesta Litija -Podšentjur -Pogonik, boljši tekači gredo tudi naprej do Kresnic. Ravno danes sem se v Podšentjurju obrnila in šla nazaj, ko sem videla, da je velik črn pes sam na travniku pred hišo. Ampak psi so tako že posebna tema na tem forumu.
 longi
Asparagus,

Mislim da tekaških poti, okoli Litije pa res ne manjka. Najdeš prav vse od asfaltnih do gozdnih, ravnih, strmih do XC, je pa res da ni oznaženih poti kot na Rožniku, tako da rabiš mal več časa da si ogledaš vse terene.

O označevanju tekaških poti (in tudi kolesarskih), pa naj bi v Litiji skrbel Center za razvoj (naj bi bili zaposleni celo na izobraževanjih na Irskem,... :D ). Izdelali naj bi celo neko zloženko, vendar do danes (obstajala naj bi že tri leta) jo še nisem zasledil.

Obstoječe table - gre predvsem za kolesarske - so obesili prostovoljci.

Verjetno bomo dobili trim stezo šele takrat, ko bo Bohinj organiziral olimpijske igre.
Uporabniški avatar
 Asparagus
Saj raziskujem, v soboto sem npr. tekla do Jablanice in se vračala približno po poti pohoda na Tisje, ker ni bilo oznak, sem malo zgrešila in se morala spustiti dol po strmini nasproti Lesne. Nameravam poskusiti ponovno v obratni smeri.
Trim stezo smo nekoč že imeli pod Bogenšperkom, a so jo pustili propasti :evil: . Če že športnih objektov nimamo, imamo pa vsaj shopping centrov in bencinskih črpalk na pretek. :lol:
Uporabniški avatar
 semjul

danes po službi imam aktiven počitek zmeren tek Hrastnik - Radeče,
trening za MKM .

Proga je dolga 10 in še nmal km.Podlaga asfalt, prometa zelo malo, pes le eden, pa še to prijazen, ravninska z malim vzpončkom cca50m, primerna za vse kategorije tekačev.

preizkusite jo... :D
 alexoo
No zelo lepo, da je kar nekaj ljubiteljev teka tud v naši dolini.
V nedeljo sva s bratom tekla na trasi Hrastnik - Radeče (center) - Hrastnik, 21 KM, 60 M višincev, prijetna trasa, skoraj brez prometa. No ta teden pa bolj na easy.Komaj že čakam nedeljo, se vidmo na MKM v Sežani.
 jZ
Lp.

Če se ZAsavci odločite priti na POsavski konec, vam predlagam prijetne teke (s startom v Loki) na Čelovnik, Veliko Kozje, Lovrenc ali Lisco! Če ste mački, skočite preko Kozjega na Lovrenc in preko Razborja spet na izhodišče.

Za ravninske teke je tudi meni prijetna stranska cesta med Radečami in Hrastnikom.

Kolesarji: Veliko Kozje (zadnjih 50m višinske je potrebno kolo nositi), Lovrenc, Lisca, Brunk, Leskovec in pa .... KUM!

Saj res (;
A kdo čez vikend kolesari na te hribe? Je v okolici še kak primeren kucelj za kolo?

Srečno, jZ
Uporabniški avatar
 semjul

kucljev kolikor češ, predvidevam da si nižje od Zidanega mostu, zato
recimo: iz Radeč - Jagenjca(proti papirnici Radeče) - na Dole - ali Podkum ali Polšnik, od tam lahko greš na Janče, Bogenšperk ali Litijo, spustiš se lahko v Gabrovko in Trebnje, prideš v Krmelj in nazaj čez Šentjanž na Brunk ter v Radeče,ali narediš malo daljši krog na Mokronog in v Sevnico,v Sevnici preko mostu in že sva na trasi, ki si jo opisoval v prejšnjem postu, tega je ogromno.
Veliko užitkov pa srečno na poti! :D
 A...l...j...o...š...a
Lep pozdrav iz Radeč!!!

Vidim, da kar nekaj tekačov prihaja teči tudi v naš kraj :) :) zelo lepo

Jaz sem kar nekaj časa tekel le po atletskem stadionu v Radečah, sedaj pa sem spoznal, da je veliko bolj zanimivo in prijetno teči po različnih poteh in seveda super je, če je na poti ša kakšne klanček, ki ti res dobro razvija moči.
Upam, da se kdaj srečamo na poteh teka po naši občini ali drugje po Zasavju:D

Prijeten tek vsem :!: :!:
Uporabniški avatar
 grb
Ojla

Meni je pri teku najbolj vsec ravno to, da se mi ni nikamor treba vozit. Vse moje proge se pricnejo tik pred vhodom v blok in tu tudi zakljucijo :) Skratka nobene nepotrebne izgube casa.

V Litiji se res ni portebno prevec sprasevat, kje teci, saj vodijo v vse smeri poleg glavne prometnice LJ - Zasavje tudi razne lokalne ceste, kjer razen ob spicah ni kakega posebnega prometa (recimo proti savi po levem bregu, Kresnice po desnem, Veliki Vrh, jablanica, cez Smartno proti Crnem potoku). Za tiste malo bolj "odbite" pa je tud cel kup raznih strmih gozdnih potk.

Ce se spravis na tek v kakih nenormalnih nocnih urah, je tako ali tako bolje izbrati neko traso z ulicno razsvetljavo (beri po mestu) in takrat tudi prometa ponavadi ni.

Kar pa se pogledov in pripomb tice....ja pa dejmo no se drugim privoscit, da se jim v zivljenju kej dogaja in da imajo o cem govort :lol:

G.
Uporabniški avatar
 Asparagus
Izgleda, da se je Zasavje že prebudilo, saj so tudi v litijskem Hoferju prodali tekaške ure v enem dnevu. Ampak po preučitvi teme Oprema-Hofer, mi ni žal, da sem jo zamudila :lol:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 20

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA