Asparagus napisal/-a:V Litiji vem za precej tekačev, občasno tudi katerega srečam. Jaz zavidam Ljubljančanom, ki imajo PST, Rožnik, Golovec. Pri nas se da po ravnem teči samo po cesti, pa še ta je ali ozka, ali pa precej prometna. V hrib npr. Svibno jaz (še) ne morem teči, ker zgubim ritem dihanja in potem malo tečem, malo hodim. Zadnjič sem videla zvečer tekača na cesti Litija-Ljubljana, tam kjer je stisnjena med Savo in železnico, saj je imel obleko z odbojniki, ampak vseeno se mi to ne zdi najbolj pametno.
Meni bi bilo bolj prijetno teči tam, kjer je več tekačev, kot pa blizu doma, kjer imam občutek, da si ljudje mislijo:"Kaj pa ta okrog leta, a nima druzga dela?"
Vendar je ena od prednosti teka ravno to, da se lahko preoblečeš in greš, ter tečeš praktično kadarkoli in kjerkoli.

Tek v hrib kombiniran s hojo ima tudi prednosti, predvsem na moči in vzdržljivosti pridobiš, tako da se ni zasekirat, če ni ravnine. Mislim pa, da imate v Litiji onkraj Save proti Ponovičam super, ne preveč prometno cesto, ki je primerna za treninge - ravninske.
Povabil bi te v Trbovlje, ampak tu so šele hribi