Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!

Magnitude napisal/-a:Yesyes, tudi jaz se pridružujem slavljenju Njegovega rojstnega dne, živel Dan mladosti, že vlečem titovko in rutko iz ropotarnice.

8) Cccccc, sele sedaj jo bos ven potegnil.:twisted: Ze vceraj bi moral imet oprano in zlikano. :twisted: :D Ajajajaj, ta maldina. :roll:

lp, oranzni slon

p.s.: Res so tekaci na 42 km drugo ozvezdje. :cast: Morda bom tudi jaz pokukal v to ozvezdje. Enkrat, ko bom velik. :D
Uporabniški avatar
 primus
kalcek napisal/-a:No, pa k stvari: največ pomoči potrebujejo začetniki in tisti, ki se z nekaj osnove spuščajo v mali maraton.

S tem se zelo strinjam, od 0 do 21 km je težja in daljša pot kot od 21 do 42. Pa ne v razdalji, predvsem v glavi.
Mislim, da se z nasveti, literaturo, predvsem pa s pametjo da kar uspešno premagat prvo 42-tko.

primus

saj verjetno tukaj ni pravo mesto ampak ne morem si kaj, kalček, da ne bi pohvalil tvoje lanske (predlanske ?) reportaže s kolesarske dirke Trans America. Saj vem, da je že kar nekaj časa ampak - po mojem mnenju eden najboljših (športnih) člankov SPLOH !
Uporabniški avatar
 5rca
primus napisal/-a:saj verjetno tukaj ni pravo mesto ampak ne morem si kaj, kalček, da ne bi pohvalil tvoje lanske (predlanske ?) reportaže s kolesarske dirke Trans America. Saj vem, da je že kar nekaj časa ampak - po mojem mnenju eden najboljših (športnih) člankov SPLOH !

res je, ja, Kalček ... ali greš letos tudi zraven?
LP
Uporabniški avatar
 vanja
Ja, meni je bil tisti clanek tudi noro dober!! Nanj me je pa opozoril celo mentor na faksu!
Bravo, se vec takih clankov!!!
Uporabniški avatar
 Magnitude
A je to tisto, ko je miran Stanovnik vodil spremljevalno ekipo in so potem delali fore Italijanom?
Uporabniški avatar
 Staša
To je en članek, ki je tudi meni edini ostal v spominu in bil fuuuul dober. O nekomu (joj, imena - samo to vem, da je zaposlen v SV), ki je prekolesaril Ameriko in so vse muke izčrpno opisane. Zelo oseben pristop pisanja, kot nekakšen tok misli spremljevalcev nekoga, ki gre z vso silo v nekaj in zraven muči in krivi še ostale, ki mu hočejo pomagat... doživeto do zadnjega žulja. Začutiš hkrati občutke in željo tega kolesarja, pa hkrati prijateljsko do že sovražno razpoloženje spremljevalcev (žene in Primoža - nisem vedela, da je avtor) in vse štekaš ... ma skratka, je treba prebrat!
Uporabniški avatar
 gregorb
stasa napisal/-a:To je en članek, ki je tudi meni edini ostal v spominu in bil fuuuul dober. O nekomu (joj, imena - samo to vem, da je zaposlen v SV), ki je prekolesaril Ameriko in so vse muke izčrpno opisane. Zelo oseben pristop pisanja, kot nekakšen tok misli spremljevalcev nekoga, ki gre z vso silo v nekaj in zraven muči in krivi še ostale, ki mu hočejo pomagat... doživeto do zadnjega žulja. Začutiš hkrati občutke in željo tega kolesarja, pa hkrati prijateljsko do že sovražno razpoloženje spremljevalcev (žene in Primoža - nisem vedela, da je avtor) in vse štekaš ... ma skratka, je treba prebrat!

Ta eden je g.Robič, kje šel na RAM in gre letos spet.
Slika
 Gost
Ne, ne grem poleg. Tisti, ki ste prebrali reportažo, verjetno veste, zakaj ne. Zadeva je preveč ekstremna in prenevarna. Lani je umrl en tekmovalec ... Nisem povsem prepričan, da ima človek lahko dvakrat tako srečo, kot smo jo imeli lani ... To gre daleč čez vse meje človeške zmogljivosti in logike. To ni več le šport, to je hoja po robu. Robič je prevozil skoraj 5000 km v 9-ih dneh, vozil je noč in dan in spal uro do uro in pol v 24-ih urah. Spremljevalna ekipa pa isto.
Ko sem se vrnil iz Amerike, sem bil tako sesut, da mi tudi kolo ni več dišalo in tisto, s čemer sem se pozdravil, je bil seveda - tek. Ampak je šlo počasi. Mesece dolgo. Hvalabogu - takrat enkrat mi je kapnilo, da je resnični užitek prav tak tek in ne navijanje do roba lastnih zmogljivosti.
Amerike nisem dosti videl, ampak to spoznanje sem pa le prinesel domov, čeprav je malo trajalo, da sva se s spoznanjem srečala na isti valovni dolžini ...
LP Primož
Uporabniški avatar
 mare
Jaz sem reportažo prebral, pa sem do sedaj mislil, da ne greš zraven, ker Robiču tvoje pisanje ni moglo biti tako všeč kot ostalim bralcem. Upam, da je Robič letos malo treniral tudi notranjost glave in ne samo noge. V Vsakem primeru pa držimo zanj pesti.
Uporabniški avatar
 Matevz
kalcek napisal/-a:Ne, ne grem poleg.

mare napisal/-a:...pa sem do sedaj mislil, da ne greš zraven...

Za takšno razumevanje zgornjega stavka bi moralo pisati:
Ne, ne, grem poleg.
ali pa
Ne, ne. Grem poleg.

Ker pa piše:
Ne, ne grem poleg.
To pomeni, da bo kalček ostal doma (oziroma samo to, da ne bo šel z Robičem na RAAM, če sem malo natančnejši).
:D :D :D
 Gost
Mare, živjo.Ko je bila reportaža napisana, me je Jure poklical in je rekel: "A si moral res tako napisati. A si moral res vse dati noter..." Pa sem mu odgovoril: "Jure, ti si svoje delo opravil drugi najbolje na svetu, zdaj pa pusti še mene, da naredim, kot najboje znam."
Ni bilo povsem enostavno, a z Juretom sva si zdaj bližje, kot sva si bila prej. Glava pa .. Jo je treniral, zagotovo.
Letos sem mu samo pomagal najti osebnega pokrovitelja (Hervis) in uredil sem, da gre zraven novinar za Polet in Novice.
Pa še to: če bi si kdo rad prebral reportažo, lahko pošljem nelektoriran tekst, lahko tudi na T Forum, samo je zelo dolg.
LP Primož
Uporabniški avatar
 vanja
Kalcek, mene pa zanima, kako se je Jure zeni spet prikupil, po vsem tistem? :evil: :wink:
Uporabniški avatar
 ero
hoj

kalcek napisal/-a:Pa še to: če bi si kdo rad prebral reportažo, lahko pošljem nelektoriran tekst, lahko tudi na T Forum, samo je zelo dolg.

če je možno (dovoljeno - copyright) bi te prosil zanj. ta članek smo si očitno vsi dobro zapomnili!

itak pa se morava še vsest...
Uporabniški avatar
 runner
lahko tudi na T Forum, samo je zelo dolg.

odlicna ideja Primoz...
(ker ga nisem prebral se pocutim kot prasic v Teheranu)

runner
Uporabniški avatar
 mare
kalcek napisal/-a:Mare, živjo.Ko je bila reportaža napisana, me je Jure poklical in je rekel: "A si moral res tako napisati. A si moral res vse dati noter..." Pa sem mu odgovoril: "Jure, ti si svoje delo opravil drugi najbolje na svetu, zdaj pa pusti še mene, da naredim, kot najboje znam."
Ni bilo povsem enostavno, a z Juretom sva si zdaj bližje, kot sva si bila prej. Glava pa .. Jo je treniral, zagotovo.
Letos sem mu samo pomagal najti osebnega pokrovitelja (Hervis) in uredil sem, da gre zraven novinar za Polet in Novice.
Pa še to: če bi si kdo rad prebral reportažo, lahko pošljem nelektoriran tekst, lahko tudi na T Forum, samo je zelo dolg.
LP Primož

No, saj nisem mislil, da je z Juretom drugače kaj zelo narobe (čeprav smo športniki za mnoge malo premaknjeni), samo lani se je videlo, da je imel noge dovolj močne za zmago, glavni problemi pa so drugje. Pri takšnih naporih glava začne delati slabše. Sploh mi pa ni šlo v račun, kako se lahko na eni strani projekta lotijo dokaj profesionalno, na drugi strani pa bolj šlampasto kot kakšen rekreativec na Franji. To, da ni imel spodobnega rezervnega kolesa in rezervnih delov, da ni treniral kolesarjenja ob pomanjkanju spanca in verjetno še kaj je naravnost nedoumljivo.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA