Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Bor
dexi27 napisal/-a:Ja lepota se plača kaj čmo, ampak še vedno sem za polarja :oops:

vsi zgoraj našteti so zelo dobri.....ampak jaz sem za 405-ko....res je lepa.....in upam da mi bo dolgo služila...... :)
Uporabniški avatar
 bobr
dexi27 napisal/-a:Ja lepota se plača kaj čmo, ampak še vedno sem za polarja :oops:

Ne me narobe razumet, jaz imam 800ko že nekaj mesecev in sem presrečen s to uro. Samo če bi takrat bil na voljo 405 bi pošteno razmislil.
 Mitja Kravos
No ker smo ze prsli na Polar RS800 vs Garmin Forerunner 405.

Zakaj jaz NISEM pocakal na Garmina ko sem kupoval urco:

- nebarometricni visinomer
- trajanje baterije
- tako bolje boga vodotesnost
- sej je lepa, ampak se zmiraj se mi zdi bolje glomazna in nevsakdanja za nositi jo vsak dan
- se mi zdi da kar se tice HR monitoringa in nasploh analiza vsega se nemore primerjati s Polarjem ...

+ me je pa to trackanje kje laufas in hodis zelo imelo :)

Pac nazalost ni ure ki bi imela vse kar bi jaz hotel v enem paketu ...

Naprimer kaj bi bilo jim tezko pri Polarju dodati samo GPS logger v G3 pod, sej ni treba da v uro, sam GPS G3 pod bi tko nrdili da bi kar prklopu in pobral dol tracke, ampak ne, to bo model G5 :)
Nazadnje spremenil Mitja Kravos, dne 03 Jun 2008, 11:08, skupaj popravljeno 1 krat.
 mak
:D Sport Billy - postavil si eno najbolj nehvaležnih vprašanj - mislim da velja za vse forume. Vedno boš dobil privržence vseh naštetih modelov, ki imajo z njim dobre / slabe izkušnje.
Sam sem to "napako" naredil dvakrat, ko sem kupoval mobitel (vnel se je boj med SE - Nokia in avtomobil Opel - Ford ) Te izkušnje so me tako zmedle, da je bilo še slabše kot na začetku.
P.S Sedaj imam VW in Samsung :shock:
Jaz občasno pregledam teste na You tube in se lažje odločim, ko vidim "v živo". Vsaj za omenjene ure imaš na you tube primerjavo.
lp
Uporabniški avatar
 ales
Obstaja pa še ena ura, ki je nisi dal na seznam: GlobalSat GH-615M; ima odličen SiRFstarIII gps sprejemnik, IPX7 vodotesnost, lahko ga uporabljaš kot mouse GPS, HRM in zelooo sprejemljivo ceno. Edino software (in še bolj firmware) je malo pomankljiv, no ja in pa ne zgleda ravno da dol padeš. Rešuje ga precejšnja odprtost in povezljivost.

Mene je nanj opozoril oglas na TFju, sem si ga naročil v Angliji-model 615M(ki ima tudi HRM), a so mi žal poslali verzijo brez HRMja, tko da sem ravno v fazi menjave. Medtem sem na netu našel tudi verzijo 615P, ki ima celo barometrični merilnik višine!!!, sam kaj k ga ni za dobiti nikjer na netu..

No, in ko sem brskal še naprej, sem našel, da je bila na CEBITu predstavljena že nova verzija: GH-625, ki ima boljši software, lepši design in občutno manjša je. Žal se kaj več ne najde niti pri proizvajalcu.

Tule pa so povezave:
http://www.globalsat.com.tw/eng/index.htm
http://www.gpspassion.com/FORUMSEN/topi ... _ID=109131
http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.p ... 112#131112

Aja, menda se ista ura prodaja tudi pod imenom CANYON CNS-GPS2; v Rolanovi ponudbi.

GH-615M pride iz Anglije v treh dneh s pošnino vred za 135 Eur..
 janezek
Pri modelih z integriranim GPSom moraš vedno vedet, da je trajanje baterije fuuuuuuuuul omejeno. in če is polj pozabljive sorte (tako kot jaz :mrgreen: )
potem se ti rado zgodi, da hočeš it laufat in imaš prazno baterijo. To je bil tudi razlog, da sem si kupil polarja in ne garmina.
 zappa
Mitja Kravos napisal/-a:No ker smo ze prsli na Polar RS800 vs Garmin Forerunner 405.

Zakaj jaz NISEM pocakal na Garmina ko sem kupoval urco:

- nebarometricni visinomer
- trajanje baterije
- tako bolje boga vodotesnost
- sej je lepa, ampak se zmiraj se mi zdi bolje glomazna in nevsakdanja za nositi jo vsak dan
- se mi zdi da kar se tice HR monitoringa in nasploh analiza vsega se nemore primerjati s Polarjem ...

+ me je pa to trackanje kje laufas in hodis zelo imelo :)

Hej, kot bi bral sebe, sem imel podobne razloge kot ti. Dodatno pa še to, da sta, ko sem lani kupoval uro z merilcem razdalje in hitrosti, RS800 in tastari Garmin 305 stala skoraj enako.

Mitja Kravos napisal/-a: Naprimer kaj bi bilo jim tezko pri Polarju dodati samo GPS logger v G3 pod, sej ni treba da v uro, sam GPS G3 pod bi tko nrdili da bi kar prklopu in pobral dol tracke, ampak ne, to bo model G5 :)

Jasno, čez čas bodo dali ven RS900 ali kaj podobnega, ki bo lahko imel GPS enoto s track funkcijo, ki po možnosti ne bo kompatibilna nazaj za starejše Polarje.
Uporabniški avatar
 Sport Billy
Mogoče bi bilo res pametno počakati najnovejši Polar RS..., ki bo imel po vsej verjetnosti že združene vse funkcije. Treba se bo odločiti.
 OPICA
Sport Billy napisal/-a:Mogoče bi bilo res pametno počakati najnovejši Polar RS..., ki bo imel po vsej verjetnosti že združene vse funkcije. Treba se bo odločiti.

Ja če boš samo čakal res ne bo nič :D

Trenutno imam polarja s625x. Moram rečt da sem zadovoljen. Nova igračka bo suunto t6c. Na uri, ki je predvsem inštrument mi pomenijo nekaj razne funkcije, ki se tičejo fizioloških parametrov. In tukaj vodita polar in suunto.
pri suunto je predvsem zanimiva funkcija EPOC, ki pa, če se kej razumeš nato lahko pride ZELO prav :wink:

Ne čakat ampak raje kaj kupi :D
 Micky
Aleš, če ni skrivnost ali lahko izdaš link kjer si naročil uro globalsat GH 615M.....

Hvala in lp!
Uporabniški avatar
 aisha
prisegam na POLAR, se pa je kar težko odločit pri tolkih dobrih urcah :?

lp, :wink:
Uporabniški avatar
 Ksenija
čist sem zmedena zdej, res... imam polar RS 200 (pustimo dejstvo da ne najdem tistega ogrodja za na copat tko da mi služi urca sam tko tko).. pa rabim novo uro, ne rabim nič profi pa nič ne prenašam na računalnik pa ne delam primerjav (zaenkrat ne še) sem blond računalniški tip tko da... rabim urco ki kaže čas km mogoče višinometer srčni utrip mi pa ni tko pomemben več... ne vem zakaj... cena pa - hm, no ja, mogoče bo Božiček prinesel pa rabim vsaj malo pogledat na keš ;) aja pa da ima urca izgled tud za tko nosit...
help?
Uporabniški avatar
 klatez
Punce, to so igračke za fante (tavelike)... :mrgreen:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA