Nočem ti ubijati volje, ampak cilj je popolnoma nerealen in nezdrav, mislim na tisti del, da v 4 tednih shujšaš 10 kilogramov.
Sam sem prebiral kar precej literature o teh stvareh. Ni narobe če se boš lotila urediti svojo prehrano, saj boš s tem močno vplivala na "hitrost" svoje presnove. Pravtako ne vem koliko si telesno aktivna ampak to je zelo pomembno, saj imajo načeloma ljudje, ki so že zelo telesno aktivni eno karto manj v rokah, ko se odločijo za hujšanje.
Največja slabost TI hitrih dijet je v tem, da človek izgubi telesno težo tam kjer si tega ne želi (mišična masa) in ne tam kjer si (maščobe). S tem pa je človek po prenehanju shujševalne kure še bolj dovzeten za nabiranje odvečnih kilogramov, saj zaradi manjše mišične mase dnevno potrebuje manj energije (ki je potrebna za vzdrževanje le-te), tako da hitreje prihaja do kopičenja energie v telesu, ki se seveda ob nepravilni prehrani (visok glikemični indeks) nabira v telesu kot maščoba.
Zdej pa že preveč pametujem, ampak za vsakega človeka je po mojem mnenju svoja dieta, saj si niti dva nista enaka. Med normalnimi smrtniki je razpon porabe energije za "življenje" med 1500 in 3000 Kcal, kar očitna razlika.
Moj nasvet, redna prehrana, brez odrekanja stvari ki jih imaš rada, saj človek sicer po končani kuri rad plane po njih. In pa šport, v mejah normale. Pa bodimo zadovoljni sami s seboj.