Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 HUDMA
No, pa se počas pejmo ... Cilj je priti do cilja. :D

"Prvi teden" je za mano.
Opravil sem pet tekov. Prvi dan 6,5 km, tretji in četrti dan 2 x 10 km, šesti dan 12 km in sedmi dan 18 km. Povprečen tempo okoli 5:40.
Nobenih sledi o jesenski poškodbi gležnja, kot kaže je bilo 19 dni popolne pavze in en mesec previdnega teka vendarle dovolj za sanacijo. Malo me ovira kratek dan, saj večinoma tečem z lučko, kar na podeželju pomeni tudi srečevanje z gozdnimi prebivalci! :D No, prvi teden me je pretežno spremljal dež, tako da je bilo poskrbljeno tudi za psihične priprave. :D
 Bojchy
Super, da je gleženj v redu! :) A cilj imaš 200km na mesec ali kaj že? Sem že pozabila... :) Jaz sem pa prenehala s kajenjem!!! 8) Ne kadim že 20 dni! Nič mi ne manjka, počutje je super! Pri teku je zelo opazna razlika! :D
Uporabniški avatar
 HUDMA
Hoj!
Najprej čestitke za prvih 20 dni brez cigareta. Maja bo 3 leta odkar sem prižgal zadnji cigaret in res - počutje je fantastično! Kar tako naprej!
Moji cilji za leto 2014:
- 1.500 pretečenih km (če ne bo poškodb, bi se moralo izteči brez težav)
- preteči maraton (ne vem kaj naj pričakujem, trenutno sem na "13-tedenskih pripravah")
Uporabniški avatar
 pajo
Bojchy napisal/-a:Super, da je gleženj v redu! :) A cilj imaš 200km na mesec ali kaj že? Sem že pozabila... :) Jaz sem pa prenehala s kajenjem!!! 8) Ne kadim že 20 dni! Nič mi ne manjka, počutje je super! Pri teku je zelo opazna razlika! :D

:laola :clap:
Uporabniški avatar
 HUDMA
Teden # 2!
2 x 10 km, 1 x 6,5 km, sami nočni teki z lučko ...
18 km v tempu 5:20 / km v zanimivih pogojih. Tretjina trase suhe, tretjina močno poledenele in tretjina zasnežene. Temperatura v minusu, tako da ni bilo prevroče.
GREMO NAPREJ! :D
Uporabniški avatar
 HUDMA
Teden # 3

Nič od nič! :( 2 x tek, od tega enkrat 10 km, nato pa 6,5 km. PIKA. Potem pa 4 dni kidanja snega, tudi s strehe. Ceste so neprevozne, poti zasute, teči se praktično ne da.
 Bojchy
Pri nas ni bilo tako hudo, da se ne bi dalo it malo tečt... Potrebno je bilo malo več pazljivosti (led po tleh in padajoče veje). Smo imeli do zdaj več sreče z vremenom kot ostala Slovenija (dolenjska)... Naj ti bo 4.teden bolj naklonjen :)
Uporabniški avatar
 HUDMA
Teden #4

Nič ne jamram, imamo elektriko, hodimo v službo, šolo, vrtec ...
Ta teden je bil očitno namenjen vajam za moč! Skidal sem streho (spet), odkidal zidove za hišo, odkidal streho drvarnice ... Roke, ramena, dlani so natrenirane ... :D
Tek na dolge proge je skoraj nemogoč. Moje trase se prekrite s snežno odejo, debelo preko enega metra ... :? Ceste so načeloma splužene, a zelo ozke in kar nevarne. Tako sem spet ujet na kratke razdalje. 3 x 6,5 km in 2 x 10 km ta teden.
Čofta, ledeno mrzla voda v čevljih, snežni plazovi s streh, avtomobili, veje, ki padajo z dreves, vse to je animacija moje kratke trase. Zabavno! :D
Uporabniški avatar
 HUDMA
Zasenženi februar se poslavlja ... Minil je ob obilnih vajah za moč (kidanje snega), precej smučanja (juhuhu, končno) in bolj malo teka. :oops:
Nekako v sredini meseca sem dobil nek posel, ki mi bo v času Istrskega maratona vzel ves prosti čas in skrita želja in resnejše priprave so se (spet) preložile na naslednji maraton. Radenci? Ljubljana? Bomo videli.
No, po res zabušantskem tekaškem februarju je sedaj moj prvi marčevski cilj - 200 km v mesecu.
GASAAAA! :D
Uporabniški avatar
 HUDMA
Hoj!

Danes sem se udeležil preventivnega pregleda, kamor vsakih pet let vabi naša lokalna ambulanta, kjer odkrivajo morebitna srčna obolenja pri populaciji starejši od 30 let. No izmerili so mi krvni tlak, pregledali holesterol, kapaciteto pljuč, urin, izmerili ITM ipd.
No, skupaj smo strokovno ugotovili (kar vem že sam), da sem zdrav kot riba. :P
Malce pa me je presenetil izredno nizek srčni utrip. Ko sem bil močno prehranjen, je bil le-ta okoli 75 udarcev na minuto, ko sem se spravil v formo je padel pod 60, sedaj ko sem v "življenjski formi" :mrgreen: pa moje srce opravi le 44 udarcev na minuto. Zdravnica pravi, da je ob mojem rednem tekaškem treningu to povsem normalno, meni pa se vseeno zdi kar malce nizko. Kakšen utrip imate tekači, ki letno pretečete več kot 1000, 2000 ali več km?
Hvala za odgovore!
 TONEK
Hudma, tudi jaz imam podoben rezultat kot ti, s tem, da je lahko zjutraj še nižji. Povprečje zadnjih 10 let je kakšnih 180 km vertikale, sem pa najbrž kakšen mesec starejši od tebe.
Uporabniški avatar
 HUDMA
Naj se po dolgem času spet javim. Pomlad je tu, zmerno treniram, kilometri se počasi nabirajo. Izogibam se poškodbam, skušam čim manj pretiravati, da se ne bi ponovila jesen 2013.
Prijavil sem se na prvi maraton - v Ljubljano (25.-26.10.2014). Vaša mnenja sem upošteval in se odločil, da se res nikamor ne mudi. Tako grem na polovičko, pravi maraton pa naj še malo počaka ...
Danes sem drugič v aprilu pretekel enaindvajsetko, tokrat v času 1: 47: 04. Do tekmovanja je še pol leta, vmes pa še veliko drugih izzivov. Računam, da bom do takrat imel v nogah nekako 1300+ km. Vmes bom mogoče odtekel še eno tekmovalno desetko, npr. v Kranjski Gori.
Kakšen cilj naj si postavim za polmaraton? Bo čas pod 1: 40 dovolj?
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA