Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 muc
Včeraj popoldne pretekel par krogov okrog jezera in glede na zadnji obisk(mesec nazaj!?)
pozitivno presenečen kolk tekačev in tekačic sem srečal.. :clap:
očitno so priprave na Tek okoli Gradiškega jezera v polnem teku,
škoda je edino to, da je na isti dan kot so Radenci...letos gremo mal gor pogledat,
drugo leto pa upam, da bosta različna vikenda teh dveh tekov.. :wink:

se srečamo...dobr migajte! :--
Uporabniški avatar
 Urška Sonček
Tudi to je super! Hvala. :clap:

P.S.: Ali kdo ve, če so prijave (z enakim zneskom startnine) možne tudi na dan teka, ali moram kontaktirat prireditelje?
Uporabniški avatar
 želva
Kot ponavadi je razpis objavljen v Rokovnjaču, str. 24.
http://www.lukovica.si/rokovnjac/stevilke/rokovnjac2010-04.pdf
Verjetno bodo kategorije kot lani - poglej rezultate
http://www.ak-domzale.si/news_head_files/gRADI_KO_JEZERORezultati_2009.pdf. Prijave kar tam niso problem.
Morda je dobro imeti s sabo kakšno knjigo ali nekaj za razvedrilo če hočeš počakati rezultate.

LPM
Uporabniški avatar
 Enkica
Včeraj sem bila prvič na Gradiškem jezeru in lahko samo potrdim, da je to ena res lepa proga za tekanje :) .

Sva pa s prijateljiso naleteli na žival v vodi, ki je bila (po najinem mnenju) ali vidra ali pa pižmovka. Žal sva videli samo glavo, ker nama je prikazala svoje plavalne spretnosti - nič kaj se naju ni bala. Stalni obiskovalci - ve kdo, a domuje na Gradiškem jezeru vidra ali pižmovka?
 spela*
V soboto me je mojculja "nahecala" za tek okrog Gradiškega jezera, tako da sem končno videla, kje je to.
Počasi sva odtekli tri kroge, enega v eno, dva v drugo smer, vmes srečali laboda z mladiči (ni mi jasno, zakaj so bili trije beli, en pa siv - čeprav so najbrž bili enako stari?), drugih živali pa ne, razen občasno še kakšnega tekača in več sprehajalcev.

Kaj je tista stvar na jezeru, kjer odteka voda, in kam ta voda odteka, mi ni jasno, sem pa na wikipedii našla tole:
"Obstajata dve legendi, ki pripovedujeta, da je na tem območju pod današnjim naseljem Gradišče, nekoč že stalo jezero. Obe legendi omenjata gradiški grad in grad Rožek. Prva pravi, da je v jezeru živel zmaj. Žrtvovati bi mu morali graščakovo hčer, vendar je zmaja prej ubil neki berač, ki je bil za to bogato nagrajen. Druga legenda pa pravi, da sta se graščaka po jezeru vozila drug k drugemu na obiske in skupaj lovila ribe. Kasneje so morali tlačani na zahtevo graščaka iz gradu Rožek prekopati jez pri Kurniku proti Trnjavi. Voda je odtekla v Radomljo na kraju kjer je bilo prej jezero pa so nastali pašniki."

(slovnične napake niso moje, vejic v tekstu, ki ga citiram, pač ne morem popravljati :roll: )
Uporabniški avatar
 muc
Po kratkem premoru sem šel včeraj spet mal okrog jezera pogledat,
vse po starem, veliko sprehajalcev in tud še kakšen tekač oz. tekačica se najde :wink:

Očitno priprave na LJ. maraton še niso v polnem teku... :--

p.s.
spela*...tud jest nisem čist 100%, ampak vem pa, da je to jezero nastalo umetno,
pri gradnji avtoceste proti štajerski (cca. 5 let nazaj) in menda služi v primeru večjih padavin in poplav,da se potem voda izteka v jezero...
tista zadeva je pa nekakšna loputa(jez),ki se dviguje in spušča glede na pretok vode...
krog po cesti okrog jezera je pa dolg 4200 m
Uporabniški avatar
 muc
Oooooo shit!!!...ne morm verjet,
pa to je vode do parkirišča?!?! :shock:

Pomeni, da je voda narasla za cca 8-9 metrov?!
No zdej se pa temu res lahko reče Jezero... :wink:

p.s.
upam, da ni šel dons kdo tečt tja?! :--
Uporabniški avatar
 Loni
Da ne bo tema glih izumrla; sem danes iskala ravnino v LJ brez semaforjev, pa sva z Mojculjo končali tu, v pričakovanju vse divjadi, videli sicer horde psov, vse vljudne, par labodov, enega muca, ki je bil zelo zgovoren, jaz sem se pa trudila, sem vmes še škrge skoraj zgubila, no, saj tako hudo glih ni bilo.
Dobri trije krogi so bili mimo tiktak. Ravnina tudi glih ni bila, ampak nebesa - nič asfalta, nič blata. Predvsem pa se moj levi krak vedno lepše obnaša.
Definitivno pridem še, ker menda zdaj sem si pa zapomnila, kje je treba zaviti z avtoceste... pa še švester bo šla zraven.
  • 1
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 113

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA