Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Z*
Lučko napisal/-a:
Nataša napisal/-a:he he, navijalke...

:shock: :shock: :shock: Navijalke :?: :shock: :twisted:. A to mislš "vitlarje" :roll:. A boste z vitlarjem navijale navijalke :twisted: :wink:

Hehe, točno to sem imela v mislih, le da jim mi "viklarji" pravimo. Hec mora bit ... :lol: :lol: :lol: Nataša bi dodala "nimaš kej".
 Nataša
...kola je...

:D :D
 Lučko
Z* napisal/-a:Hec mora bit ...

... drugač pa utrok neb blo :lol: :wink:
Uporabniški avatar
 zagnana
Ero!

Sorry, ampak jaz ne najdem tvoje pisarne.
V petek sem hodila okoli hale in bazena (Tivoli) kot mačka
okoli vrele kaše, pa nič.
Vprašala kar nekajkrat, pa ni nihče nič vedel.
Lepo prosim za natančnejša navodila.
Hvala in lep pozdrav

Jelka
 Lipe
Zagnana, pobaraj Erota za telefonsko, pa ga pri bazenu pokliči. Bo on tebe našel. Moja izkušnja: po dres sem zagnal ženo, ki ni bila ravno v "iskanje mode-u", pa je Ero po verižni telefonski reakciji vse sam postoril.

Apropo Ero, koliksno je sedaj stevilo izdanih dresov?
Uporabniški avatar
 ero
zagnana napisal/-a:Sorry, ampak jaz ne najdem tvoje pisarne.
V petek sem hodila okoli hale in bazena (Tivoli) kot mačka
okoli vrele kaše, pa nič.

hoj,

kdaj pa si hodila naokoli? ob 13h smo namreč službeno zmanjkali, tako da ...

je pa čisto enostavno - pri spodnjem vhodu v bazen pogledaš desno pod mostičkom in zagledaš vhod v naše prostore...
Uporabniški avatar
 zagnana
Okoli sem hodila ob 12 h.
Videla tudi tisti vhod, stopila skozi vhodna vrata, šla po stopničkah,
vrata zaprta, pozvonila, nič,...
:) :oops: :cry:

No, sedaj, ko vem, katra vhodna vrata so prava, bom v sredo razbijala kot nora :D

Pozdravček Jelka
Uporabniški avatar
 ero
hoj

Lipe napisal/-a:Apropo Ero, koliksno je sedaj stevilo izdanih dresov?

trenutno število izdanih dresov je 73 in nekaj malega manj hlačk in pajkic. na prevzem čaka še 6 kompletov, ki so že plačani.

nekaj majic je razdelil tudi Igor, tako da bo končna cifra okoli 90...
Uporabniški avatar
 Fotr
Pred nekaj časa je bilo omenjeno, da se da dobiti šablona rdeče pike Tekaškega foruma, da bi jo sami zapeglali na majice. Je to še aktualno in izvedljivo? :shock: :D
Uporabniški avatar
 ero
Fotr napisal/-a:Pred nekaj časa je bilo omenjeno, da se da dobiti šablona rdeče pike Tekaškega foruma, da bi jo sami zapeglali na majice. Je to še aktualno in izvedljivo? :shock: :D

seveda je. v kakšnem zapisu bi ti ustrezala? original je Matjaževo delo, na voljo pa je kot AI, EPS, JPG, ...
Uporabniški avatar
 Fotr
ero napisal/-a:...seveda je. v kakšnem zapisu bi ti ustrezala? original je Matjaževo delo, na voljo pa je kot AI, EPS, JPG, ...

JPG še najbolj poznam. Ali jo je treba natisniti, :shock: ampak potem izpade bolj majhna na A4 formatu, :shock: ali se natisne po delih. :?: Mi lahko razložiš še nadaljnji postopek. :? Ali je treba natisniti na folijo ali kar direktno na majico? :D Kako naj majico stlačim v tiskalnik, da bo natisnjena kar direktno? :D :D Mater, Fotr si butast, še to ne veš. Res ne vem, še nikoli nisem to počel. :shock: Ero, prosim, obrazloži. :D :D
Uporabniški avatar
 ero
Fotr napisal/-a:Ero, prosim, obrazloži. :D :D

:D OK, en šnelkurs računalniške grafike z osnovami tiskanja :D

AI (Adobe Illustrator), EPS (Encapsulated PostScript) in CDR (CorelDraw) so primeri vektorskih zapisov, kjer se s povečevanjem objektov kvaliteta ne izgublja, saj je informacija zapisana kot lastnosti objektov in njihovih soodvisnosti.

JPG, GIF, TIFF in podobni pa so bitni zapisi (vsak s svojimi posebnostmi, prednostmi in slabostmi), kjer je načeloma zapisana vsaka točka grafike posebej. pri povečevanju in pomanjševanju takih zapisov zato prihaja do izgube informacije (pomanjševanje) ali pa mora program generirati dodatne informacije (povečevanje). zato je tudi kvaliteta po vsaki spremembi slabša.

tiskar običajno tiska na 'film' in sicer vsako osnovno barvo posebej, potem pa te filme uporabi kot maske pri nanosu barve na tkanino. bolj moderni tiskarji tiskajo na folijo in to folijo pod visoko temperaturo naparijo na podlago.

za domačo uporabo se kupi folijo, jo potiska z inkjet tiskalnikom in z likalnikom 'nalepi' na majico. tega sam še nisem poskusil. ima kdo med vami že izkušnje?

torej, najenostavneje je takole:

- pripravim JPEG datoteko v pravi velikosti za na hrbet majice
- to grafiko se natisne na folijo
- folijo se z likalnikom prenese na majico

verjetno pa bo potrebno nekaj prakse predvsem pri fiksiranju majice in pri likanju, da bomo zadovoljni s končnim izdelkom. pa tudi o obstojnosti takega tiska ne vem nič...

druga možnost pa je, da se nas nekaj zbere in damo robo tiskati kakemu tiskarju. o tem smo se že nekaj pogovarjali v Radencih...
 Nataša
je un tiskar v NG poceni? ker drgač je kle bliz moje službe infokart, kjer tudi tiskajo na majice...sam za informacijo. lahko pokličem pa se pozanimam?

drgač pa bi prosila, Ero, za napis v cdr formatu, če je možno ga dobit po mejlu.

LP
Uporabniški avatar
 mare
Jaz imam glede likanja folij nekaj izkušenj. Stvar ni niti približno tako obstojna kot tisk na majico. Po nekaj pranjih se pojavijo razpoke na velikih površinah, zato je naš krog nekoliko delikaten.

Običajno tiskajo na majice s sitotiskom (večstolet stara tehnologija). Stvar poteka tako, kot je rekel Ero, odtisne se film za vsako barvo posebej (3 barve in morebitne posebne barve), nato se slika iz filma prenese na sito. Sito je drobna mreža, namazana z eno smolo, ki je občutljiva na svetlobo. Pikce, kjer je na filmu barva (negativ) se zapečejo na situ, drugod se luknjice spere. Nato se sito postavi na majico in namaže barvo. Sitotisk je dokaj poceni, film in sito za vsako barvo stanejo kakšnih 10.000 sit, vsak odstis pa nato par 100 sit. končna cena je tako zelo odvisna od naklade. Cene so zelo različne. Tudi pri istem tiskarju je lahko konec leta (ko tiskajo koledarje) 5x večja kot sredi leta.
 Jože
lep pozdrav Forumovci!

Sedaj ko ste se začeli pogovarjati, da bi se na dresih pojavljal zgolj osnovni logotip tekaškega foruma mislim, da se vračamo k jedru prepoznavnosti tistega, kar se prvobitno gradi na tem forumu - se strinjaš ERO?
No takole; če se bo res zgodilo kaj od tega bom takšno majico ali dres z veseljem nosil 7. novembra 2005 na NYC maratonu.

L.P. JOže
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA