Tatjana napisal/-a:No, èe že smetimo temo.
Klopotec, tudi èe iztisneš škropljeno sadje, v soku ostanejo pesticidi - lupina namreè ni neprebojna membrana.
Glede mojega "napada" v temi o hidracijskih napitkih - ni bilo mišljeno tako ostro kot je izpadlo. Ampak na tem forumu sta dve vrsti ljudi - eni, mislite, da lahko vse kar potrebujete dobite z obièajno hrano, in mi drugi, ki se ne bojimo dodatkov k prehrani. V preteklosti je bilo že neskonèno število debat na to temo in ponavadi nismo prišli nikamor, ker vsaka stran verjame v svoj prav.
Moraš pa priznati, da znajo biti ti domaèi pripravljeni napitki tudi zelo nepriroèni in hudo zamudni - mi "praškarji" vzamemo piksno, prah zmešamo z vodo in spijemo, vi pa še pol dneva pucate kuhinjo![]()
(To je mišljeno v hecu, da ne bo spet kakšne zamere
)
Pesticidi, in ostali- ja to je dober alibi za lenobo pri pripravi hidracijskih napitkov in potem za jamranje pri zdravniku ob poskodbah.
Dve vrsti ljudi - glede na to da sem z enim daljsih stazev na TF-u tako po letih kot tudi po pretecenih ali prekolesarjenih rekreativnih kilometrih in sem v obeh fazah vrst ljudi recem samo da sta res dve vrsti rekreativcev:
1. tisti ki smo bili prisiljeni zadevi iti do dna in pogledati malo globlje in
podreti tudi kakšen mit ali kaksno reklamo kaksnih fitness centrov ali
od industrije sponzoriranih revij
2. tisti ki nasedemo na prve na videz sicer hudo strokovne opise pa
na orgazme ob kaksnih trenutnih uspehih kasneje pa
na cele doktorate o poskodbah ( ki so po mojem mnenju in izkusnjah
v glavnem zaradi nepravilne prehrane in nepravilne rehidracije z
elektroliti in mikroelementi ).
Ampak strinjam se da je brez potrebe tovrstna polemika razen vzeti ven
zelo dobre nasvete.
Itak se pokaze pravilnost v tem koliko se veèa lista postov pod temo POŠKODBE.
Klopotec je samo naredil uslugo ker je ponudil informacijo ki je sicer podiranje enega mita je pa dejstvo. Sicer pa tudi proizvajalci praškov že gruntajo napake. SAmo nam še niso povedali.