Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 nini32
katrca napisal/-a:
Nini, kaj pa,misliš, bo z mano, ki jo imam poškodovano ? koliko časa traja obnova, če me ne operirajo. Pojma nimam ali imam nategnjeno ali natrgano, ker sem bila v prevelikem šoku in si nisem zapomnila kaj je rekel zdravnik, če je sploh kaj rekel ( mislim, da je uporabljal kar izraz poškodovana ) Iz izvida pa tudi ni razbrati.

žal, nimam pojma kako dolgo traja zdravljenje ter kakšni so načini zdavljenja za tvojo poškodbo. jaz sem pozabila vprašati zdravnika, kako dolgo bom sanirala moje vnetje.

zate in zame držim pesti za hitro okrevanje. in da bo povratek na tekaške trase čim krajši in enostaven.

lp, nini.
Uporabniški avatar
 spiridon
katrca! brez magnetne resonance je težko postaviti točno diagnozo.nisi pa točno opisala kje je bolecina,na eni ali drugi strani,spredaj, zadaj,vezi je pa v in okrog kolena veliko.če so stranske vezi,operacija skoraj ni potrebna,okrevanje okrog 2meseca s terapijami in vadbo.če so križne,kar potrdi MS pa 6mesecev do ponovnega teka....težko je reči brez točne diagnoze.vsekakor pa dobra fizioterapija,primerna krepilna vadba....
Nini32 ti pa bi morala ob primerni terapiji čez teden do 10dni že lahkotno tekati in delat krepilne vaje za vezi gleznja.
kljub vsemu lep dan obema :) !!!!
Uporabniški avatar
 lenči
Katrca, Nini čimprej se pozdravita :D

Nataša, tudi mojega je ujel včeraj snežni vihar :wink: :lol: . Jaz sem pa lepo doma ostala in počivala (uh, kakšna lenoba :oops: )
Uporabniški avatar
 natasa
Dekleti pridita čimprej k sebi :lol: , da bosta lahko čimprej dirkali za Svinjo!
Moji trije so šli popoldan smučat, tako, da sem lahko tekla takoj po službi po sončku 8) !! Bilo je lepo, ampak komaj čakam pomlad!!!

Aja, da se pohvalim jutri zjutraj grem na krvodajalsko in sem že končala delovni teden!!! Juhuhu.

Lepo se imejte. :wink:
Nazadnje spremenil natasa, dne 18 Feb 2009, 21:06, skupaj popravljeno 1 krat.
 abcd
Malo berem kako kaj celjske tekačice, da se malo bolj motiviram za toplejše vreme in vidim, da vas matrajo vezi.
Sam sem imel podobne probleme. Moram reč, da se je ta $%#$%" vlekla več kot eno leto. Hodil sem na lasersko in razgibalno terapijo pa ni bilo čisto nič bolje.
Potem sem si nekaj prebral na internetu in se je zadeva uredila.
Če se vam, da si malo preberite o acidozi in zakisanosti telesa, ko se sestava vezi spremeni in niso več tako funkcionalne kot bi morale biti.
Uporabniški avatar
 nini32
abcd napisal/-a:Potem sem si nekaj prebral na internetu in se je zadeva uredila.
Če se vam, da si malo preberite o acidozi in zakisanosti telesa, ko se sestava vezi spremeni in niso več tako funkcionalne kot bi morale biti.

ojla, o tem sem že nekaj slišala. pošlji link, da še mi zvemo kaj več.

lp, nini
Uporabniški avatar
 spiridon
v lekarnah prodajajo napitek in tablete BASICA in zraven dobiš nekaj literature o tem. drugače pa o tem piše in predava dr.Krušič,poznan v športnih krogih,samo žal dela v nemčiji,je pa imel nekaj predavanj tudi pri nas.poglej pod basica sport....
dober tek!!! :wink:
Uporabniški avatar
 spiridon
pozdrav!bo danes kdo tekel po 17uri????
Uporabniški avatar
 natasa
spiridon napisal/-a:pozdrav!bo danes kdo tekel po 17uri????

Oj,

škoda, ampak glede na to, da sem zjutraj darovala kri....raje ne.

Pa drugič :lol: !

:wink:
 wind
spiridon napisal/-a:v lekarnah prodajajo napitek in tablete BASICA in zraven dobiš nekaj literature o tem. drugače pa o tem piše in predava dr.Krušič,poznan v športnih krogih,samo žal dela v nemčiji,je pa imel nekaj predavanj tudi pri nas.poglej pod basica sport.... :wink:

Ja, če imaš denarja preveč. Basica vital je noro draga zadeva (35€ za 800g), zelo podobno stvar (minerali v citratni obliki + laktoza) dobiš v DM, prašek "Basen Pulver" (pribl 3€ za 250g!), pri čemer je tu več mineralov (npr kalija in magnezija), če primerjaš sestavo!

Namesto Basica sport pa kupiš 5kg maltodekstrina z vitamini (npr pri Maxximumu), dodaš Basen Pulver in ti ostane KUP denarja. :twisted: (basica sport ima 660g, stane pa 30€, čisto noro, za ta denar dobiš 5 kg maltodekstrina in še precej ti ostane)
Uporabniški avatar
 Jančika
spiridon napisal/-a:pozdrav!bo danes kdo tekel po 17uri????

Jaz sem bila danes že pridna in sem točno opoldne nabrisala svojega virtualnega partnerja :lol: . Čisto se je polenil, madona :roll: .
 GODBENIK
nini32 napisal/-a:
katrca napisal/-a:
Nini, kaj pa,misliš, bo z mano, ki jo imam poškodovano ? koliko časa traja obnova, če me ne operirajo. Pojma nimam ali imam nategnjeno ali natrgano, ker sem bila v prevelikem šoku in si nisem zapomnila kaj je rekel zdravnik, če je sploh kaj rekel ( mislim, da je uporabljal kar izraz poškodovana ) Iz izvida pa tudi ni razbrati.

žal, nimam pojma kako dolgo traja zdravljenje ter kakšni so načini zdavljenja za tvojo poškodbo. jaz sem pozabila vprašati zdravnika, kako dolgo bom sanirala moje vnetje.

zate in zame držim pesti za hitro okrevanje. in da bo povratek na tekaške trase čim krajši in enostaven.

lp, nini.

Živjo; priporočam da prebereš knjigo M.Ogorevc: Alternativna medicina v športu

M.Ogorevc je človek, ki pomaga vrhunskim športnikom(med drugim je bil tudi z Kozmosom na olimpijskih igrah), na malo "drugačen" način. Če je človek pripravljen pogledati na probleme tudi iz druge strani....oz. če si to upa narediti, je včasih rezultat presenetljiv!

Za kaj več informacij mi laho pošlješ ZS.

Sončen pozdrav!
 abcd
@godbenik

Se ti da na kratko opisat njegovo teorijo, da bomo še drugi vedeli? :)
 GODBENIK
Živjo!

Mogoče bi bilo res najbolje, če te seveda zanima, da najprej prelistaš oz. se seznaniš z postopki in principi zdravljenja v knjigi g. Ogorevca. Pomembno je da se zavemo oz. se zavedamo zakaj je do teh težav pravzaprav prišlo. Večina ljudi rešuje težave simptomatsko.......ne sooči se pa z vzroki zaradi katerih je do teh težav prišlo. Ti se skrivajo globoko v nas......včasih jim celo ne upamo pogledati " v oči", v večji meri celo ne vemo kako priti do spoznanj.
Vsaka situacija, v tem primeru poškodba, je lekcija življenja, ki nam kaže neko pot.....nas v določenem trenutku ustavi. Poraja se večni ZAKAJ.... Potrebno je samo globoko zazrtje v samega sebe in zavedanje, da smo tukaj in sedaj z namenom.
Če bomo lekcijo osvojili in se je zavedali globje, kot pa samo odpravili zunanji znak(poškodbo) , potem se tudi v bodoče ne bomo srečevali z takšnimi ali drugačnimi težavami.
  • 1
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 179

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA