Ja, ni kaj, najboljše, da še jaz napišem par besedi o teh zasavskih krtinah (Semjul že ve, o čem je govora, pa Piskec tudi). Luštni kraji, česar pa človek ne more vedeti, če ne gre tja pogledat. In z višje perspektive so res krasni, glede na to, da sem jaz te konce do zdaj videla samo z železniških postaj, no, parkrat sem bila v Zagorju in to je bilo to.
Vstala sem še pred kurami, ure očitno res ne rabim. Se po hitrem postopku zložila v avto, do Trbovelj sem bila ravno prav lačna, da sem tiktak zmazala zajtrk, medtem so se namalali še ostali, edino Skitnica ni v redu prebral, kje je štart, pa smo ga tako mimogrede sneli izpred njegovega avta. Štart z malo zamude, ker je moja malenkost morala še grmovje najti

Dve fajn dečvi in 6 ornk dečkov nas je začelo. Vreme je svoje napisal, Rok nas je zapustil kmalu po ledenem spustu z Mrzlice, ma nič zato...
Skratka, krasna trasa, fletni klanci, noben predolg, spusti dolgi, par super strmih, na kožo pisanih mojim krakom. Od Trbovelj do Trbovelj pa slabih 10 ur dobre družbe, kaj čem rečt. Kaj zelo matrat se mi ni bilo treba, navzdol je itak šlo samo, v breg so pa tudi noge že tako navajene grist, vmes sem si na ravnem dala še duška z nordijsko hojo (fiziterapevta je treba ubogat, baje je to najboljša vaja za moje malce neuravnoteženo telo, poleg tistega spiska vaj za doma, s katerega delam menda samo tri ali štiri, pri ostalih sem pa že sama sebi nevarna). Pa se pardoniram za tisto štrkljanje s palicami, upam, da nisem komu skravžljala možganov.

Ni kaj. Resnično najprej čestitam Piskecu, po moje še sam ni vedel, da zmore tako hitro. In seveda Olii, da gre kar tako grist v klance. Pred skoraj tremi leti sem tako šla jaz prvič na zimsko Šentiljsko in zmagala. Pa Semjulu želim uspešno pregovarjanje, on že ve, koga... Ečo je pa itak Ečo, zdaj vem še nekaj novega, zakaj mi gre tako dobro navzdol.

Sem včeraj takoj spet malo v prakso ta efekt dala.
Skratka, tako je bilo fajn, da je bilo kar kičasto. Tudi brez snega, saj smo ledu imeli čisto zadosti. In čevapi so bili samo pika na i. Vsemu skup. Pridem spet.